https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Med finalisti natečaja mala Veronika tudi pesem Prekmurke

7.4.2021  

Pesem Prekmurke Nine Bohnec se je uvrstila med pet najboljših na natečaju mala Veronika. Z glasovanjem ji lahko pomagate do zmage.

Mala Veronika je natečaj za najboljšo srednješolsko pesem, ki je letos razpisan že šestič. Letošnji organizator natečaja je Hiša kulture Celje. Vsaka slovenska srednja šola lahko na natečaj prijavi največ eno avtorsko pesem, letos je bilo vseh prispelih pesmi skupno 29.

Tričlanska strokovna žirija, ki jo letos sestavljajo dr. Zoran Pevec (predsednik, pesnik), Tonja Jelen (pesnica in profesorica slovenščine) in Aleš Jelenko (magister menedžementa, pesnik, prozaist in esejist), je med prijavljenimi nominirala pet najboljše ocenjenih pesmi, med katerimi o zmagovalcu natečaja odloča izid glasovanja.

Med petimi finalisti je tudi pesem »Med najinimi dotiki« avtorice Nine Bohnec, ki obiskuje 4. letnik Gimnazije Murska Sobota. Nina pravi, da se je v pisanje poezije poglobila v srednji šoli, najbolj v zadnjih dveh letih. Na mali Veroniki tako letos sodeluje drugič, njena pesem pa je bila med petimi nominirankami tudi lani.

Žirija je v obrazložitvi zapisala: »Pesem avtorice Nine Bohnec je izjemno tenkočutna. Gre za pesem, ki kljub svoji redkobesednosti pove veliko oz. je prav zaradi nje dovolj dobra; pesem je namreč najmočnejša predvsem tam, kjer nas nagovori tišina. Govoriti in pisati o ljubezni (ali njenem koncu) je vselej težko, saj hitro zaidemo v dnevniško obujanje spominov in moraliziranje, no, temu se pesem Med najinimi dotiki uspešno izogne.«

Nini lahko pomagate do zmage z glasovanjem na povezavi TUKAJ. Glasovanje poteka do četrtka, 20. aprila.

Avtor zmagovalne pesmi natečaja mala Veronika 2021 prejme denarno nagrado, plaketo male Veronike in priložnost, da svojo pesem predstavi na podelitvi Veronikine nagrade. Nagrada za zmagovalno pesem se podeli na Večeru poezije hkrati z Veronikino nagrado in zlatnikom poezije 2020.

*Naslovna fotografija: FB Gimnazija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2021 ob 1:27 Čergoli gost

      Kaj pa pesmica o Karčiju?????

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.