https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Delež angleške različice največji v Pomurju

15.4.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc je spregovoril o odpiranju teras in vrtov gostinskih obratov v osmih regijah. Poudaril je, da je pri izvajanju gostinske dejavnosti zahtevano strogo upoštevanje in spoštovanje vseh higienskih navodil, ki jih določa NIJZ in so nujno potrebna za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19.

Opravljanje gostinske dejavnosti strežbe jedi in pijač na terasah in vrtovih gostinskih obratov je dovoljeno le za mizami (sedeča postrežba) in ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra. Za eno mizo lahko sedijo največ 4 osebe.

Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, je spregovorila o različicah koronavirusa v Sloveniji. Najbolj razširjena je angleška različica, ki bo kmalu popolnoma izrinila prejšnjo. Delež v zadnjem tednu je zrasel na 70 odstotkov. Različica je sicer najbolj razširjena v Pomurski regiji, kjer jo ima kar 90 odstotkov okuženih. 

Druge variante virusa se ne širijo. Brazilske različice virusa od 8. tedna niso več zaznali, je še povedala Žohar Čretnikova.

Deana Potza je prestavila aktualno poročilo glede opravljenih nadzorov inšpektoratov od 5. do vključno 11. aprila. Inšpektorati so v tem obdobju opravili 4.206 nadzorov. Izrečenih je bilo 15 prekrškovnih sankcij, 300 opozoril po Zakonu o prekrških in 163 upravnih ukrepov.

Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 807 nadzorov, izrekel pa 4 prekrškovne sankcije po Zakonu o prekrških in skupno 71 opozoril. Na področju gostinstva je bilo opravljenih 79 nadzorov prevzemnih mest, izrečeni pa sta bili ve prekrškovni sankciji in 19 opozoril. Na zunanjih javnih površinah je bilo v preteklem tednu pri 279 opravljenih nadzorih izrečenih 40 opozoril.

Namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak pa je predstavil delo policije glede izvajanja ukrepov v zadnjem tednu dni, od 8. do 14. aprila.

V zadnjih treh tednih je policija na vseh mejnih prehodih in kontrolnih točkah na naši notranji meji osebam izdala skupaj 9.950 potrdil o napotitvi v karanteno na domu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2021 ob 11:04 gost

      Kaj boste vi nesposobneži in lažnivci delali, ko bo prišel belztinski, soboški, bakovski, rakičanski, tišinski, černelavski, ............ virus?

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2021 ob 11:10 anglež gost

      Ta informacija drži, saj je največ Angležev v Pomurju-Prekmurju.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2021 ob 11:12 gost

      Prof. dr. Karel Kozic prosim te, da mi razložil zakaj in komu so potrebne te vsakodnevne novinarske konference, ki trajajo že od nastopa Janševe vlade, kar pomeni več kot leto dni nenehnega zavajanja in strašenja ljudi. Saj veš, da sem umsko neuravnovešen in ne razumem tega, zato prosim tebe kot strokovnjaka, da mi to razložiš. Mogoče bi bilo dobro, da napišeš katere države še imajo te vsakodnevne konference.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:01 Karel K. gost

        Veseli me, da si sam ugotovil, da si umsko neuravnovešen kar dokazuješ tudi s tem skrpucalom. Vse zahodne države kot so med njimi Avstrija, Nemčija, Francija, Anglija, kjer še bolj pogosto nastopajo njihovi predsedniki vlad, obvezno pa ministri za zdravje. Ni to pogruntavščina Janše ampak on le kopira druge.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:09 gost

        Karel zopet lažeš. Kaj pa Švedska, Norveška, Danska, Švica, Japonska, Kitajska, Koreja, Kanada, Rusija? Moraš gledati razvite države, ne pa nerazvitih.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:17 gost

        Prof.dr. Karel Kozic prosim bodi tako prijazen in napiši čas, ko ima Avstrija te VSAKODNEVNE NOVINARSKE KONFERENCE s predsednikom vlade, ministrom za zdravje in najvišjimi predstavniki zdravnikov. Jaz večkrat gledam avstrijsko televizijo pa tega vsak daqn nisem opazil. Sem sfalil to ali pa ti lažeš. Napiši uro in na katerem programu je to, prosim.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:26 gost

        Prof.dr.dipl.ing. Karel Kozic prosim danes ob 20:00 glej na TV SLO 1 oddajo Tarča, da bošslišal in videl kakšne svinjarije se dogajajo pod to desno Janševo vlado. Kako se razmetuje davkoplačevalski denar, bolni ljudje pa ne morejo priti do pravočasne in strokovne zdravniške pomoči.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:29 Karel K. gost

        Pozabil si v vrsto naštetih postaviti še Titovo Jugoslavijo, katera ti je zasidrana v tvojih možganih in v kateri še vedno živiš, čeprav je formalno že 30 let ni več. za tebe je edino ta Jugoslavija razvita država, za tebe so Nemčija, Avstrija, Francija po tem, kar si napisal, nerazvite države.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 15:36 gost

        Proti državam, ki sem jih naštel sta Francija in Avstrija nerazviti. To bi pa že moral vedeti kot profesor. Odgovori kje in kdaj lahko na avstrijski ali francoski televiziji gledm vsakodnevne novinarske konference o kovidu. Ker to trdiš, verjetno to gledaš. Jaz bi tudi rad to gledal, a vedno sfalim čas.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2021 ob 13:34 gost

      Se en dokaz več nesposobne debile vlade in njihovih lažnivi novinarjev. Keri širijo laži in ustrahuje jo ljudi. Zdaj ko je Pomurje lahko odprto z gostilnami osrednja regija pa zaprta so vladni Butalci morali v Pomurje preseliti angleški izmišljeni sev. Samo da se Pomurje zapre in osrednja regija odpre. Kajti ne more eno ne razvito Prekmurje biti odprto posrana Ljubljana z okolico pa zaprta.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2021 ob 13:56 gost

      DF-Lendavski naddrek= Največji hlapec Janeza Janše in njegova prostitutka.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.