https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zeleni teden v Veliki Polani povezal občane

20.04.2021 ob 6:05  

Občina Velika Polana je tudi letos z Osnovno šolo Miška Kranjca Velika Polana ter z občinskimi društvi in ostalimi posamezniki organizirala že 5. Zeleni teden, ki se je odvijal med 12. in 18. aprilom 2021.

"Ker želimo živeti v lepem in čistem okolju, smo se odločili, in smo prilagojeno, zaradi določenih ukrepov, organizirali zbiranje odpadkov v zbirnem centru pri čistilni napravi ter izvedli očiščevalno akcijo," sporočajo iz občine Velika Polana.

DELAVNICE IN AKTIVNOSTI V ŠOLI IN VRTCU: Otroci vrtca ter učenci osnovne šole so imeli čez cel teden organiziranih vrsto aktivnosti in delavnic: likovni, literarni in multimedijski natečaj, dan zdrave šole, pouk v naravi, tek podnebnih solidarnosti, naravoslovni dan v Tematskem parku pri Copekovem mlinu ter zbiranje papirja. Poskrbeli so tudi za zdravo prehrano in zadostno količino gibanja.

ZBIRANJE ODPADKOV: Med torkom in petkom je potekalo zbiranje vseh vrst odpadkov ločeno po dnevih za vaščane posameznega naselja v občini Velika Polana (kosovni odpadki, OEEO, nevarni in posebni odpadki, gume, steklo, papir, plastika, oblačila, kovine, les, …). Udeležba je vsako leto zadovoljiva, zbere se veliko odpadkov, za katere poskrbimo, da gredo v nadaljnjo predelavo, obdelavo ali odlaganje. V štirih dneh se je akcije zbiranja odpadkov udeležilo 182 gospodinjstev iz celotne občine.

OČIŠČEVALNA AKCIJA: V soboto, 17 aprila, je v hladnem dopoldnevu potekala očiščevalna akcija, katere se je udeležilo 200 občanov, članov posameznih društev in nekaj posameznikov ter 120 učencev Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana. Ugotavljajo, da je odpadkov v naravi vse manj, saj so v letošnjem letu nabrali precej manj odpadkov kot leto prej. Očistili so območje vseh treh vasi v občini Velika Polana, ki se razprostira na 19 km²: Velika Polana, Mala Polana in Brezovica. Prav tako so očistili več kot 4 km dolgo brežino potoka Črnec.

PO POTI PALČKA POLANSKOGA: Letos so Zeleni teden sklenili na poseben način. Ker niso mogli kolesariti s Polanskimi Pücki v živo, so jih na ogled prekrasne naravne dediščine odpeljali učenci projekta Turizmu pomaga lastna glava in njihov vodja Palček Polanski, ki so že večkrat bili nagrajeni z zlato medaljo za svoje projektne naloge in predstavitve. Premiera virtualnega ogleda se je odvila v nedeljo, 18. aprila ob 14. uri, na ogled pa je dostopen na youtube kanalu.

Foto: občina Velika Polana

Zaradi letošnjih ukrepov za zajezitev koronavirusa so pripravili 6 zbirnih mest, kjer so udeleženci začeli in na teh zbirnih mestih tudi sklenili akcijo. Za njih so pripravili malico in pijačo ter jim razdelili zahvale in se jim zahvalili za svoj doprinos k lepšemu videzu občine Velika Polana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2021 ob 7:48 gost

      Debil,,, jaklin,, hlapec,,, Janusov,,, vladni sekretar ni prišel da bi se vsaj poslikal.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2021 ob 19:55 gost

      Pijanij Pűckov pa nega nikjer

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.