https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gaberju bodo gradili športno dvorano

24.04.2021 ob 6:00  

Občinski svet Občine Lendave je na redni seji potrdil vključitev projekta »Izgradnja telovadnice s pripadajočo opremo v Podružnični šoli Gaberje« v načrt razvojnih programov, kar pomeni, da bo občinska uprava lahko sprožila postopek izdelave vse potrebne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in izbor izvajalca.

V času izvrševanja proračuna je nastala možnost za medsebojno sodelovanje za izgradnjo telovadnice na lokaciji Podružnične šole Gaberje, saj je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost na podlagi uspešne prijave ter pogodbe o sofinanciranju z Bethlen Gabor Alapkezelo Zrt pridobila sredstva v vrednosti 961.961,30 evrov.

Občina Lendava je v projekt vstopila kot ustanovitelj javnega zavoda Dvojezične osnovne šole I Lendava, v sklopu katerega deluje tudi Podružnična šola Gaberje, in bo za potrebe vzpostavitve projekta izvajala vse potrebne aktivnosti.

Foto: lendava.si (Vizualizacija: Sebastjan Soós)

V okviru projekta in razpoložljivih sredstev se bo pripravila vsa potrebna dokumentacija za vzpostavitev telovadnice v velikosti okoli 620 m2, uredil nov ogrevalni sistem vključno z zamenjavo obstoječega za potrebe ogrevanja objekta šole in vrtca, zagotovila najprimernejša oprema za izvajanje športnih aktivnosti učencev in rekreativcev in zagotovilo do 20 parkirnih mest.

Športna dvorana v Gaberju bo pomembna pridobitev za izvajanje športno gibalnih aktivnosti podružnične šole ter vrtca. Pridobitve bodo veseli tudi občanke in občani ter društva, saj bo objekt popoldan namenjen njim.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2021 ob 7:08 Komu gost

      Komu pa? Samo ka se zijda, samo ka pejnez krouži haska pa nikšoga nede.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2021 ob 7:09 Komu gost

      Komu pa? Samo ka se zijda, samo ka pejnez krouži haska pa nikšoga nede.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2021 ob 11:48 Meal gost

      Delam s honorarjem več kot 49 tisoč dolarjev na mesec. Ves čas sem poslušal druge ljudi, ki so mi govorili, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da to preučim. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje ....-> Www.Salary23.Com

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2021 ob 4:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Edino morajo še uvoziti školnike iz Budaja kot leta 41.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:41 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.