https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sproščanje ukrepov tudi na področju športa

21.4.2021  

Vladni odlok prinaša sproščanje tudi na področju športa.


"Dovoljena je športna vadba športnikov (treningi) vsem športnikom ne glede na starosti in kakovost. Treningi športnikov so dovoljeni le, če se izvajajo v obliki t. i. mehurčkov oziroma zaprtih oziroma fizično ločenih skupinah.

Dovoljena je samostojna ali strokovno vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih. Takšna športno rekreativna vadba je dovoljena na zunanjih površinah oziroma na prostem in v zaprtih prostorih.

Odlok dovoljuje tudi izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu. Največje dovoljeno število oseb pri usposabljanju je 10.

Dovoljeno je izvajanje vseh športnih tekmovanj, ki so del uradnih tekmovalnih sistemov v Republiki Sloveniji. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.

Foto: Pixabay

Za izvajanje športno gibalne oziroma rekreativne dejavnosti ter športnih programov, ki jih ta odlok dovoljuje, se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi ter šolski športni objekti.

Omejitve, ki jih predpisujejo drugi odloki in ki vplivajo na izvajanje športne dejavnosti in na gibanje/potovanje do prizorišča izvajanja športne dejavnosti (treninga ali tekmovanja), ki jih ta odlok dovoljuje, se ne uporabljajo za športnike ter strokovne delavce v športu. Takšen primer je prehajanje med statističnimi regijami ter izstop iz države za namen odhoda na prizorišče izvajanja treninga in/ali športnega tekmovanja ali vstop v državo, kadar gre za povratek s treninga/priprav ali športnega tekmovanja, ki je potekalo v tujini.

Športniki in strokovni delavci v športu morajo še vedno upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje in NIJZ.

Odlok prične veljati 26. aprila 2021 in velja do vključno 2. maja 2021," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2021 ob 9:50 gost gost

      Mura je sprostila gol vsi nazaj na učenje nogometa ali pa via jug mamo svoje borbene nogometaše

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2021 ob 11:05 gost

      Janše že ve kako. On je kot obramboslovec pametnejši od vseh svetovnih epidemiologov in Nobelovih nagrajencev

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2021 ob 11:18 gost

      Ivan Janez Janša se je znova ustrašil svojih državljanov, ker prihaja petek in protesti ( upam, da ima posrane smrdeče gate ). Takoj je zmanjšal druženje od 100 ljudi na 10. Po mojem je ta bolnik vsak dan posran od strahu. Avstrijci že vedo zakaj mu prvijo slovenski pacient št. 1. In takšen pacient nam vodi državo in naše življenje. Ovce, ki hočejo vedno živeti v ogradi, mu pa ploskajo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2021 ob 13:22 gost

        12:13......................... je lepo biti Janševa ovca? Imaš kakšno korist od tega, da si ovca?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2021 ob 12:28 gost gost

      Točno on je gnus ajdi gringosi MURA JE VAŠA GNES VSE TIHO JE BILO

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.