https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izvedli so multiplikacijski dogodek

27.02.2021 ob 13:00  

V okviru projekta InArtDiverCity so v RIS Dvorcu Rakičan, v petek, 26. februarja 2021, izvedli multiplikacijski dogodek.

V okviru projekta so se povezali s Academia Maribor in Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota. Ker njihovi študentje obiskujejo tudi oddelek za oblikovnega tehnika, je bila vsebina njihovega projekta več kot ustrezna. Udeleženci dogodka so tako predstavljali skupino mladostnikov starih med 18 in 20 let.

Na predstavitvi so podali osnovne informacije o projektu, predstavili so jim njihovo spletno stran, pokazali Leksikon in Vodnik. V prvem delu so preko PowerPoint predstavitve predstavili osnovne podatke o projektu ter njegovi vsebini, nato je sledil premor po katerem so v sproščenem vzdušju nadaljevali z debato o projektu.

Udeleženci so z veseljem brskali po Leksikonu ter Vodniku, kakor tudi po spletni strani. Skupaj so odkrivali možnosti umetniškega ustvarjanja v Sloveniji ter izmenjevali mnenja in predloge, kako čim bolj kvalitetno izkoristiti in vpeljati dosežke projekta tudi v našem okolju.

Na dogodku je sodelovalo več kot 50 študentov in kar nekaj profesorjev.

Ker se je naš dogodek odvijal pod strogimi ukrepi za zajezitev epidemije korona virusa, so temu prilagodili tudi naše prostore, oblikovali manjše skupine ter poskrbeli za varno postrežbo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.