https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški svetniki potrdili zaključni račun proračuna za leto 2020

23.04.2021 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj, 22. aprila, sestali na 17. redni seji, kjer so med drugim obravnavali zaključni račun proračuna za leto 2020 in podali soglasja za izplačilo dela plače za delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov.


O podražitvi komunalnega prispevka za 15 odstotkov na eni od naslednjih sej

Mestni svetniki so na začetku seje iz dnevnega reda umaknili točko »Predlog Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje Mestne občine Murska Sobota – II. obravnava«. Omenjen odlok je potreben zaradi spremembe prostorske zakonodaje, s katero se je spremeni način obračuna komunalnega prispevka.

Po besedah svetnika Jožeta Šadla za 15-ostotno dražitev komunalnega prispevka ni nobenega argumentiranega razloga. Zato je predlagal, da se omenjena točka dnevnega reda prenese na eno od naslednjih sej, predlagatelju pa predlagal, da v vmesnem času pripravi finančne učinke spremembe obračuna in pojasni to dražitev.

Potrdili zaključni račun proračuna MO Murska Sobota za leto 2020

Svetniki so potrdili zaključni račun proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2020, po katerem so znašali realizirani prihodki in drugi prejemki 21.243.736,33 evra ter odhodki in drugi izdatki 21.667.900,25 evra. Pri tem je evidentiran presežek izdatkov nad prejemki v višini 424.183,92 evra in pomeni zmanjšanje sredstev na računih iz preteklih let za naveden znesek. Mestna občina je imela na dan 31.12.2020 za 6.795.542,33 evra neodplačanih anuitet dolgoročnih kreditov. Pri stanju 19.005 prebivalcev mestne občine je tako znašala zadolženost na prebivalca 357,56 evra.

Podali so tudi soglasje k zadolžitvi javnega podjetja Komunala d.o.o., ki se lahko v letu 2021 za izvajanje investicij dolgoročno zadolži v višini največ 755.000 evrov za obdobje 10 let, namen katerega je nakup nujno potrebnih novih osnovnih sredstev.

Podaja soglasija za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorjev

Od leta 2009 je veljal varčevalni ukrep po katerem javnim uslužbencem in funkcionarjem ni pripadal del plače za redno delovno uspešnost. Ukrep se je sprostil s 1. julijem 2020. Direktorjem in ravnateljem tako pripada del plače za redno delovno uspešnost za obdobje od 1. 7. 2020 do 31. 12. 2020, ki se bo izplačal v letu 2021, na podlagi poslovnega poročila za leto 2020.

Svetniki so tako na seji obravnavali in podali soglasja za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov Mestne občine Murska Sobota, in sicer s področja šolstva, v javni upravi, pravnih oseb javnega prava s področja kulture, regionalnih razvojnih agencij ter oseb javnega prava na področju zdravstva. Podali so tudi soglasji k dodelitvi dela plače za delovno uspešnost direktorjev iz naslova povečanega obsega dela, in sicer direktorju javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota ter direktorju javnega zavoda RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

Razpis javno-zasebnega partnerstva zaključen brez izbire

Sprejeli so še sklep o zaključku razpisa Javno-zasebno partnerstvo za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti Mestne občine Murska Sobota brez izbire. Na razpis se je prijavil le en ponudnik, konzorcij Petrol – Esotech, s katerim pa v petih krogih konkurenčnega dialoga ni prišlo do dogovora o sprejemljivi finančni konstrukciji izvedbe projekta.

Poročilo strokovne komisije, katerega sestavni del je tudi finančno poročilo zunanjih svetovalcev je pokazalo, da je za MO Muska Sobota finančno ugodneje izvesti celovito energetsko sanacijo svojih stavb v lastni režiji po postopku javnega naročila in pridobitvijo kohezijskih sredstev iz naslova razpisa Ministrstva za infrastrukturo JOB_2021. Omenjen razpis se zato zaključi brez izbire.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2021 ob 8:28 gost gost

      Murskosoboški svetniki potrdili zaključni račun proračuna za leto 2020, ki je bil razvojno naravnan !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2021 ob 16:03 PROTI gost

      Zasluzi s delom ne proracunom

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.