https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomagajmo dvojčkoma, ki jima po smrti staršev in dedka grozi še izguba doma

27.04.2021 ob 18:00  

Dvojčka Eva in Mihael sta v dveh letih izgubila oba starša in dedka. Zdaj njima in njuni babici grozi da bodo ostali še brez doma.

Zgodbo dvojčkov so nedavno prestavili na TV Slovenija. Kot so zapisali, se je dvojčkoma Evi in Mihaelu Satlerju iz Slovenskih goric v najstniških letih podrl svet: v dveh letih sta izgubila tri svoje najdražje: pri 16-letih mamo, kmalu za tem dedka, s katerim so živeli v isti hiši, in potem še očeta. Čez noč sta morala odrasti.

Na začetku leta 2015, ko sta bila Eva in Mihael v tretjem letniku srednje šole, so njuni mami Marjetici Satler odkrili raka na možganih. Kljub zdravljenju je umrla le osem mesecev zatem, ko so ji odkrili raka.

Nekaj mesecev po smrti mame je za rakom zbolel tudi dedek, in sicer na grlu. Obsevanje in operacija sta bila neuspešna. Poslovil se je manj kot dve leti po smrti svoje hčere, Evine in Mihaelove mame.

In potem je štiri mesece pozneje, usodnega 15. januarja 2017, v njihovem domu udarilo še tretjič. Očeta dvojčkov Borisa Satlerja je izdalo srce, kljub hitri intervenciji gasilcev in reševalcev mu ni bilo več pomoči.

Zdaj, pri 22-letih, pridnima študentoma in njuni 79-letni babici grozi, da bodo zaradi posojila, ki ga je oče nekaj let pred smrtjo najel za nakup delovnih strojev, ostali brez doma.

Eva študira medijsko produkcijo, Mihael je študent strojništva. In čeprav vestna, pridna mlada človeka izkoristita vsako priložnost za delo, je kredit preprosto prevelik, da bi z babico zmogli sami. Če bi poplačali zapadli dolg, bi obroke kredita že nekako plačali, pravijo.

Pri poplačilu dolga lahko Evi in Mihaelu pomagate tudi vi, tako da darujete na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije:

  • TRR: SI56 0400 1004 9903 191
  • Sklic: SI00 07-2021-2
  • Namen: Za dvojčka

Lahko pa pomagate tudi preko mobilnih telefonov, tako da na številko 1919 pošljete SMS TEDNIK ali TEDNIK5 in prispevali boste en ali pet evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.