https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Črenšovci vodilna občina pri izgradnji tretjega vodnega vira

26.04.2021 ob 6:00  

Vodovodni sistem A se trenutno oskrbuje iz dveh vodnih virov, v prihodnje pa želijo na Dolnji Bistrici, občina Črenšovci, zgraditi še tretjega. Občine, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema A so zato podpisale pogodbo o izvedbi in financiranju hidrogeoloških raziskav.

Občine Črenšovci, Lendava, Turnišče, Odranci, Dobrovnik in Kobilje ter javno podjetje Eko Park so sklenili pogodbo o financiranju stroškov hidrogeoloških raziskav za potrebe izgradnje novega vodnega zajetja podzemne vode v občini Črenšovci.

Skupino za vodenje projekta sestavljajo županja Občine Črenšovci Vera Markoja, direktor javnega podjetja Eko Park Jožef Gerenčer in vodja medobčinskega inšpektorata občin Lendava, Dobrovnik in Kobilje mag. Tibor Hebar.

Občina Črenšovci je junija lansko leto pridobila dovoljenje za raziskavo podzemnih voda, s katerim Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode dovoljuje raziskavo podzemnih voda na zemljišču v lasti občine ob reki Muri na Dolnji Bistrici. Raziskave bodo namenjene novemu zajetju pitne vode za potrebe izgradnje tretjega vodnega vira v vodovodnem sistemu A.

Vodovodni sistem A ima trenutno dva vodna vira, in sicer v Gaberju in v Turnišču. Iz vodnega vira Gaberje se z vodo oskrbuje Občina Lendava, Občina Dobrovnik, Občina Kobilje in 70% porabe vode za Občine Črenšovci, Odranci in Velika Polana. Iz vodnega vira Turnišče pa se oskrbuje Občina Turnišče in 30% porabljene vode za Občine Črenšovci, Odranci in Velika Polana.

Na podlagi izdelanih strokovnih podlag in programa raziskav se bodo izvedle preiskave s piezometri, pripravil se bo nabor vodnjakov in vrtin. Na osnovi tega se bo določilo končno mesto izvedbe enega ali dveh novih vodnjakov. Nato pa bo podana vloga za pridobitev vodnega dovoljenja.

Trenutno poteka priprava javnega naročila za izvedbo raziskovalno črpalnih vodnjakov. Raziskovanje bo potekalo predvidoma še v tem poletju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2021 ob 7:53 gost

      To so verjetno zasluge hitrostnemu tekacu iz parlamenta Horvat jocoju. Največji debil in hlapec samega maršala tvita.

      13 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2021 ob 0:40 gost

        tij si pa budala kera je zbejžala in tau friško z prihiatrične bolnice,da so ovi tan meli malco pa so nej pazke meli,si jin vujšel..vepa bejži ja,pa k doktore Potrčoji pribejžaj,je prišel z tvoje opejvane Švedske dumau,ka ga tan nišče ne jebe 5%,tak ka idi k jemi na trepije pa skup bejžita malo,ka neš tak zavaljeni pa zabiti,de ti mugauče friški luft dobro dal ..sumar Df

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2021 ob 10:40 gost gost

      Mogoče ima kaj z tvojom ženom ka tak nabijaš po Joški ti njemu ne segneš do pet občina se more razvijati županja dela ne spij vse ČESTITKE

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2021 ob 13:20 gost

      Župnija in joco Horvat zdaj edini delata da štejeta dodatke kere dobijo za korona dodatek. In to za nic dela. Tvoj Horvat ne sega do kolen vsem Slovencem ne ni njemu taki gnoj je on in ti z jim.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2021 ob 0:41 gost

        te boli da si na socialki pa nič ne dobiš? hja no,brez dela ni jela,brez dela ni dnarja ..spravi se že ven iz svoje kleti pa poprimi za kako delo,mogoče dobiš kake drobtinice ..

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2021 ob 15:56 GOST gost

      MATER SI VKREŠNJENI ŽENO SI VRED ZEMI

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2021 ob 16:01 gost gost

      Od da je županja župnija ne veš čitati prvi razred si napravo ka pa ostale na paši na trebeši budalo

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2021 ob 0:44 gost

        eh pusri ga na miru,je končal posebno šolo z zadostnim uspehom,delal jo je 14 let,so mo dali zadosten uspeh smao da so se ga rešili..pač pijan se strezni,posebnež z zadostnim uspehom z posebne šole pa ostane posebnež

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2021 ob 6:15 gost

      TA HORVAT BI MORAL BITI V ZAPORU NA GOLEM OTOKU. DOPOLDAN BI NOSIL PESEK V MORJE POPOLDAN PA IZ MORJA. SRAMOTA PREKMURJA JE HORVAT.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2021 ob 7:25 gost gost

      budala si še nej bil v bližini g otoka sama skala nej pesek vidiš kak si plitvi en las Joškov si v žep deni pa boš bole pameten ne soli pamet mornari

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.05.2021 ob 19:41 gost

      Nikoli več ne bomo imeli dobre pitne vode,kjer koli boste iskali vse je zaman v potokih drek,v rekah drek v morju drek v vodovodu tudi drek tak,da ne sanjati o dobri pitni vodi ti časi so že zdavnaj mimo.Raje delajte kaj bolj koristnega za občane,kot pa iskanje čistega pitnega vira,ker ga ni in ne boste ga našli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 14:53 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.