https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičanu potekal simboličen sprehod proti osamljenosti

24.04.2021 ob 14:00  

Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, tudi v sklopu projekta Večgeneracijski center Pomurja, je v sodelovanju z DSO Rakičan in Mestno občino Murska Sobota, organizirala simbolični pohod - sprehod proti osamljenosti. 

Letošnji Dan za spremembe, ki ga dvanajstič organizira Slovenska filantropija, je namenjen premagovanju osamljenosti.  Danes so v ta name, v Rakičanu izvedli Dan Za Spremembe in to v obliki sprehajanja s stanovalci DSO Rakičan.

Pridružil se jim je tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.  Stanovalci so bili obiska in sprehoda zelo veseli, še posebej po težki in dolgi preizkušnji epidemije, ko so bili ločeni od svojcev in prijateljev. 

»Povezanost, pripadnost in družbena vloga so podstati kakovostnega bivanja. Raziskave že več let kažejo na problem sodobnega načina življenja, ki postaja vedno večji – imenuje se osamljenost. Pojavlja se v skoraj vseh življenjskih obdobjih. V zadnjem letu je zaradi epidemije postal še dodatno obremenjujoč za marsikoga med nami. Z letošnjim Dnevom za spremembe prostovoljke in prostovoljci stopamo osamljenosti na pot. Imamo moč, četudi v izrednih razmerah, en dan spremeniti v doživetje za spomin.« Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

V okviru Dneva za spremembe bo aprila preko 200 prostovoljskih akcij potekalo v preko 100 krajih po vsej državi, aktivnih bo več kot 350 organizacij in več kot 10.000 prostovoljcev. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki.

* Foto: Aleksander Jevšek FB

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2021 ob 14:26 gost

      Gospod župan kje si pa do zdaj bil? Obiski v domu so že dolgo dovoljeni, tebe pa ni bilo. Kadar se je potrebno slikati si pa prvi zraven. Jaz ti nič ne verjamem, ker nakladaš kot Pahor, haska od tega nakladanja pa nobenega. Lep dan vsem stanovalcem in tam zaposlenim.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2021 ob 16:48 gost

      Gospod Celec zakaj je bilo potrebno blokirati komentiranje pod člankom o petju pred soboško bolnišnico? Je to SDS cenzura ali pa vodstvo te bolnišnice ni sposobno slišati upravičene kritike na svoj račun?

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2021 ob 17:57 Čergoli gost

      Celec = Robertino Celenzio

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2021 ob 18:42 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pa,dajte,imate preganjavice,mene ne blokira,pa imam kaj vse povprek povedati.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2021 ob 18:55 Zaposleni! gost

      Malo smo pogrešali vodilne doma starejših, vodje oddelkov pa koga iz uprave.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2021 ob 21:49 gost

      Mogoče bi se moral udeležiti mitinga kdo od SDS ! Seveda bi starejši bili veseli če bi prišel gospod Breznik in z njimi popil kakšen kozarec in popostril srečanje !

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2021 ob 8:41 gost

        Krkovič bi pa prinesel harmoniko in zaigral, Pojbič pa zapel. Ivanuša pa prinesel sodček dobrega vina, Irglova priredila modno revijo, Jerajeva pa uničila vse koprive v bližini, Godčeva razkazovala veliko torbo, ki jo nosi, Grims in Žibertova bi skuhala golaž, Ivanuševa bi se pa malo slekla. Škoda, bilo bi zanimivo.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.