https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izpeljati želijo tri sejme

03.05.2021 ob 6:00  

Zaradi epidemiološke situacije je moral Pomurski sejem poleg vseh lanskih prestaviti v prihodnost tudi sejme, ki so bili napovedani za letošnjo pomlad. Uspešno pa pripravlja ocenjevanja kakovosti pod okriljem sejma AGRA in sam sejem, ki bo to kakovost predstavil v Gornji Radgoni letos od 21. do 26. avgusta.

Ravno tako uspešno potekajo priprave na Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja SOBRA ter Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL, ki bosta sočasno potekala od 23. do 25. septembra. Kot podporo sejmom v realnem času in prostoru pa pripravlja Pomurski sejem tudi novosti na področju digitalizacije.

AGRA je blagovna znamka z več kot pol stoletno uspešno tradicijo trženja in promocije na področju kmetijstva in živilstva. Pomurski sejem je od njegovih začetkov dopolnjeval Mednarodni kmetijsko-živilski sejem z mednarodnimi ocenjevanji kakovosti vin, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, embalaže, sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, vin iz ekološko pridelanega grozdja, tramincev, medu, medenih pijač ter kmetijske mehanizacije in opreme. Priznanja sejma AGRA so tudi v času epidemije dosegla svoj namen in se izkazala za nepogrešljiva pri informiranju javnosti in kupcev.

59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, 21. - 26. 8. 2021

V letu, ki ga je zaznamovala epidemija novega koronavirusa, smo se ponovno zavedli, kako pomembni za zdravje in blagostanje sta samooskrba in oskrba z varno, zdravo in naravi prijazno pridelano hrano. Sejem AGRA 2021 bo v tem delu Evrope najpomembnejše srečanje ponudnikov kmetijske mehanizacije in opreme, opreme za živilsko-predelovalno industrijo, prehrane in vin, pridelovalcev, predelovalcev, gospodarstvenikov, strokovnjakov in potrošnikov. Pridelovalcem, predelovalcem, poslovnežem, strokovnjakom, potrošnikom in najširši javnosti bo ponudil konkretne odgovore na aktualna vprašanja sedanjosti in prihodnosti.

V mednarodnem letu sadja in zelenjave bodo ob naslovni temi strokovni in poslovni poudarki še na inovacijah in digitalizaciji, ekološkem kmetijstvu, hrani iz naše bližine, prehranski varnosti, krepitvi podeželskih območij ter na gozdu in lesu, ki sta naše pomembno bogastvo. Usmeritve za kmetijstvo v prihodnosti bo sejem prikazal s skrbjo za okolje, ohranjanje čistih vodnih virov in biotske raznovrstnosti ter z ukrepi za preprečevanje podnebnih sprememb.

8. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA, 23. - 25. 9. 2021

Na 8. mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, ki bo potekal na stičišču štirih držav v Gornji Radgoni od 23. od 25. septembra, so sodelovanje potrdili Ministrstvo za obrambo RS, Slovenska vojska, Policija, Uprava za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, GZS GIZ GOIS ter sorodne organizacije iz Avstrije, Italije, Poljske in Hrvaške.

Veliko zanimanje domačih in tujih razstavljavcev obeta bogato mednarodno predstavitev orožja, vozil, opreme, pripomočkov, storitev in znanja za obrambo države, varnost državljanov ter zaščito in reševanje ogroženih. 

Foto: arhiv Pomurec.com

4. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL, 23. - 25. 9. 2021

MEDICAL bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU eden od osrednjih dogodkov, s katerimi se bo naša država predstavila mednarodni strokovni in poslovni javnosti.

Poudaril bo pomen in uspehe zdravstvenih delavcev pri premagovanju epidemije novega koronavirusa ter spodbujal pravočasno cepljenje. Ponudil bo tehnološke novosti s področja digitalizacije ter inovativne pristope v zdravstvu, medicini in oskrbi.

24. VINSKA KRALJICA SLOVENIJE 2020 - 2021

Zaradi epidemije novega koronavirusa so v letu 2020 odpadli številni dogodki, posvečeni čaščenju vina, širjenju vinske kulture in promocije Slovenije kot vrhunske vinske destinacije. Pomurski sejem se je zaradi navedenega dogovoril z Ano Pavlin, ki je bila kot 24. Vinska kraljica Slovenije okronana 10. januarja 2020, da podaljša svoj kraljevski mandat tudi v leto 2021.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2021 ob 7:26 gost

      Velika pričakovanja samo da nebo kaj pokvarilo te velike sejme. Kaki drugi virus ali kaj hujšega.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2021 ob 20:35 nenucamoveč gost

      Komi so več tej sejmi zanimivi 55 lejt eno te isto sranje pa vsako leto slabše !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.