https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici obiski ostajajo prepovedani, začenjajo s cepljenjem ranljivih kroničnih bolnikov

29.04.2021 ob 6:05  

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota obveščajo, da obiski razen nekaj izjem ostajajo prepovedani in da bodo začeli proti covidu-19 cepiti posebej ranljive kronične bolnike. Ob tem so tudi sporočili, da je Metka Lipič Baligač odstopila s položaja pomočnice direktorja za zdravstveno nego.

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota ostajajo prepovedani, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter obiskov iz pietetnih razlogov. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45.

Svojec za obisk pacienta potrebuje samo izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrjuje, da nima znakov okužbe. Če prihaja na obisk k pacientu večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 3 dni, ali dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazuje da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizera preteklo najmanj sedem dni, od cepiva Moderne najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka AstraZenece najmanj 21 dni.

Obisk je možen tudi z pozitivnim rezultatom testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali s potrdilom zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kandidati za cepljenje se lahko prijavijo za cepljenje od 3. 5. 2021 ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 po telefonu številka 02 51 23 455.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.