https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Dobave cepiva AstraZeneca ta teden ne bo

5.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval državni sekretar Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid-19.

Maja Bratuša pove, da 7-dnevno povprečje okužb še vedno ostaja nad kriterijem določenim za prehod v rumeno fazo. "Žal je to povprečje danes precej višje kot je bilo v zadnjih dneh in po danes objavljenih podatkov znaša 750. Meja za prehod v rumeno fazo je postavljena pri 600."

"Imamo vse večjo dobavo cepiva Pfizer. V tem mesecu bo vsak teden prihajalo po več kot 50.000 odmerkov, ob koncu meseca pa že dvakrat toliko. Povečan tempo se bo lahko nadaljeval z več kot 100.000 odmerki tudi vsak teden v juniju.

Evropska komisija je s proizvajalcem dogovorila predhodno sproščanje oz. dobavo velikega dela pogodbenih količin, ki bi morale biti dobavljene šele v zadnjem četrtletju, pa jih cepimo že v drugem četrtletju," pove Kacin.

"Dobave cepiva AstraZeneca ta teden ne bo. Zato z razpoložljivimi količinami skrbno gospodarimo, da imamo lahko na zalogi potrebne zadostne količine za drugi odmerek, če bi prišlo do še večjih motenj. 

Dobave je močno povečala in stabilizirala tudi Moderna, ki ta mesec prvič dobavlja cepiva vsak teden, v enakih količinah, zato ta mesec lahko veliko lažje načrtujemo in razporejamo to mNRA cepivo po več cepilnih centrih," pove Kacin.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2021 ob 12:30 gost gost

      Kacin: Dobave cepiva AstraZeneca ta teden ne bo, ga je že preveč na zalogi in nihče ga noče !

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2021 ob 12:44 resnica gost

      In potem vse tiho je bilo,najprej se po medijih hvalijo da imajo zadosti cepiva in da se lahko vsi cepijo,sedaj pa palček smuk reče da ni cepiva pa komu lažejo sami sebi,jaz sem se cepil v moji srbiji brez problema, aja cepivo je rusko najbolj varno svetujem ga vsem in to zastojn.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.05.2021 ob 13:09 gost gost

      kacin a aplikacija za cepljenje že deluje in čemu je namenjena?!? Vsak se lahko naroči pri svoji zdravnici in ne vidim nobenih težav. Metanje denarja skozi okno, enako kot za aplikacijo Ostani zdrav, ki ni nikoli normalno funkcionirala.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2021 ob 14:10 gost

      Kadar pišete o soboški bolnišnici ( to je vsak teden ali še pogosteje ) napišite na začetku članka REKLAMNI PRISPEVEK, ker dejansko to je. Kaj res mora ta Grabar, ki je zavrnil zdravljenje starostnikov iz doma Ljutomer v bolnišnici, vsak teden neko tiskovno konferenco in se slikati? Jaz, naivnež, sem pa mislil, da ga je država za davkoplačevalski denar izšolala za zdravljenje ljudi. Dovolj žalostno je že to, da o bolnišnici, KI JE V JAVNI DRŽAVNI LASTI in , ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, ne pustite normalno komentirati in večkrat celo onemogočite komentiranje.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2021 ob 15:08 gost

      Koordinator za cepljenje sploh Neve kaj se dogaja v državi. Toliko problemov ima sam sabo in vikendom na Hrvaškem moru.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.05.2021 ob 15:35 to sta dva čudežnika gost

      Kacinov Jelkec in Grabaruf bolnčar, umetnika, DA JIMA NI PARA, PROKLETA PEDRA POLIZANA.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.05.2021 ob 19:37 gost

      Pa kdo se misli,naj se cepi,kdor pa ne,pa je od vsakega posameznika odvisno. Pa samo to se poslušaš o tem cepljenju.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.05.2021 ob 19:39 gost

      Ta Kacin je največji LAŽNIVEC na Balkanu, kamor spada tudi banana republika Slovenija !

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.05.2021 ob 20:49 ... gost

      bijoloska vojna....hehe kacin v tebe naj pustijo 100 odmerkov

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.