https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob mednarodnem dnevu higiene rok zbrali 7.671,6 kilometra

05.05.2021 ob 13:40  

Ob današnjem dnevu higiene rok so v Splošni bolnišnici Murska Sobota zbrali in sešteli kilometre, ki so jih posamezniki zbirali v podporo strokovnjakom, bolnikom in varovancem, ki se borijo z novim koronavirusom in covidom-19. S tekom, kolesarjenjem in hojo so zbrali 7.671,6 kilometra.


V Splošni bolnišnici Murska Sobota so ponovili lansko akcijo zbiranja kilometrov, tokrat so se jim pridružili tudi v drugih regijah.

Kot je povedal direktor bolnišnice Daniel Grabar, dan higiene rok izkoriščajo za to, da znova opozorijo, kako pomembno je, sploh v teh časih epidemije, vložiti vse napore, da se obvarujemo pred širjenjem okužb.

»Naše roke so na žalost najpogostejši nosilec klic, ki povzročajo okužbe, zato je tako pomembno, zavedanje o vzdrževanju higiene in s tem čistih rok. V bolnišnici vsak dan opozarjamo na to, saj se moramo vsi zavedati, kaj moramo narediti, da naše roke ne bodo prenašalke okužb,« je poudaril direktor.

V. d. pomočnice direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft je ob dnevu, ki ima tokrat sporočilo Sekunde rešujejo življenja – očistite svoje roke, opozorila, da je higiena postala del našega vsakdanjika, ki rešuje življenja. "Z dosledno higieno rok lahko vsi prispevamo k preprečevanju bolezni, saj je le čista roka varna roka, zlasti velja to med epidemijo," je dodala.

Vodja obvladovanja bolnišničnih okužb v bolnišnici Murska Sobota Marija Kohek pa je ob tem dejala, da ima vsakoletno ozaveščanje o higieni rok pomembno vlogo pri izboljševanju in usvojitvi najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. S pogosto higieno rok kot dela svojih vsakodnevnih praks lahko zmanjšamo možnost okužbe ter s tem ščitimo sebe in druge, je še povedala.

V kirurški avli so ob tem odprli razstavo izdelkov na temo higiena rok.

* Foto: SB MS

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.