https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S projektom capCROSSplan organizacije krepijo kompetence na področju strateškega načrtovanja

03.02.2021 ob 12:30  

Projekt capCROSSplan - Krepitev kapacitet razvojnih organizacij na področju čezmejnega regionalnega sodelovanja.

Razvojna agencija Sinergija je vodilni partner v projektu capCROSSplan - Krepitev kapacitet razvojnih organizacij na področju čezmejnega regionalnega sodelovanja. V projektu, ki traja od 1. februarja 2020 do 31. julija 2022 so vključeni štirje projektni partnerji. Poleg RA Sinergije iz Pomurske regije v projektu sodelujejo še Zavod Palemid Maribor iz Podravske regije ter Samouprava Županije Zala iz Županije Zala in Zahodno-panonski neprofitni javni zavod za prostorski in gospodarski razvoj iz Železne županije.

Vrednost projekta, ki je v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, je 406.955 EUR, od katerih delež ESRR sredstev znaša 345.911,75 EUR.

O projektu

Cilj projekta je vzpostaviti močno čezmejno mrežo razvojnih organizacij, ki se odzivajo na izzive okolja; glede na potrebe in priložnosti okolja pripravljajo primerne pobude in predloge za regionalni razvoj.

S projektom bo povečana usposobljenost organizacij za strateško načrtovanje. Z usposabljanji, srečanji in sestanki bo okrepljena zmogljivost in krepitev sodelovanja med institucijami, in sicer vključenimi projektnimi partnerji ter naknadno vključenimi organizacijami (ključnimi in splošnimi deležniki) na čezmejnem območju.

Glavni rezultati projekta

Eden pomembnejših rezultatov projekta je podpisan čezmejni protokol o sodelovanju med projektnimi partnerji in deležniki čezmejne mreže razvojnih organizacij, ki bo vseboval pravila, dogovore in postopke za prihodnje sodelovanje na področju strateškega programiranja.

Drugi pomembne rezultat so usposabljanja in vzajemna učenja deležnikov na temo ciljev EU v programskem obdobju 2021 – 2027 in čezmejna spletna platforma z vsebino strateškega programiranja, kjer bodo na voljo novice povezane s projektom ter aktualne informacije glede programiranja.

Skupine deležnikov

V okviru projekta capCROSSplan bodo tako na slovenski (pomurska in podravska regija), kot tudi madžarski strani (županiji Zala in Železna županija) ustanovljene skupine deležnikov, in sicer ključnih deležnikov ter pridruženih organizacij.

V skupine deležnikov bodo povabljeni lokalni akterji s področja strateškega programiranja, kot so občine, regionalne razvojne agencije, narodni parki, izobraževalne ustanove in nevladne organizacije.

V vseh regijah je opredeljenih vsaj pet ključnih organizacij oz. deležnikov, ki bodo vključene v izvedbo projektnih aktivnosti.

Poleg tega bo v projekt priključenih še 40 organizacij, ki bodo podpisale pristopno izjavo k protokolu, s katero bodo izrazile namero, da bodo mrežo podpirale pri prihodnjem strateškem programiranju.

Kompetence za strateško načrtovanje

Z izvedbo delovnih srečanj, usposabljanj in sestankov bomo povečali pripravljenost organizacij za sodelovanje pri strateškem programiranju. Poleg usposabljanj namenjenih krepitvi mehkih veščin bodo izvedena usposabljanja o glavnih ciljih, ki bodo gonilna sila naložb v EU v obdobju 2021 – 2027: pametnejša Evropa, okolju prijaznejša, brezogljična Evropa, bolj povezana Evropa, Bolj socialna Evropa, Evropa, bliže državljanom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.