https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Prijava na cepljenje odslej tudi preko spletnega portala zVEM

6.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Osrednja tema današnje novinarske konference je bila nova aplikacija za naročanje na cepljenje, ki jo je predstavil minister za zdravje Janez Poklukar. Opozoril je, da smo za stabilno epidemiološko dogajanje odgovorni vsi. »Skupaj smo v pandemiji in skupaj se moramo zoperstaviti virusu in pristopiti k cepljenju. Na ta način bomo močnejši od samega virusa,« je dejal.

Z novo aplikacijo lahko po besedah Poklukarja zdravstveni centri danes opravijo tudi do štirikrat več cepljenj, kot so jih pred tem. Postopek vpisa je prej na cepilnem mestu trajal preko 2 minuti, danes pa je ta zaključen v okoli 30 sekundah in je praktično v celoti digitaliziran.

Ob tem je izpostavil, da za tiste, ki so se že prijavili pri osebnem zdravniku ali v cepilnem centru, ne bo potrebna ponovna prijava. Vsi, ki pa še niso prijavljeni lahko to storijo preko spletnega portala zVEM.

Prijava poteka v štirih korakih. Najprej gre za identifikacijo, nato za vpis naročila, potem oddajo naročila, na koncu pa sledi potrditev preko kode oziroma številke, ki jo prijavljeni prejme preko SMS-sporočila oziroma z direktno povezavo na portal zVEM.

Za prijavo potrebujete EMŠO, številko zdravstvenega zavarovanja, začetnici imena in priimka, mobilni telefon in naslov elektronske pošte. Obrazec pa je mogoče oddati tudi v imenu druge osebe. O terminu in lokaciji cepljenja bo prijavljena oseba obveščena s SMS-sporočilom.

Z novo aplikacijo se ukinja tudi vloga na eUpravi. Vse vloge iz eUprave so bile že prenešene v nov sistem, pri tem pa so izločili že cepljene osebe.

V času od 26. aprila do 2. maja so inšpektorati opravili 2.305 nadzorov, je povedala Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata. Izdana je bila ena prekrškovna sankcija, 158 opozoril po zakonu o prekrških in 212 upravnih ukrepov.

Policisti so od 29. aprila do 5. maja skupno opravili nadzore na 12.683 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov, je povedal namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak. Dnevno je to v povprečju 1.812 nadzorov. Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi 39 prijav s strani občanov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2021 ob 16:16 gost

      Kaj bi ta klovn sploh rad povedal. Satelit,, Janeza groznuga,,, je brez govora kerog mu ne pripravi debil vladni vodja zgubljen.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2021 ob 17:54 Karel K. gost

      v Titoizmu pred letom 1990 je bilo cepljenje obvezno, ni bilo ugovora, da se ne boš cepil, če je boljševiški titoistični funkcionar , kar so bili v mnogih primerih bivši reparji in kupinarji, in so nas cepili po tekočem traku. Potrebno je bilo verjeti in poslušati tedanje strokovnjake, poklicne reparje in kupinare, Zdaj pa njihovi potomci kateri nadaljujejo njihovo politično tradicijo titoistične blaznosti, pravijo, da izobraženci niso strokovnjaki, kateri so končali ustrezne šole in so celo doktorirali ter so postali doktorji znanosti.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2021 ob 10:33 Mafijc cepi mafijca gost

      novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/6094ec3238438/foto-za-v-anale-poglejte-kdo-je-cepil-poklukarja youtube.com/watch?v=AexGbmO3vEQ

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.