https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Video: Spoznajte ponudnike z območja Goričkega - 2. del

07.05.2021 ob 13:25  

V okviru operacije Digitalne rešitve za izzive podeželja, kjer poleg LAS Goričko 2020 sodelujejo še LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline, je bila vzpostavljena nova spletna stran z interaktivno mapo – www.lokalna-ponudba.si. V interaktivno mapo je vključenih 8 različnih lokalnih ponudnikov iz vsakega območja LAS, ki svojo ponudbo predstavljajo preko kratkih promocijskih filmčkov. Tokrat vam predstavljamo drugi del ponudnikov.


Lokalni ponudniki iz območja LAS Goričko 2020:

Posestvo Mala Rosa je zeliščno posestvo sredi čarobne narave, na katerem ekološko gojijo zelišča, aronijo, sadje v visokodebelnem travniškem sadovnjaku ter jedilne vrtnice.

Pri Predelavi sadja Štefan Gjergjek pripravljajo naravne sokove s polno vitaminov in mineralov. Njihovi sokovi so: naravni, pripravljeni iz zrelega sadja, brez konzervansov.

Čebelarstvo Zorjan se nahaja na samem SV Slovenije, v neokrnjeni naravi, imajo 39 čebeljih družin, 2 čebelnjaka in 3 premične enote. V ponudbi imajo akacijev, cvetlični, kostanjev in ajdov med. 

 

Sušilnica sada Angela Vratuša se ukvarja s pridelavo in predelavo sadja. Pridelujejo sadje za svežo sezonsko uporabo oz. prodajo, pridelano sadje pa tudi sušijo. Kupci lahko izbirajo med klasično sušenim sadjem in sadjem sušenim s postopkom liofilizacije.

 

Aktivnost poteka v sklopu operacije »Digitalne rešitve za izzive podeželja«, prijavljene na 3. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ob finančni pomoči Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren vodilni partner LAS Goričko 2020, Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.