https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob občinskem prazniku podelili priznanja in nagrado Občine Črenšovci

08.05.2021 ob 6:00  

V petek, 7. maja, se je v vaški dvorani na Srednji Bistrici, ob občinskem prazniku občine Črenšovci, odvila svečana seja občinskega sveta Občine Črenšovci. Ob priložnosti so tudi podelili občinsko nagrado, priznanja in nagrade zmagovalcem fotonatečaja.


Na prireditvi so bili zaradi omejitev ob epidemiji prisotni le občinski svetniki in prejemniki nagrad in priznanj. Kulturni program, v katerem so nastopili šolarji Osnovne šole Prežihovega Voranca Bistrica ter Oktet Belmura, je bil posnet vnaprej. Navzoče je nagovorila županja Občine Črenšovci Vera Markoja, ki je tudi podelila občinska priznanja in nagrado.

Nagrado občine Črenšovci je prejelo Pevsko društvo Oktet Belmura za uspehe in dosežke na področju kulture, ki prispevajo k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju občanov in imajo pomen za razvoj, ugled in promocijo občine Črenšovci.

Oktet Belmura nastopa predvsem v domačih krajih, udeležuje pa se tudi prireditev onstran meja. Začetki okteta segajo v leto 2000, ko so člani Društva vinogradnikov Velika Polana ustanovili Vinogradniški oktet. Pevsko društvo oktet Belmura pa je bilo ustanovljeno leta 2004 s sedežem v Veliki Polani. Leta 2009 se je sedež okteta prenesel v Občino Črenšovci, kjer deluje še danes. Od svojih začetkov v okviru Društva vinogradnikov Velika Polana je oktet Belmura v lanskem letu praznoval 20 let.

Občinsko priznanje Občine Črenšovci pa so prejeli:

Marta Režonja za delo na področju družbenega dela in prispevek k človekoljubnosti in solidarnosti. Marta Režonja je bila pobudnica ustanovitve Kluba bolnikov po možganski kapi Štrk Črenšovci in je kot predsednica vse od njegove ustanovitve tudi najbolj zaslužna za njegovo uspešno delovanje.

Marija Hren za delo na področju družbenega dela in prispevek k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju občanov. Marija Hren se že od leta 2006 uspešno udeležuje tekmovanj v sklopu projekta Dobrote slovenskih kmetij. Med drugim si je po triletnem prejetju zlatega priznanja leta 2014 prislužila znak kakovosti za rženi mešani kruh, leta 2020 pa za čaj za boljše počutje. Kmalu pa bo izšla tudi njena knjiga »Moja Herbija«, kjer bodo zbrane njene zgodbe in spomini.

Ivan Smej za delo na področju družbenega dela in prispevek k človekoljubnosti in solidarnosti. Ivan Smej je lani oktobra že stotič daroval kri in ob tem prejel posebno priznanje območnega združenja Rdečega križa Lendava in zlato plaketo UKC Maribor. Med prostovoljne krvodajalce se je vpisal že leta 1973 in se od takrat naprej redno udeleževal prostovoljnih krvodajalskih akcij. Do sedaj je tako skupno daroval že 40 litrov krvi.

Na prireditvi so razglasili tudi zmagovalce 1. fotografskega natečaja Občine Črenšovci. Kot najboljša je bila izbrana fotografija »Gnezdeči labod« avtorja Maria Škrabana, druga je bila fotografija »Čopasti ponirek« avtorja Vlada Sofrionevskega, tretja pa fotografija »Vidra« avtorja Dejana Rocnerja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2021 ob 7:46 gost

      Posranec Horvat Jocuja su pozabili nagraditi. Saj je največji lažnivec v državnem zboro in najhitrejši ko iz državnega zbora trbej pobegniti. Zato bi si res zaslužil vsaj kako bodečo Nežo.

      27 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2021 ob 11:19 gost

        Vikšega posranca--kretena od tebe gobezdalo NEGA!!!!!!!! Sram v prazno tikev te je lahko!!!!!!! GNOJ !!

        10 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2021 ob 7:48 gost

      Čestitke vsem!

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2021 ob 11:15 gost

      Ge pa te kakši nagrajenec iz LEVOJAJEGA POLA!!!!!? Nega nikogar . ker NIČ niso vredni!!!!!!!!!!!! Sami lažnivci in preseratori, ki za skupno dobrobit NIČ ne dajo in samo gobezdljajo!!!!!!!!!!!! Zato čestitke naprednim delovnim ljudem ,ki voz dobrobitnosti in kulture v občini Čerensovci vlečejo naprej!!

      11 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2021 ob 14:23 gost

      Kaj se desni buziji bunite kaj vam ni prav. Če neveste do 46 šteti niso drugi krivi. Kak bi pa sploh naduti žijzek Horvat rad sedu na mesti predsednika parlamenta. Če pa ravno on je tisti keri ga z nadzvocno hitrostjo prvi ve zapustiti.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2021 ob 14:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,Horvatov posranec je glede na napihnjenost kar hiter,to mu ne gre oporekati...junak preživetja je....

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2021 ob 15:08 gost

        Zdaj si zamislite kaj bi bilo, če bi takšen mali, debeli, plešasti, strahopetni človek vodil Državni zbor in bi en Hrvat na meji malo bolj glasno prdno.

        9 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2021 ob 21:12 goričanec gost

      spoštovana gospoda ( pisatelji ) kak vas ni sram pisati takšne grdostije, anonimneži. Pokažite se da bodo vsi pošteni , delavni videli gdo so jim sosedi, za cijimi facami se skriva ta grdobija! ČESTITAM VSEM NAGRAJENIM IN NJIHOVIM PREDLAGATELJEM ! Lep večer Vam želim !

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.05.2021 ob 6:52 sobočanec gost

      Lubleni Marki kak vas nes sran takše grdobije pisati od ednoga najbole poštenoga resnico govorečega sovaščana Horvata ! Ge bi ešče zdaj bilo Prekmurje zaostalo či Horvat ne bi sedo pa modruvo v parlamenti.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.05.2021 ob 9:06 Marino gost

      VAO ♥️🧢👑....bravo skoro soseda Hrenova M., ponosni na vas Miča, čakamo knjigo😘

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.