https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Evropska sredstva za dve kolesarski povezavi v Prekmurju

11.05.2021 ob 6:00  

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za dva projekta ureditve kolesarskih povezav v več občinah v Pomurju.


Kolesarska povezava Lendava-Dobrovnik-Kobilje

V okviru projekta izgradnje kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje se bo zgradilo 4,35 kilometra novih kolesarskih poti na kolesarski povezavi, ki bo po izvedeni investiciji dolga 19 kilometrov.

Naložba obsega skupaj tri odseke dvosmernih kolesarskih stez v občinah Lendava, Dobrovnik in Kobilje in bo omogočila izboljšanje pogojev za trajnostno mobilnost prebivalcev v regiji in lažjo dostopnost do posameznih območij in storitev. Izboljšali se bodo pogoji za hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in e-mobilnosti. Poleg tega se bo povečala varnost kolesarjev v prometu.

Za 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bodo izvajale Občina Lendava, Občina Dobrovnik in Občina Kobilje v okviru dogovora za razvoj pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 490 tisoč evrov.

Kolesarska povezava Turnišče-Dobrovnik-Lendava

V okviru projekta izgradnje kolesarskega omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava pa bosta občini Turnišče in Dobrovnik zgradili 2,11 kilometra novih kolesarskih poti na že obstoječi kolesarski povezavi, ki skupno znaša 18,11 kilometra.

S tem bosta občini omogočili varne regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Urbana območja bosta povezali z njihovim zaledjem in tako spodbudili svoje prebivalce k dnevnim migracijam s kolesom na delo in v šolo. Poleg tega bosta dolgoročno zagotovili povezave z ostalimi središči regionalnega oziroma lokalnega pomena.

Za 477 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Dobrovnik in Občina Turnišče v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 305 tisoč evrov.

Naslovna fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2021 ob 7:21 gost

      Dobrovnik bo svojo obvezo ustrezno končal to je dejstvo. Turnišče pa je že večji problem kajti tam se nedela nič od nič. Še ceste nimajo poštene na da bi imeli kolesarsko stezo. Če bi imeli prejšnjo župnijo kera je bila mož besede mogoče zdaj pa niti pod razno.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2021 ob 7:42 gost

      Evropa da denar samo dobre projekte je treba pripraviti.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2021 ob 8:27 gost

      Banda ena. Zakoj nede kolesarske že ednouk med Vančo vasjo in Gederovcame, tišinski, ka delaš, spijš??

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2021 ob 8:39 en Gederovski gost

        Ka ti je tableta popistila? Imaš spomin zlate ribice? Vej pa je bilo že pred časom na Pomurcu objavljeno, da je bil objavljen razpis za izbor izvajalca del za obnovo državne ceste Murska Sobota Gederovci. Tak da letos bo šla letos ta cesta in gradnja kolesarke z pločniki v gradnjo, ker smo še komaj v maju. Raje pa se pizdi na tistih 9 Tišinskih svetnikov, kateri so se odpovedali tem istim evropskim sredstvom ka so mislili, da do nekoga zaje...i. Pa so sami sebe zaje...i, ker bodo šli v zgodovino kot tiski ki se odpovedujejo EU sredstvom!!!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2021 ob 8:50 gost

      cesta do Gedrovec bo, kolesarska baje ne, je to res?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2021 ob 10:27 en Gederovski gost

        A je tudi tebi tableta popistila? Že par krat je bilo gor tu na Pomurcu, opisani cel projekt in vedno je bilo povedano, da bo zgrajena kolesarka od Murske Sobote do meje in pločniki skozi vasi. Malo poglej za nazaj na Pomurcu!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2021 ob 12:48 gost

      Dajte jih z imeni in priimki izobesiti da se bo vidlo gdo je tak napreden svetnik bil!!!!!!!!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:31 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.