https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sredstva ministrstva za izobraževanje več pomurskim šolam in zavodom

15.05.2021 ob 6:00  

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport je objavilo rezultate javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu ter treh pozivov za financiranje investicijskega vzdrževanja objektov in opreme zavodom s področja vzgoje in izobraževanja. Med izbranimi so tudi pomurske osnovne in srednje šole ter zavodi.


Sredstva za investicije tudi enemu vrtcu in štirim osnovnim šolam v Pomurju

Ministrstvo je objavilo rezultate javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov.

Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Sredstva bo ministrstvo namenilo 13 projektom v vrtce in 27 projektom v osnovno šolstvo, od katerih sta 2 projekta za šolstvo narodnosti.

Med sofinanciranimi investicijami v vrtcih je bil izbran tudi projekt OŠ Cankova, enota Vrtec, ki bo dobil sredstva v višini dobrih 738 tisoč evrov.

Med izbranimi projekti osnovnih šol sta OŠ IV Murska Sobota (sofinanciranje v višini dobrih 270 tisoč evrov) ter OŠ Kapela (sofinanciranje v višini nekaj več kot 1 milijon evrov).

V sklopu sofinanciranja investicij šolstva narodnosti pa bosta sredstva prejeli Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci, skoraj 703 tisoč evrov, ter Dvojezična osnovna šola I Lendava, slabih 1,3 milijona evrov.

Skupna vrednost izbranih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih je dobrih 13 milijonov evrov, za sofinanciranje investicij v osnovnem šolstvu dobrih 27,2 milijona evrov in za sofinanciranje investicij v šolstvo narodnosti slaba 2 milijona evrov.

Sredstva za financiranje investicijskega vzdrževanja objektov in opreme tudi osmim izobraževalnim zavodom v Pomurju

Ministrstvo je objavilo tudi rezultate treh pozivov za financiranje investicijskega vzdrževanja objektov in opreme zavodom s področja vzgoje in izobraževanja v letu 2021.

Gre za pozive za financiranje investicijskega vzdrževanja objektov in opreme zavodom s področja vzgoje in izobraževanja, in sicer za zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, za srednje šole in za dijaške domove.

Za sofinanciranje je bilo izbranih 13 zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami z 23 različnimi investicijsko-vzdrževalnimi deli v skupni vrednosti skoraj 650 tisoč evrov, 59 srednjih šol s 100 različnimi investicijsko-vzdrževalnimi deli v skupni vrednosti več kot 2,7 milijona evrov in 14 dijaških domov z 21 različnimi investicijsko-vzdrževalnimi deli v skupni vrednosti 700 tisoč evrov.

Med izbranimi zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami je tudi OŠ Veržej - Zav, ki bodo za izvedbo sistema solarnega ogrevanja sanitarne vode prejeli sofinancerska sredstva v višini 28 tisoč evrov.

Med izbranimi srednjimi šolami so: Biotehniška šola Rakičan, ki bo za zamenjavo oken prejela 30 tisoč evrov; Ekonomska šola Murska Sobota, ki bo za ureditev varnostne razsvetljave v skladu s predpisi in sanacijo zunanjih žaluzij prejela skupno dobrih 10,7 tisoč evrov; Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, ki bo za sanacijo hodnika, zamenjavo dotrajanih oken ter zamenjavo dotrajanih razdelilnih omaric in ožičenj prejela skupno okoli 30,3 tisoč evrov; Gimnazija Murska Sobota, ki bo za sanacijo strojnih instalacij prejela skoraj 80 tisoč evrov; Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, ki bo za rekonstrukcij in energetsko sanacijo kotlovnice prejela dobrih 79 tisoč evrov; ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ki bo za sanacijo stojnih inštalacij prejela 7 tisoč evrov.

Med dijaškimi domovi pa je bila izbrana tudi Biotehniška šola Rakičan, ki bo za obnovo kopalnic, zamenjavo črpalke in zamenjavo vrat sofinancirana v višini 37. tisoč evrov.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.