https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na ponovljenem sojenju v zadevi Beltinci pričal nekdanji član uprave Luke Koper

17.05.2021 ob 6:00  

V petek se je nadaljevalo ponovljeno sojenje Robertu Časarju in Milanu Pučku v zadevi Beltinci. Pričala sta nekdanji član uprave Luke Koper Marjan Babič ter Jožef Pavlinjek.

Babič je poudaril, da je šlo pri načrtovanem logističnem centru v Prekmurju za pomemben projekt, ki je bil del uresničevanja strategije družbe, ki jo je potrdila tudi skupščina delničarjev. Babič, ki je bil kot član Časarjeve uprave zadolžen za področje financ, pri samem vodenju projekta ni zaznal nepravilnosti, se pa, kot je priznal, z njim ni neposredno ukvarjal.

Glede odobritve plačila računov je Babič povedal, da so bili v Luki v veljavi dokaj dobri predpisi, ki so se tudi izvajali, za izplačilo vsakega računa pa da sta bila potrebna dva podpisa. Ko mu je sodišče predočilo račun za Inženiring Graj, na katerem je bil le en podpis, pa je Babič dejal, da bi to moral preveriti tisti, ki je plačilo izvedel. Za to pa so bili po njegovih besedah zadolženi v finančni službi Luke.

Pred sodišče stopil tudi Pavlinjek, ki je bil sicer v tej zadevi zaradi pranja denarja obsojen na pogojno kazen. Spomnil je, da je njegova tedanja družba Inoks za Graja zamenjala neke temelječe poligonske točke z nerjavečimi.

Pavlinjekovo ime je bilo povezano tudi z deli za nadstrešek Časarjeve hiše v Portorožu, ki naj bi se financiral s preplačanimi parcelami v Beltincih. Kot je danes pojasnil Pavlinjek, so tedaj že delali na bližnjem hotelu Palace in so v delih za Hildo Časar videli poslovno priložnost. Tožilko Barbaro Milič Rožman je zanimalo, kako je bilo z knjiženjem plačil v tej zadevi, a se Pavlinjek podrobnosti ni spomnil.

Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo sredi junija, poroča STA.

Po prvotni obtožbi naj bi se nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in nekdanji izvršni direktor v Luki Milan Pučko ter Jožef Hozjan in Robert Graj, ki sta krivdo priznala, dogovorili, da bo Inženiring Graj Luki Koper zaračunaval previsoke cene svojih storitev, v Luki pa da ne bodo preverjali opravljenih del. Graj naj bi izdajal napihnjene račune ali pa račune za storitve, ki so bile že plačane oz. niso bile izvedene. Pučko je brez preverjanja odobril izplačilo.

Časar je bil v prvem sojenju zaradi zlorabe položaja obsojen na dve leti in tri mesece zapora, Pučku je prvostopenjsko sodišče zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem dejanju prisodilo dve leti zapora, Graj pa je zaradi pomoči pri zlorabi položaja in pranja denarja dobil enotno triletno zaporno kazen z možnostjo, da jo odsluži z vikend zaporom. Koprsko višje sodišče pa je sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

*Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2021 ob 6:33 gost

      ČODEŽNI DEČEK Ivana Janeza Janše. Sami " poštenjaki " v stranki SDS.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2021 ob 9:39 Magyar Bacsi gost

      Kmalu prihaja glavna priča Mutumba Yusuf.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2021 ob 9:40 Magyar Bacsi gost

      Kmalu prihaja glavna priča Mutumba Yusuf.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2021 ob 10:52 gost

      Sami poštenjaki na kupu.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2021 ob 14:57 gost

      A TO JE TISTI jANŠE PIZDUN IN ČLAN SDS, KI JE POBEGNIL IZ DRŽAVE, DA BI UŠEL KAZNI, A SO GA V TUJINI PRIJELI?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2021 ob 15:07 gost

      Karel Kozic poznaš tega Roberta? Kaj praviš o tem " poštenjaku ", ki ni titoist ? S takšnimi bi ti spremenil Slovenijo?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:03 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.