https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tekači virtualnega Maratona treh src uspeli preteči obseg ekvatorja

18.05.2021 ob 13:00  

Tekači, ki so se udeležili 2. virtualnega Maratona treh src, so z združenimi močmi dosegli zastavljeni cilj, preteči 40.075 km in s tem zbrali kilometre za postavitev zelene stene v bolnišnici Golnik.

Na letošnjem 2. Virtualnem maratonu treh src so vsi sodelujoči tekači skupaj seštevali pretečene kilometre in dosegli zastavljenih 40.075 km, kot je dolg obseg ekvatorja. V Radenski so se zavezali, da bodo, če cilj dosežejo, ozelenili Univerzitetno kliniko za pljučne bolezni in alergije Golnik, z zeleno steno.

Več kot 400 tekačev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke in Nemčije ter celo Kanade je zadnjih šest tednov seštevalo svoje pretečene kilometre in jih posredovalo organizacijski ekipi Maratona treh src. Zastavljen cilj pa so dosegli na zadnji zastavljeni dan, 15. maja.

»Navdušeni smo nad tekači, ki so se tako množično odzvali in s svojo ljubeznijo do teka pokazali tudi ljubezen do zdrave narave, čistega zraka in seveda izkazali solidarnostno pomoč bolnikom Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik,« je dejal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

»To navdušenje sodelujočih nas je spodbudilo, da tokratnega maratona ne zaključujemo z današnjim dnem. Nasprotno, postavljamo si nove cilje, ki jih bomo z veseljem in ponosom najavili ob postavitvi zelene stene na kliniki Golnik. In tekli ter hodili bodo do konca tekaške sezone. Res iskrena, srčna hvala vsem, ki so se nam na tej poti okrog ekvatorja pridružili in s tem z nami delili svoje veliko, športno – in srčno srce,« je še dodal.

In kako so potovali okrog sveta?

2. virtualni Maraton treh src je bil zares izjemen. Zagrizeni, predani tekači so posredovali fotografije svojih zbiranj kilometrov, ki so marsikomu služile za spodbudo in odločitev, da se maratonu priključijo. Niso manjkale tudi spodbude uspešnih športnikov: Anamarija Lampič, Peter Prevc, Jernej Damjan, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar in Petra Majdič.

V času maratona je potekala tudi nagradna igra, v kateri so na svojem Facebook ali Instagram profilu sodelujoči objavljali sliko svojega teka, pohoda, nordijske hoje v okviru 2. virtualnega Maratona treh src s ključnikom #srčnizmoremo ali #srcnizmoremo ter tudi s tem spodbudili marsikoga k udeležbi.

Foto in vir: Radenska ADRIATIC

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2021 ob 15:43 gost

      Kaki maraton to je isto kot če bi sladoled lizal skozi steklo. Maraton se teče zunaj pa ga niso organizirali. Maše so vsak dan v cerkvi brez kakih ukrepov pa potekajo normalno že 3 mesece. Berz kakih je enih dokazil.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2021 ob 11:31 Xy gost

      Tote maratonce pa tudi nategujejo kot strumfpantl. Kje so časi, ko je v radencih to cvetelo in pri vleklo maso ljudi. Se strinjam, da je tak kot da bi sladoled lizal skozi steklo. Bedarija.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.