https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tri pomurske občine potrdile naziv prostovoljstvu prijazna občina

18.05.2021 ob 11:00  

Slovenska filantropija je podelila naziv »Prostovoljstvu prijazna občina 2021.« 25 slovenskih občin je naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo, med njimi tudi murskosoboška občina in občini Gornja Radgona ter Velika Polana. 

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem 2021 že tradicionalno organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021, naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo 25 slovenskih občin.

Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobilo 11 občin.

Foto: MOMS

Pomurske občine, ki so naziv v letu 2021 potrdile:

Občina Gornja Radgona - Za podporo prostovoljstvu in razvoju prostovoljskih organizacij, ki jim omogočajo brezplačne najeme, za prevoze starejših, odziv na epidemijo in natečaje prostovoljstva, s katerimi izrazijo zahvalo vsem aktivnim občanom prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam.

Mestna občina Murska Sobota - Za podpiranje razvoja prostovoljstva, aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah, čistilno akcijo in podporo ter sofinanciranje študentov prostovoljcev, da lahko nudijo brezplačno učno pomoč učencem in dijakom, brezplačno prvo pravno svetovanje in brezplačno psihološko svetovanje.

Občina Velika Polana - Za prepoznavanje vrednosti prostovoljstva, prostovoljk in prostovoljcev za razvoj občine in življenja v njej. Za podporo delovanju prostovoljskih organizacij pri zagotavljanju prostorov in s sofinanciranjem njihovih programov in za aktivno promocijo dela prostovoljskih organizacij med občani, so v obrazložitvi zapisali pri Slovenski filantropiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2021 ob 11:42 gost

      SOFINANCIRANJE študentov prostovoljcev ................... - to je potem plačano delo, ne pa PROSTOVOLJSTVO.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2021 ob 12:16 gost

      joj, to naše prostovoljstvo je vse kaj drugo kak prostovoljstvo.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2021 ob 12:27 gost

      Ta Darko Krajnc ( na sliki skupaj z županom Sobote ) odlično živi od " študentskega dela, študentske politike, študentskega prostovljstva, ki to ni, ............... leta 2013 mu je pa padla sekira v med, kot temu pravimo. V Murski Soboti je postal vodja medgeneracijskega centra. Njegov ženi prav tako, da še ne bom o njej pisal. TO SO RES TISTI PRAVI PROSTOVOLJCI??!!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2021 ob 16:31 gost

      Prostovoljstvo je tisto ko sam odneseš tistemu ki res potrebuje. Ne pa da vsi keri so pod okriljem prostovoljstva dobijo več kot tisti ki res to potrebuje. Isto je Karitas rdeči križ itd. Konec koncev za časa Jugoslavije se ni nikoli slišalo za kake kvazi organizacije kere so same sebi namen in tistim ki tam delajo kao prostovoljno. Samo doma nimajo več kam kaj skladati. Kar je pametnega na tej organizaciji.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.05.2021 ob 18:27 majke mi mle gost

      nekaj delam in me sofinancira občina, ne me jebat, kako j to lahko prostovoljstvo, ali drugače, delam v neki "kao" prostovoljni organizaciji-pa si domov navozim hrane in obleke do leta 2051, ko bo konec Evrope.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2021 ob 18:30 . .. . , gost

      vse kar dobiš kot "prostovoljec" je Amerika, NI TREBA KUPIT, a ni tko. Ostane mani za izlete in križarjenja, sunce vam šalabajzersko.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:19 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.