https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Priporočil za tretji odmerek cepiva še ni

19.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager, dr. Marta Grgič Vitek, nacionalna koordinatorica programa cepljenja iz NIJZ in Leopold Zonik, direktor Zdravstvenega doma Bled.

Epidemiološke razmere v državi se še naprej izboljšujejo. Tudi Število aktivnih primerov okužbe s COVID-19 se še naprej znižuje. Po oceni NIJZ je trenutno aktivnih okužb v državi manj kot 7.000.

Nuška Čakš Jager iz NIJZ je povedala, da se situacija svetu izboljšuje. Val, ki je bil viden v zadnjih tednih, počasi upada. Negativen trend je na vseh kontinentih, razen v Aziji. Največ novih primerov je bilo zabeleženih v Indiji.

"Pri starostni strukturi ni bistvenih sprememb. Še vedno imamo trend večanja okužb v skupini 15 do 24 let.

V domovih za starejše občane je slika zelo vzpodbudna. Med oskrbovanci v zadnjem tednu ni bila zabeležena nobena smrt," pove Čakš Jagerjeva.

870 tisoč cepljenj

"Število vseh izvedenih cepljenj je bilo do danes dobrih 870 tisoč, število dobavljenih odmerkov pa nekaj čez en milijon.

Cepljenih je nekaj več žensk kot moških, vendar te razlike niso več tako velike. Precepljenost po starosti kaže, da so starostne skupine nad 70 let relativno dobro precepljene. Tudi v skupini nad 60 let smo dosegli že skoraj 50 odstotkov," pove dr. Marta Grgič Vitek.

Najboljše regije se približujejo 30 odstotkom cepljenih prebivalcev.

 

"Priporočil za 3. odmerek cepiva še ni in jih pred jesenjo gotovo ne bo. Bo pa treba čas zaščite skoraj gotovo podaljšati," izpostavi dr. Marta Grgič Vitek. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2021 ob 12:57 .............. gost

      pride prvo, drugo cepljenje zastonj (kar tudi ni saj ga državljani z višanjem davkov sami plačamo), nato pa 4,5.6 itd cepljenje vsako leto po 2-3x, kar pa bomo sami iz svojih (đepov) plačali. Farmacija pač ne miruje, dobičke so z 17% povečali na 34% samo v enem letu. Glupi svetovni narod temu naseda, je pa mal čudno, da je precepljnih komaj 4,7% svetovnega prebivalstva. Gripe niko ije "jebal", sedaj če hočeš iti na Hrvačko lulat, moraš imeti "čuda" zadev, da sploh prideš nazaj. Ko gledaš bedake po medijih, niti sami,niti Evropa, kaj šele svet, nihče ne ve - kaj je v kateri državi sploh priporočeno. Torej svetovna ludnica, farmacevti pa manejo roke. In tako je prav, 2x se cepiš, si prebolel, pa v Italiji nič ne velja. Kovid z vami in za vas vas lepo pozdravlja. Imejte se precepljeni in širite sranje, ki ne obstaja.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.05.2021 ob 13:12 gost

      Komaj 4 procente precepljenost na svetu naša stroka pa že razmišlja o 4 vali o 3 dozi cepiva itd. Pa kaj je z vami debili strokovni in vlada kera odloča kot kokos brez glave. Pojma nimate o Nej o cepivu Nej o bolezni Nej poteku nadaljnjem razvoju. Nič od nič se še ni končalo pa se že planira kako bo če bo v jesen. Ok pride jesen pa zmrzne vlada debilna in stroka pa smo spet u vrajžuj materi.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 13:52 gost

        Tebi se vidi ka si diplomiro pri epidemiologi Verneri, drugače normalen človek ne zmore pisati takšnih nebuloz.

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.05.2021 ob 13:12 gost

      pa ja, cejli svejt noure, samo tij pameten.....takšne nucamo

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.05.2021 ob 13:30 gost

      Sploh kdo ve koliko teh drago plačanih koordinatorjev cepljenja, nakladačev in podobnih egov imamo v tej mali Sloveniji? Pa eden bolj pameten od drugega, v resnici pa nobeni strokovnjaki glede evropskh. Ko Kacin to vodi lahko samo bruhaš.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.05.2021 ob 14:13 Karel K. gost

      Slovenija temelji na gnilosti že od nastanka, saj je njen temelj titoizem tako ideološko kot kadrovsko. To se potrjuje zdaj v tej epidemiji, ko nihče več ne ve kdo pije in kdo plača. Seveda je Kacin odvečen in neprimeren človek v tej verigi nakladačev z namenom prepričevanja državljanov. Problem je, da se je ta poteza obrnila v škodo tistih kateri so ga nastavili, saj s svojimi popačenimi izjavami bega državljane in s tem vzbuja pri njih nezaupanje v vse v stroko v cepljenje in v točnost podatkov o virusu. V Evropi le štejejo podatki in strokovna mnenja zdravnikov in zdravstvenih strokovnjakov, ne pa nekih obramboslovcev. Kdor ga je postavil, je mislil, da bo tista metoda iz leta 1991 vžgala, ko je Kacin rjovel, da je cela Slovenija porušena, čeprav je bilo to nekajkrat pretirano dejansje.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 14:23 gost

        Karel, prosim, ne ponavljaj se z mano. Jaz v nekaj stavkih napišem bistvu, ti pa za to rabiš pol romana, da ponoviš moje misli. Dodaš pa tvoj obvezen titoizem. Te pozdravlja oni zagamani 71/203/160.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 16:52 Karel K. gost

        Ne hecaj se Džauže , da bi jaz ponavljal tebe, prej obratno. Jaz mislim s svojo glavo in napišem tisto kar mislim. Brez tvojega titoizma ne gre, ni moč pojasniti problemov Slovenije, saj je on celotno zlo za slovensko državo.

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 18:06 gost

        Karel, ti veš, da je bil Jože Pučnik, ki je pred Janšo hotel biti drugi Tito, velik titoist?

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 19:25 Karel K. gost

        Džauže, ne izmišljuj si pravljic in neumnosti. Pučnik je bil socialdemokrat in v tej smeri je razmišljal že v 50 letih prejšnjega stoletja, ko so ga tvoji titoisti zaprli in so ga celo življenje preganjali in ga še preganjate posthumno kot dokazuješ ti s tem svojim pamfletom, da je hotel biti Tito po Titu. To tvoje nakladanje in pa funkcioniranje tvojih političnih somišljenikov v slovenski politiki dokazuje, da se Slovenija ne more rešiti strašno strupenega in nalezljivega ter obstojnega virusa imenovanega TITOVID-37 katerega so Tito in par njegovih somišljenikov izpustili iz Titovega laboratorija leta 1937. Zato se danes v svetovnem merilu borijo politiki in strokovnjaki, da bi COVID-19 ne dosegel časa obstoja več kot 80 let kot je to virus TITOVID 37.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.05.2021 ob 14:13 gost

        Karel, malo se pozanimaj kaj je delal in kje je bil ter kam se je grebel Pučnik pred zaprtjem. Tega pa n4e veš ali namenoma pozabljaš. Bil je ena velika rit, ki je pobenil v Nemčijo. Ko je videl, da je prišla prilika, da bi lahko prišel na vrh oblasti, kar za časa Tita ni mogel, se je takoj privlekel iz Nemčije nazaj. A smo ga ljudje - volivci in Kučan poslali nazaj v Nemčijo kamor je spadal. V resnici ga nihče v Slveniji ni maral razen nekaj desničarjev. Pa nehaj z nekimi namišljenim socialdemokrati.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.05.2021 ob 15:10 gost

        Karel K. - Jože Pučnik je bil član Zveze komunist Slovenije. Zaad njegovega neprimernega obnašanja so ga vrgli iz te zveze, enako kot Janeza Janšo. Ko je DEM0S zmagal na volitvah ( če bi se leve stranke združile v eno stranko bi zmagal levičarji ) je ta Pučnik poln ega in evforije izjavil: " Vse, kar ste v komunizmu napravili, bomo prodal ali uničili. Do zdaj ste vi nas jebali 50 le, zdaj vas bomo mi jebali 50 let." Takšen ćlovek je zate demokrat? Bil je glavni organizator razpada DEM0S-a. Na volitvah leta 1992 je njegv stranka komaj prišla v parlament - vidiš tako " radi " so ga imeli Slovenci. Na volitvah za predsednika države proti Kučanu je pa popušil do amena. čeprav se je že videl kot nov predsednik Slovenije. In njegovh malih oči mu je pa gledalo tako sovrašvo in maščevalnost, da kaj takega pri človeku še nikoli nisem videl. Nehaj pisati neke pravljice o Pučniku, ker poznamo resnico njem. Ko berem tvoje komentaje, ugotavljam, da sta te Pučnik in Janša popolnoma " zaslepila " svojimi zablodami. Pravi mali nebogljeni nemočni Pučnik si. Kar smiliš se mi, ker živiš v neobstoječem svetu.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2021 ob 9:48 gost

        Prva Pučnikova žena ga je zapustila, ker je uvidela, da z njim ni mogoče živeti. Toliko 0 tvojem junaku, nekdanjemu K0MUNISTU.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.05.2021 ob 14:33 gost

      Slovenijo vodijo z naftalina privlečena debili pa vsi tajkuni in lopovi keri so prilezli iz zapora., Bavčar, maršal tvitaJJ, Krkovič, Kacin, debil svetovnih razsežnosti Hojs, dojenček Tunin, najvišji lopov keri že tritji vladni mandat opravlja po vrsti Počivaušek keri edini z vijna dela vodo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.05.2021 ob 14:35 Čergoli gost

      ................vsako leto trije odmerki cepiva in puklasti janoš domobranec bo srečen. Brez mene!!!!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 14:39 gost

        Če bo na koncu ostalo pri šestih odmerkih letno, bodo ljudje kar srečni. Krivi so si pa sami. Meni tega cepiva nihče ne bo filal vame.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.05.2021 ob 14:57 gost

      Zato da se eni bogatijo morajo drugi bolj glupi svoje dupe podržati da si bolj pametni račun napunijo.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.