https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Cankovi podpisali pogodbo za gradnjo vrtca

Cankova, 19.05.2021 ob 14:00  

V prostorih Občine Cankova sta danes, 19. maja 2021, podpisala pogodbo ob pričetku gradnje Vrtca Cankova, župan Občine Cankova Danilo Kacijan in izbrani izvajalec del GDO, gradnja, dom, okolje d.o.o. iz Gornje Radgone, ki ga zastopa direktor Igor Klemenčič.

Župan Občine Cankova Danilo Kacijan je naprej pozdravil vse navzoče in se zahvalil za udeležbo. Povedal je, da je to za Občino Cankova ena ogromna pridobitev, in da glede tega ne smemo biti nič skromni. Vrtec, ki ga v tem trenutku imajo, je bi zgrajen že leta 1947 in so srečni, da se v teh starih prostorih do zdaj nič ni zgodilo. Zahvalil se je Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, da je prisluhnilo njihovi vlogi, saj vseh parametrov niso izpolnili, ker osnovne materije, to je števila otrok nimajo. Vendar če ne bodo imeli vrtca ne bodo imeli tudi ne materije. Letos so tako ponovno kandidirali na javnem razpisu, in so veseli da so bili izbrani, saj je bil lani razpis preklican.

Za izgradnjo se se potegovali 4 ponudniki. Izbrali so najugodnejšega ponudnika, to je podjetje GDO, gradnja, dom, okolje d.o.o. iz Gornje Radgone, ki ga zastopa direktor Igor Klemenčič. Ta je nato v svojem govoru povedal, da se bo trudil držati terminskega plana, da bodo vsi zadovoljni.

Nato sta župan Občine Cankove, Danilo Kacijan ter direktor podjetja, Igor Klemenčič podpisala pogodbo o pričetku gradnje.

Na koncu je ravnateljica OŠ Cankova in vrtca pri OŠ Cankova Jolanda Maruško, prof. soc. ped. povedala, da so ponosni na želeno pridobitev in se zahvalila občini in županu v imenu vseh otrok in zaposlenih, da so na razpisu uspeli, saj so bili res v prostorski stiski. Tako bodo zdaj lahko mnoge dejavnosti začeli izvajati, ki jih do zdaj na žalost zaradi prostorskih omejitev niso mogli.

Občina Cankova je bila uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v izgradnje vrtcev, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Med 66 vlogami je bila vloga Občine Cankova uvrščena na 2. mesto po številu točk, za kar bodo iz državnega proračuna prejeli 738.000,00 evra nepovratnih sredstev.

Skupna vrednost investicije, skupaj z vso opremo znaša 1,450.000,00 evra. Gre pa za izgradnjo novega pet oddelčnega vrtca, ki je zasnovan kot prizidek k Osnovni šoli Cankova in je umeščen na parcelo med občinsko stavbo in šolo.

Novi del objekta vsebuje tri nove igralnice, pokrit igralni atrij, prostor za individualno delo z otroki, prostor za vzgojitelje, sanitarije, prostor za shranjevanje ter dvigalo. V obstoječem objektu osnovne šole se uredita dve igralnici. Oba dela pa bo povezovala večja večnamenska igralnica, ki je lahko tudi del amfiteatra.

Vrtec bo imel lasten pokrit vhod z nivoja ceste. Uredilo se bo tudi zunanje otroško igrišče, ki bo razgibano in bo pokrivalo vse razvojne sklope otrok različnih starosti. V vrtcu bo tako prostora za sprejem 96 otrok, saj imajo trenutno v obstoječem vrtcu mesta le za 54 otrok.

Z gradnjo bodo pričeli v mesecu juniju 2021, dokončanje gradbenih del pa je predvideno do 31. avgusta 2022. Za nadzor nad gradnjo del pa bo bdel gospod Mitja Žnidarič, univ. dipl. inž. grad.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2021 ob 14:15 fala gost

      če ne bi bilo Janševe vlade, itak vrtca ne bi bilo in bi še 101. pogrnili na razpisu, HVALA vladi Janeza Janše

      17 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 14:34 gost

        Še en neumen Janšev vernik. Da nisi mogoče Stanko Recek? Kako le so potem sedanji vrtec zgradili v času Jugoslavije, ko je Janša še v osnovno šolo hodil. Kaj misliš ali jabolko na jablani raste tudi zaradi Janše?

        10 16 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.05.2021 ob 16:15 gost

      Živel JANEZ JANŠA , če bi bili levojajčniki na oblast se tak ne bi nič delalo.

      13 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kreten desni,še danes uživaš delo in pridobitve komunizma in socializma,Ivan Komunist še nič ni naredil,krade pa se na veliko.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.05.2021 ob 16:22 gost

      Ovi pa z propadlo tvorbo nabija , toti je res munjeni jugonostalgik.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 17:43 gost

        Lahko ti kmetavzar poveš iz katerega časa imamo večino zdravstvenih domov, bolnišnic, šol, bank, zavarovalnic, stanovanj, hidroelektrarn, termoelekran, jedrske elektrarne, cest, železnic, predorov, mostov tovarn, lekarn, športnih igrišč, knjižnic, kulturnih dvoran, .................................... IZ SOCIALIZMA IZ ČASOV JUGOSLAVIJE.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.05.2021 ob 17:48 gost

      TAKRAT SO JIH NAREDILI ZA večno!!!!!!!!!!???????????? RES SI VELIK bedak

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 18:00 gost

        Si reden bedak, se strinjam. Kaj je kapitalizem v tridesetih letih napravil v Sloveniji? 75 % tovarn uničil ali prodal, delavce poslal na cesto, tisti, ki delajo dobivajo plače s katerimi ne morejo niti normano živeti - skoraj hlapci, veliko jih je moralo na delo v Avstrijo, mala državica ima 38 milijard evrov dolga, največ dolga od tega je napravila Janševa vlada, upokojenci zelo nizke penzije - zopet zasluga Janševe vlade, ................... naj še nadaljujem? Janšev vernik z glavo se v steno zaleti, verjetno bo v steni luknja.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.05.2021 ob 19:20 gost

      Hi,hi,hi , tvoja juga je tudi bila za večno , tij lolek zaleteni.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.05.2021 ob 19:25 gost

      pusti bolnika na miru :) ima 1400 penzije,no danes ima 1400,par dni nazaj je imel 1200,pa 1300..to ti je en bolnik komunajzarski,ki še vedno hrani partijsko knižico in se pokriva z rdečo zvezdico,rit si pa briše z reklamami,ki jih najde po blokovskih kentejnerih,čisto po jugoslovansko hahaha

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2021 ob 19:53 gost

        S svojim komentarjem dokazuješ, da si tako blesav, d si rmeren samo za stranko SDS. Nikoli nisem bil v Zvezi komunistov, medtem, ko je tvoj pastir Janša bil, pa vsi vodilni v stranki SDS tudi. Glede pokonin si pa samo dokazal, da si tele, ki nič ne ve. Pokojnine se vsako leto usklajujejo - povečujejo 2 x letno po zakonu, ki določa % povečanja. Leta 2019 so se povečale na začetku leta za 2,8 % in na koncu leta za 1,5 %, v letu 2020 za 3,2 % in za 2,0 % in na začetku leta 2021 za 2,5 %. . In po teh uskladitvah pokojnina 1.300 evrov naraste na več kot 1.400 evrov. A to je zate, ki imaš samo sedem razredov osnovne šole, pretežka matematika in pretežka snov, da bi jo razumel.Da ti bo jasno, da to poviševanje pokojnin ne določata ne Šarec in ne Janša temveč zakon, ki ga je napisala leva vlada.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.05.2021 ob 19:47 Milko gost

      Po dugon čase se na male Cankove, neka malo vekšoga ka se povej, tude uresniče tak ka bar neksna pozitivna novica v gnesnjon virosnon čase

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 14:34 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.