https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sprošča se sejemska dejavnost in omejitev oseb v zaprtih prostorih

20.5.2021  

Z odlokom se sprošča sejemska dejavnost pod pogojem testiranja zaposlenih, pri čemer se zagotovi enosmerno gibanje obiskovalcev. To velja od 24. do vključno 30. maja 2021.

Testiranje zaposlenih, enosmerno gibanje obiskovalcev

"Sprošča se sejemska dejavnost pod pogojem testiranja zaposlenih, pri čemer se zagotovi enosmerno gibanje obiskovalcev, število oseb v prostoru, v katerem se izvaja sejemska dejavnost, pa se omeji na 10 m2 na posameznega obiskovalca. Omejitev števila oseb ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki prostoru, v katerem se izvaja sejemska dejavnost, ter za osebe, ki potrebujejo spremstvo. Pri izvajanju sejemske dejavnosti v notranjosti je za potrošnike določen pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Zaradi večje jasnosti se med primere, naštete med veljavnimi izjemami storitev strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja, dodaja tudi primer opravljanja kongresne dejavnosti za potrošnike. Izjema se ne spreminja, dopolnjen je zgolj primer usposabljanja.

Foto: arhiv Pomurec

Kot izjemo od obveznosti testiranja za zaposlene in potrošnike se zaradi poenotenja z drugimi odloki dodaja prebolevnike, ki so bili cepljeni z enim odmerkom cepiva v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov z odlokom priznanimi cepivi. Testiranje ni potrebno, saj se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja.

Pri osebnem prevzemu blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, se dovoli konzumiranje hrane in pijače na prevzemnem mestu zgolj za mizami in ob upoštevanju pogojev, ki so z odlokom določeni za gostinske obrate, razen pogoja sedeče postrežbe.

V zaprtih prostorih dovoljena ena stranka na 10 kvadratnih metrov

Število oseb v zaprtih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 10 m2 na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 10 m2. Ob tem pa je treba še naprej zagotavljati 20 m2 na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru," navaja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2021 ob 22:04 dédnagymama gost

      +gremo na sejem v soboto !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2021 ob 7:52 gost

      Inšpektorji, sodniki, odvetniki, javni osluzbenci komaj čakajo da bodo lahko podpirali šanke. Kejti vsi našteti so glavni na sejmih v murski Soboti.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2021 ob 10:01 virusa ni to je španska gripa gost

      Bogme še zdaj ne razmim kak je z tem virusom .Nekaj mesecev vse zaprejto nej se družiti nej po 19 uri večer vőni hoditi stotine mrtvij zdaj pa na enkrat več vse dovoljeno in virus je premijno .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2021 ob 12:09 na trejzino senje gost

      z PCT IZVIDI, PIZDA JIM MATERINA VLADNA, EVROPSKA SVETOVNA. zA DVE LETI BO NA DESETTISOČE MRTVIH ZARADI cepljenja, ČE JIH JE ŽE DANES PREKO 6000 PO SVETU. Pa tako je tudi prav, cepiti se in oditi, ter mesto prepustiti drugim. Bo več delovnoh mest za mlade, 70 letniki, ki že imajo službe pa 10 krat cepiti, da gredo hudiču špilat.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.