https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na državnem tekmovanju iz kemije uspešni tudi pomurski dijaki

26.5.2021  

V soboto 8. maja, je potekalo tekmovanje na Fakulteti za kemijo v Ljubljani, katerega so se udeležili tudi pomurski dijaki. Gre za državno tekmovanje iz kemije, za Preglova priznanja in plakete. Pomurski dijaki so zasedli mesta med najboljšimi v državi. Dijaki GFML so tako osvojili šest zlatih in eno srebrno priznanje, dijaki Gimnazije Murska Sobota pa 1 srebrno ter 3 bronasta priznanja.

 

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so se v tem šolskem letu na tekmovanje iz kemije začeli pripravljati že v mesecu januarju. Ker je pouk potekal na daljavo, so se priprave na tekmovanje organizirale prek spletne učilnice in videokonferenc. V začetku marca, takoj po tem, ko so se nekoliko sprostili ukrepi, so na GFML izvedli šolsko tekmovanje in 10 dijakov je doseglo dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje. "Od takrat naprej so dijaki reševali naloge v spletni učilnici, med prvomajskimi počitnicami smo »zoomali« in v tednu pred tekmovanjem opravili še nekaj laboratorijskega dela v šoli. Vse skupaj je prineslo izvrstne rezultate," sta povedali njihovi mentorici, profesorici Mateja Godec in Nina Žuman.

Foto: GFML

Priznanja so tako dosegli po kategorijah letnikov: 1. letnik: Filip Zver (1. mesto in zlato priznanje) in Vid Sakač (zlato priznanje); 2. letnik: Rene Zorman (3. mesto in zlato priznanje), Nela Copot (6. mesto in zlato priznanje) in Rene Žižek (srebrno priznanje); 3. letnik: Jan Dlouhy (2. mesto in zlato priznanje); 4. letnik: Goran Jocić (4. mesto in zlato priznanje).

Maturant Goran Jocić je tako strnil svoje vtise: »Vse znanje, ki smo si ga pridobili na pripravah na tekmovanje, smo morali dokazati v soboto, 9. maja, na državnem tekmovanju iz kemije. Ker so neuradni rezultati prispeli tako hitro, še istega dne, smo takoj videli, kako smo se odrezali in smo le še čakali na objavo uradnih rezultatov. Ko smo jih naposled le prejeli, smo si lahko ponosno priznali, da so se vse naše priprave, ki sta jih vodila profesorica Mateja Godec in njen nekdanji dijak, Matjaž Dlouhy, obrestovale, zato se jima lepo zahvaljujemo. Nekaterim ta priznanja ne pomenijo toliko kot drugim, saj so ključna za pridobitev ali podaljšanje štipendije. Že uvrstitev na državno tekmovanje je velik dosežek, ki pa se lahko še nadgradi s prejetim priznanjem. Ne glede na dosežek pa je pomembno sodelovati in se potruditi, saj je na koncu vsak trud poplačan.«

Iz Gimnazije Murska Sobota, pa so se po izvedbi šolskega tekmovanja, po številu doseženih točk za uvrstitev na državno tekmovanje, uvrstili naprej 4 dijaki.

Srebrno priznanje je tako osvojila Vita Škarabot, dijakinja 2. letnika. Bronasta priznanja pa so prejeli: 1. letnik:  Roko Kolmanič 1.a; 2. letnik Vita Škarabot 2.a ter  iz 3. letnik Tine Fujs 3.a in Alja Kerec 3.a.

Foto: FB Gimnazija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.