https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Minister Podgoršek obiskal Prekmurje

25.05.2021 ob 6:00  

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek se je v petek mudil na delovnem obisku v Prekmurju.

Obisk je bil namenjen seznanitvi z razmerami v sektorju kmetijstva, podjetij povezanih s kmetijstvom, tudi z vidika epidemije covid-19 in priprave na novo programsko obdobje Skupne kmetijske politike.

Podgoršek je terenski obisk začel v podjetju Ocean Orchids. Ogledal si je podjetje in proizvodnjo ter se z direktorjem Romanom Ferenčakom pogovoril o geotermiji in celoletni pridelavi paprike.

Sledil je obisk na Občini Dobrovnik, kjer se je srečal z županom Marjanom Kardinarjem in ostalimi predstavniki vodstva občine. Glavne teme pogovora so bile: možnost povezovanja kmetov in organizacij v zadrugo, ureditev poslovne enote Dobrovnik, vinogradništvo, sadjarstvo in vrtnarstvo v občini, izpostava kmetijskega inštituta v Dobrovniku in zemljiške operacije v občini. Župan je ministru predstavil tudi Bukovniško jezero, med drugim tudi možnosti uporabe jezera za razvoj podeželja.

Obisk pa je Podgoršek zaključil v Murski Soboti, kjer se je srečal z vodstvom Območne enote Kmetijsko gozdarskega zavoda (KGZ MS). Pogovor je tekel o pomembnih vsebinah s področja kmetijstva, posebej o pripravah na strateški načrt Skupne kmetijske politike, zemljiški politiki, pripravi najpomembnejših zakonov s področja kmetijstva, ukrepih afriške prašičje kuge (APK) in drugih odprtih zadevah, vezanih na območno enoto KGZ.

* Foto: MKGP

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2021 ob 8:20 gost

      Vsi ti pajaci se prej kot kam gre jo sploh pogledajo kako izgledajo. Saj pa eden nima hlač izdelanih kot morajo biti vse nagubano trebuh daleč pred njihovimi koraki kravate se ne ujemajo z ničemer čevlji kot kaki klovni dobesedno klovni.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2021 ob 8:21 E gost

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2021 ob 9:31 Karel K. gost

      Prinesel je vest o povišanju subvencij za kmete.Morda jim je tudi zabičal, da morajo tudi pridelovati več hrane, ne samo da sejejo z namenom da dobijo subvencije.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2021 ob 10:16 gost

        Res imamo pametno kmetijsko politiko. Kmetom dajemo velike subvencije za pridelavo koruze, potem pa to koruzo uporabljamo v bioplinarnah. Živela pamet. V Jugoslaviji se kaj takega niti slučajno ni moglo zgoditi. Zadruge smo imeli v nulo porihtane. Cilj takrat je bil pridelati čimveč hrane in poljščin za živino, danes so cilj nepovratna sredstva in velike subvencije. Tvoj DEMOS je pa Vatikanu podaril 12 % slovenske zemlje z vsem kar na tej zemlji raste, teče, je zgrajeno.

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2021 ob 13:40 gost

      Predhodni bedak z Jugoslavijo--tele!!!! Zdaj je kapitalizem in gre izključno za denar!!!!!! Hrana ne zanima nikogar!!!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.05.2021 ob 15:52 Kmet gost

      ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.05.2021 ob 15:53 Gost gost

      Vojna za denar

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.05.2021 ob 15:54 Kmet gost

      Saj se ve da se lobira za evropski denar. Glavni si bodo delili miljone ... Panvita Lušt Orhideje Mevlic Škaper .... mali kmet pa bo spet izvisel kot ponavadi

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 16:39 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.