https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z donacijo za obnovo Babičevega mlina do gurmanske večerje v dvoje

27.05.2021 ob 6:05  

Restavracije širom Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo z dobrodelno noto in se pridružijo akciji: "Ta dobra večerja". Gre za akcijo s katero lahko osvojite gurmansko večerjo v dvoje le z 5 evri. Najlažje jo opišemo tako, Ta dobra večerja = dobra hrana + dober namen.

Cilj akcije je zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo družbo na bolje. Osem restavracij in ena trgovina so na svojih straneh na Facebooku svoje sledilce pozvali, naj izbrane nevladne organizacije podprejo s simboličnim prispevkom v višini 5 evrov. V ponedeljek, 31. maja, pa bo vsaka od njih izžrebala srečneža, ki ga bo za dobrodelnost nagradila z gurmanskim doživetjem za dve osebi.

V Pomurju z Zvezo društev Moja Mura in Bunkerjem pomagamo pri obnovi Babičevega mlina na reki Muri.

"Naredite nekaj lepega za našo reko Muro in osvojite večerjo za 2 osebi. Pred nedavnim je preminil zadnji mlinar na Muri, Mirč Babič. Njegovo delo nadaljuje njegova hčerka Karmen. Tako objekt kot mlinsko kolo pa sta potrebna temeljite prenove. To je velik zalogaj in ker je Babičev mlin izrednega pomena za pokrajino ob Muri, so se člani Zveze društev Moja Mura ob slovesu Mirča odločili, da bodo s prostovoljnim delom, pa tudi finančno pomočjo, Karmen pomagali pri obnovi mlina. V Bunkerju smo se odločili, da jih podpremo. Potrebujemo pa tudi vašo pomoč. S simbolično donacijo 5 evrov boste Moji Muri prispevali za obnovo Babičevega mlina. Eden od vas pa bo za nagrado prejel gurmanski meni za dve osebi," so zapisali na Facebook profilu Bunkerja.

Sodelujete lahko preko objave na Facebook strani Bunkerja, in sicer tako, da donirate najmanj 5 evrov Zvezi društev Moja Mura. To lahko storite z nakazilom na TRR (SI 56 0234 6025 9517 963, odprt NLB, namen nakazila: ta dobra večerja, sklic: SI00 1234) ali tako, da odprete svojo mobilno banko in skenirate QR kodo na fotografiji. V komentar pod fotografijo zapišite #tadobravečerja, ob tem pa lahko označite osebo, ki jo želite povabiti na večerjo. 

Akcija traja do nedelje, 30. maja 2021, do polnoči. Nagrajenko oz. nagrajenca bodo izžrebali 31. maja 2021.

V akciji sodelujejo še restavracije iz Ljubljane, Maribora, Novega Mesta, Trbovelj, Brežic, Postojne in Črnega Kala in trgovina iz Kranja. Njihove nagradne objave so zbrane na www.vecerja.si.

*Foto: LRF za Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.