https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Nova izjema pri vstopu v Slovenijo, določen tudi temno rdeč seznam

26.5.2021  

Vlada je na današnji seji med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez negativnega izvida testa dodala tudi otroke do 15 leta v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika. Sklenila je tudi, da bo od ponedeljka, 31. maja 2021 izvajanje kongresne dejavnosti dovoljeno pod nekoliko drugačnimi pogoji.

Ključne novosti Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 so: določena sta temno rdeči in rdeči seznam, priznavajo se tudi negativni testi in dokazila o preboleli bolezni iz Srbije. Med izjemami, ki lahko vstopijo v Slovenijo brez napotitve v karanteno in brez negativnega testa, so tudi otroci do 15 leta, ki potujejo v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika.

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji določa, da bo od ponedeljka izvajanje kongresne dejavnosti dovoljeno pod nekoliko drugačnimi pogoji. Zaposleni bodo morali izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), število oseb v zaprtih javnih prostorih oziroma na odprtih površinah s fiksnimi sedišči pa bo omejena na 50 % zasedenosti zmogljivosti sedišč. Pri tem bo moralo biti med osebami eno sedišče prosto. Navedeni omejitvi ne bosta veljali na odprtih površinah, kjer ni fiksnih sedišč. Tam bo med postavljenimi sedišči najmanj 1 meter razdalje.

Sprejela je Sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo še za mesec junij. Po vseh protikoronskih zakonih je Zavod RS za zaposlovanje do vključno 20. maja 2021 za ukrep povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo delodajalcem izplačal 533,1 mio EUR, in sicer 31.605 delodajalcem za 214.128 zaposlenih (ena oseba oziroma en delodajalec je štet enkrat).

Vlada je izdala tudi Odlok o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka nosilcem dopolnilnih dejavnosti na kmetiji zaradi posledic drugega vala epidemije COVID-19 za obdobje od 1. februarja 2021 do 30. aprila 2021 in Odlok o finančnem nadomestilu v prireji govejega mesa zaradi posledic drugega vala epidemije COVID-19 za obdobje od 1. oktobra 2020 do 31. marca 2021.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2021 ob 1:40 lepec gost

      Jebite se!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2021 ob 1:51 lepec gost

      Jebite se domobranci!!!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2021 ob 7:12 gost

      Daj definiraj kaj pomeni beseda DOMOBRANEC. Daj napni svojo PRAZNO TIKVAČO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2021 ob 8:32 lepec gost

      Tudi ti si domobranec - lubeničar, jasharijev lizalec njegove odprtine. GOVEDO.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2021 ob 8:54 Karel K. gost

      Domobranci so bili ljudje kateri so branili domove pred titoističnimi nasilneži, kateri so ljudem kradli in jih pobijali ter te ugoje obešali na hrbet okupatorjem, da bi sokazali, da je okupator krut, krvoločen. Na žalost se je splet okoliščin pozneje obrnil v nasrotno stran, ko je iz tega nastal vojaška formacija in so se borili proti boljševizaciji-Stalinizaciji Slovenije, Postali so sodelavci Nemcev ker so jih ti oskrbovali z orožjem, torej so stopili na stran okupatorja. V Prekmurju domobrancev ni bilo bili pa so sodelavc drugega okupatorja madžaroc kateri so okupirali Prekmurje in so se imenovali madžaroni. Torej se mi prekmurci moramo pozabaviti z našimi sodelavci okupatorja in izdajalcev. Nekateri sorodniki titoističnega veljaka iz pprekmurja Milana Kučana so bili tudi pripadniki madžaronov in so sodelovali z madžari, mati on oče sta bila madžarska učitelja baje zelo stroga, oče je bil oficir madžarske vojske. Torej pomesti bo potrebno pred svojim pragom in šele tedaj je potrebno pometati pred drugi.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 8:57 Čergoli gost

        domobramci so bili izdajalci slovenskega naroda. Tipičen primer domobranca je Puklasti Janoš - Jashari - usrane.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.05.2021 ob 8:57 Karel K. gost

      Dovolitev prehoda državnih meja ni samo posebnost Slovenije ampak to prakticirajo tudi druge Evropske države in te prehode omejujejo glede na intenziteto razširjanja virusa. Tudi v Avstrijo ne moreš kar tako vstopiti, če nisi testiran, prebolel virus ali cepljen.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.05.2021 ob 8:58 Čergoli gost

      domobramci so bili izdajalci slovenskega naroda. Tipičen primer domobranca je Puklasti Janoš - Jashari - usrane.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.05.2021 ob 9:22 Dvojna stava 1 2 gost

      Če ustvariš dva pola, eden vedno zmaga. To je cela poanta politike..Hitler, Stalin, Tito, Trotsky pa Freud so 1913 vsi živeli na Dunaji. In to nekaj ulic vstran. Vaše kreganje traja že 100 let bumbari. Človek je Človek, ne lejvi nej dejsni, nej čaren, nej bejli.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 9:56 gost

        Brez pridevnika bumbar se to tudi lahko pove. Problem je, ker v diktaturah kot je tudi v Sloveniji že 76 let ni tako, vedno so eni privilegirani, drugi pa zatirani. Lahko eden zmaga vendar drugi ne sme biti zatiran. Zmagoviti le vodi državo državljani pa so podvrženi vsi enakemu obravnavanju pred zakoni, V Sloveniji pa ni tako privilegirani se za zakone ne zmenijo, drugorazredne pa institucije države grobo preganjajo brez razloga.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.