https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Odstopila ministrica za pravosodje

27.05.2021 ob 14:00  

Lilijana Kozlovič, ministrica za pravosodje, se je odločila za odstop. Odstopna izjava je že na poti k predsedniku vlade Janezu Janši, so za STA poročanje medijev potrdili na ministrstvu za pravosodje. Razlog je zaplet glede imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.


Vlada je danes sprejela sklep o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev, ki pa je po oceni Kozlovičeve strokovno neutemeljen. "Kot sem že večkrat poudarila, je bil postopek s strani ministrstva za pravosodje izpeljan zakonito, skladno z nacionalno zakonodajo in uredbo Sveta EU," je po navedbah STA, ministrica zapisala v odzivu.

Foto: arhiv Pomurec

"Res je, da je v sistem Evropskega javnega tožilstva vključenih le 22 držav članic, a menim, da ta institut okrepljenega sodelovanja predstavlja več Evrope in je pomembna priložnost za boj proti korupciji in dejanjem na škodo sredstev Evropske unije," je navedla.

Dodala je, da "spoštovanje veljavne zakonodaje in njenih postopkov zagotavlja pravno varnost in s tem tudi pravno državo, za kar sem se vedno in se bom zavzemala".

 

Zdravko Počivalšek, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, je ob tem na Twitterju zapisal, da obžaluje odločitev Kozlovičeve, SMC bo v najkrajšem času predlagala njenega naslednika ali naslednico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2021 ob 14:19 gost

      Kakšno leto prepozno. Podgane zapuščajo potapljajočo ladjo oziroma psihopata. Dol z Janšo in njegovimi nastavljenci.

      26 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 14:35 gost

        Jutri vsi v Ljubljano. Ta psihopat mora oditi. Naj uživa v penziji in preživla čas z družino. Naj se malo druži s svojima sinovoma in z ženo.

        23 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 14:50 gost

        Če je kdo psihopatski, je to pokvarjena in škodljiva leva prekucniška opozicija, ki drugega ne dela kot nagaja vladi in vsem njenim ukrepom ter tako škoduje državi in državljanom v času epidemije, ki zahteva odgovorno obnašanje vseh politikov in sodelovanje v dobro države tudi z koristnimi kompromisi, kar je bistvo in poslanstvo vsake resne in odgovorne politike in ne izključevanje, delitev ter borba za oblast

        17 24 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 14:57 gost

        14:50 ........... če bi včeraj gledal sejo Državnega zbora, če bi imel kaj v glavi, če bi lahko spregledal, da za Janšo ne veljajo ne zakoni in ne Ustavo, da ta pshopat misli, da je nad njim samo nebo, bi ne pisal takšnih neumnsti. Ali ovce blejate tisto, kar vidite na Janševih medijih in na njegovem twiterju, s svojo glavo pa tako ne znate misliti.

        21 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 17:18 gost

        Če bi se baraba pošteno obnašala bi imeli dosti manj mrtvih in bolanih. Tej barabi črni pa to paše da drži državo pod vodo. Dol z njimi !

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2021 ob 12:15 Seveda, gleda kot Sova gost

        nova24tv.si/slovenija/politika/kucanu-postalo-neprijetno-ker-se-je-znasel-v-non-paperju-svojo-idejo-o-razdelitvi-bih-iz-leta-2011-vali-na-druge Tajne Islamistov so prodali Nacistom youtube.com/watch?v=4n2dt0gITyc youtube.com/watch?v=iiriJHmp8-youtube.com/watch?v=2oPBzYKDEWA

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2021 ob 15:30 Karel K. gost

      Za to, da v Sloveniji pride do sistemskih sprememb, do spremembe poliitčnega sistema, morajo priti novi ljudje neobremenjeni s 30 letno slovensko mučeniško dobo. Zamenjava Janše z Kučanovimi je isto kot nobena sprememba, le to pomeni, da stopimo z dežja pod kap

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 15:37 gost

        Kje jih boš dobil? Ti in tvoja sinova ste premalo. Mislim, da Luka Mesec ne more biti Kučanov, ker se je rodil leta 1987. Je pa za Janšo in ostale nevaren, zato Janša s svojimi mediji in pisuni nenehno pljuva po njem. Zdaj pa Janševe ovce navalite, ker sem omenil Luko Mesca. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

        11 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2021 ob 15:34 Karel K. gost

      Kučanovi kateri zdaj tulijo, da branijo ustavno ureditev Slovenije, branijo ustavno ureditev katero so si v 30. letih prikrojili po svoji obliki in v zadovoljevanje svojih potreb. Seveda je ustava dobro vsebinsko sestavljena in tudi prikrojena, saj vedno piše "ČE Z ZAKONI NI DRUGAČE UREJENO" Torej so si jo Kučanovi s sprejetimi zakoni podredili svojim privilegijam in potrebam, ne pa da bi veljala za vse državljane po enakih vatlih.

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 15:41 gost

        Napiši tiste člene v Ustavi kjer to piše. Ti še v življenju Ustave nisi prebral, nabijaš pa tisto kar Janša ali njegovi mediji povedo ali napišejo. Delaš se evropskega demokrata, v resnici si pa največji Janšev cucek.

        12 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 15:58 gost

        Kozic, ti si popoln bebec. Slovensko Ustavo ste večinoma napisali DEMOSovci s Petrom Jambrekom, Lovrom Šturmom, ........... na čelu. Kučan s tem res nima ničesar. Zdaj pa Janša, ti bebavec in Janševi verniki pljuvate po Ustavi, ki ste jo sami napisali in sprejeli. Svet še ni videl večjih lažnivcev in pokvarjencev od SDS članov in podpornikov.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2021 ob 16:09 Karel K. gost

      Ja Džauže vrag pa v tvoji kaože, si še vedno živ, tge niso sprejeli v Beogradu, da bi pisal dolge zlagane članke o slovenskih novinarjih. Pa ti si zares popoln debil in dementnež. Našteti kateri so pisali to ustavo so kadri tvojega titoizma, torej Jambrek, Šturm. To so Kučanovi Demosovci katere ste vrinili med nas dejanske pomladnike. Ustava je dobro napisana, saj je prepisana z Nemške, vendar skoraj pri vsakem členu stoji "Če z zakoni ni drugače urejeno". Preberi si ustavo pa boš videl kje to piče, nisem jaz tvoj posilni, da bi namesto tebe analfabeta bral. Saj to ste vi pripisali v teh tridesetih letih oziroma boljše rečeno, ste zlorabili te zapise in ste sprejeli faulirane zakone in ste na ta način onječastili slovensko ustavo. Ti pa res ne zastopiš nič, imamo dve dovoljeni skupini politične elite v Sloveniji in po tem je Mesec tudi Kučanov, ti pa misliš, da ga je Kučan ustvaril. Dundek eden partijski Kučanov titov. Pa ti si bolan, kdo pa tebe jemlje resno, da bi na tvoje norosti "navalili". Nauči se slovensko pisati, saj ješ slovenski kruh.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 16:19 gost

        Škoda mojega časa za takšnega bebca kot si ti. Kar se slovenščine tiče, je moja veliko boljša od tvoje. Nobenega slovenskega kruha jaz ne jem. Jaz jem tisto, kar SI ZA SVOJ DENAR KUPIM, ti pa čakaš na Janševo miloščino iz davkoplačevalskega denarja. PREBERI SI USTAVO VSAJ ENKRAT V ŽIVLJENJU.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 18:25 Karel K. gost

        Ja Džaože, saj te pa jaz ne silim, da se ukvarjaš z mano, To glede časa se dogovori s svojimi gospodarji kateri te za to plačajo, da mene spremljaš na tem portalu in drugod in mi odgovarjaš, me žališ, zmerjaš. Vendar če te bodo odpustili boš crknil od lakote, saj se ne boš več uspel preživljati.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2021 ob 16:28 lepec gost

      GNIDA- PUKLASTI JANOŠ, največji psihopat sodobne Slovenije. Sicer Šipac, sicer oni delajo, TA PA JE BARABA NIČVREDNA!!!!!

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.05.2021 ob 16:30 Karel K. gost

      Ti živiš iz tistega kar ti portal Pomurec in Kučanovi plačajo za tvoje propagandne vsebine v korist titoizma na tem portalu. Meni ustavi ni treba brati, saj jo poznam in sem jo že neštetokrat prebral, ti je pa ne moreš prebrati, ker ne znaš brati zaradi tega, ker je napisana v slovenščini, ne pa v hrvaščini, srbščini, črnogorščini.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.05.2021 ob 16:46 gost

      Če je #to v tej državi Kučanov je to eden in edini,,,, Janez grozni,,,.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.05.2021 ob 16:51 gost

      A gospa je rabila eno leto in pol da je ugotovila gdo ji je šef. Saj pa cela Evropa in celi svet že vesta gdo je,,,, Janez grozni,,, debil, kreten, lažnivec, kradljivec, svetovni bolnik, egoist, manipulator, diktator, pa še, še in še,,,,,,,,,

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.05.2021 ob 17:52 gost gost

      LUZER Z IMENOM GOST CEJLA EVROPA ZNA KA SI NOJRI SPRAVI SE VEN IZ SLOVENIJE ĆI TI KAJ NE PAŠE BOG ŽIVI SLOVENIJO

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2021 ob 17:58 gost

        Pet razredov osnovne? Komentarjev z imenom gost je 11. Komu ti to pišeš? Vsaj uro objave komentarja bi pripisal. Mislim, da si Janšev ritolizec. Tam ste takšni neizobraženi, neinteligentni ljudje na kupu in nekomu ližete posrano smrdeče dupe.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.05.2021 ob 17:55 gost

      pokrepajte gnide rdeče.to kar siti zgornji napisal to vam prodajajo rdeči mediji .največja gnojnica pa je itak RTV. Pozanimaj se koliko zaposlenih ima Londonski BBC ,pa tisto je bar objektivna RTV ne pa naše SRANJE.Pa še pod MUS ga je treba plačevati. Plačujte ga rdečuharji če vam tak paše da vam lažejo iz dneva v dan iz novice v novico iz stavka v stavek.NORCE naj kar brijejo.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.05.2021 ob 18:03 gost

      gost 14:57 dol se streli ker z svojo glavo ne misliš.RDEČUHAR.Takšni kot si ti BUTALEC takšni najbolj odgovarjajo LEVUHARJEM ker jih lahko vrtijo do mile volje.Če se še nisi ustrelil idi pa STUP SPIJ.Za drugo itak nisi.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.05.2021 ob 18:20 Karel K. gost

      Ponoreli ste Kučanovi titoisti, ker as je Evropa razkrinkala s pomočjo sporočanja resnice njim z naše strani. Zdaj pa se branite, da vi za nič niste krivi, da je za to kriv vaš sramotilni steber Janša.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.05.2021 ob 19:04 cinki gost

      V tej državi pa je res vse totalno gnilo.In to bi naj bila Švica. Fuj fuj fuj.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.05.2021 ob 20:27 gost gost

      Ti Karel, dobro, ka se ne zavedaš, kak bi glupi, bi se že fento.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.05.2021 ob 23:06 Obmurski gost

      Zanimivo, komentarjev na svinjarijo vlade o razveljavitvi postopka imenovanja tožilcev na NORI24 pa ni, zares čudno, kdo vam laže?

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.05.2021 ob 1:33 Musloti - ne l judje gost

      zurnal24.si/slovenija/incident-na-rtv-po-tleh-so-lezali-ljudje-367552

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.05.2021 ob 6:30 Magyar Bacsi gost

      Vsaka čast bivši PRAVOSODNI MINISTRICI ZA POKONČNO DRŽO!!!!!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.05.2021 ob 6:35 Čergoli gost

        Usrani, puklasti, domobranec ni dovolj, da dela sramoto pred slovenskim narodom ampak ga vedno bolj spoznava tudi Evropa kakšen je psihopat, budalo, dombransko. Naj se goni v 3 PM ĆIMPREJ!!!!!

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.05.2021 ob 6:37 Čergoli gost

      Usrani, puklasti, domobranec ni dovolj, da dela sramoto pred slovenskim narodom ampak ga vedno bolj spoznava tudi Evropa kakšen je psihopat, budalo, dombransko. Naj se goni v 3 PM ĆIMPREJ!!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.05.2021 ob 8:04 gost

      levuharjem NIČ ne uspeva ,pa še pipice se počasi ,a vztrajno zapirajo.ZDAJ PA PANIKA. čergoli daj definiraj dve besedi daj potrudi se da te vidimo: kaj pomeni DOMOBRANEC in kaj partizan.Če je prazna tikvača premalo poglej v kakšen leksikon! V knjižnici ga sigurno IMAJO. JANŠA je čedalje bolj SPOŠTOVAN POLITIK v EU ne pa tak kot vi ZAVAJATE in vaša posrana RTV,ki ni vredna počenega groša.Vi samo še naprej forsirajte PRIMITIVCA šarca ki so mu že v OŠ učitelji rekli da je NOR kot MOŠKI SPOLNI ORGAN - - KURAC.Pa takega vi podpirate - - -sramota .To je vaša leva razgledanost.Ta vaš serpentinšek JANŠI do gležnjev ne sega.ha ha ha ha haha.Vsak ki ima 5 minut časa je dober za levuharja,saj za drugo itak ni.Ni večje sramote kot biti LEVUHAR ,fuj fuj fuj fuj fuj levuharji fuj fuj fuj nesnage ene.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.05.2021 ob 10:57 gost

      A samo to imaš za odgovor - revček rdeči.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.05.2021 ob 11:07 gost

        Kaj res ne vidiš, da takšen komentar kot ga je napisal tisti ob 8:04, lahko napiše samo človek, ki ni končal niti sedem razredov osnovne šole in nima pojma o dogajanju v Sloveniji in v Evropi? Torej si ti enak njemu ali si pa on. Znate ponavljati samo laži in norosti, ki jih izreče ali napiše Janša na twiterju in tiste, ki jih preberete v Janševih medijih, s svojo glavo ne znate misliti in si poiskati na internetu kakšene podatke. Avstrijci imenujejo Janšo SLOVENSKI PACIENT ŠT. 1, Nemci pa ALPSKI TWITTER TRUMP.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.05.2021 ob 11:04 Čergoli gost

      Jashari je največji smrad, usrani.....PREKLETI!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.05.2021 ob 22:36 gost

      gost 11:07 daj povej kje in kdaj pa de te politično uničim tak da ne boš prišel k sebi.Revček rdeči zavedeni.Ti ki imaš končanih 5 razredov osemletke mi že ne boš pamet solil. Ti pa poslušaš laži na RTV in POP pa si čisto zblojeni od laži katere so ti prodali.Kako imenujejo J.J.Nemci in Avstrijci to norost je zgaga prodal noremu kupcu - - - tebi. On lahko farba bedake kot si ti .A mu vse skupaj čedalje manj uspeva ,ker so spregledali prevaranta. Povej mi enega levuharskega politika ki je tako uspešen in cenjen v EU kot je JANEZ JANŠA. Morda tisti ki je glup kot moški spolni organ.Pametni učitelji so ga že v OŠ sprevideli.Ti samo še naprej podpiraj tega bedaka ,če hočeš SLABO svoji državi.Serpentinšek lahko vsako jutro gre k JANŠI domov in mu ČEVLJE SPUCA.Isto velja za fafajončko in za madam šiviljo.Mesečnik pa je že itak na MESECU v svojih zablodah - - - rodil se je 40 let prepozno z svojimi socialističnimi idejami.Povej mu naj se zbudi ker smo v DEMOKRACIJI - - - socializma ni več 30 let.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.02.2022 ob 16:37 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.