https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V okviru sejma AGRA potekalo ocenjevanje mesa

09.06.2021 ob 9:00  

Pod okriljem 59. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni je na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, potekal prvi del 42. Mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Število prijavljenih vzorcev svežega mesa je bilo izjemno, ocenjena kakovost je bila vrhunska.

Komisija strokovnjakov iz Biotehniške fakultete je pod predsedstvom prof. dr. Lee Demšar ocenila 110 svežih mesnih izdelkov (kategorija D), s katerimi je sodelovalo 19 udeležencev, in sicer 17 iz Slovenije ter po ena iz Hrvaške in Avstrije. Slovenski proizvajalci so na ocenjevanje prijavili 103 izdelke, iz Hrvaške je bilo 5 izdelkov in iz Avstrije 2.

Po besedah predsednice strokovne ocenjevalne komisije, profesorice dr. Lee Demšar so tudi letos prevladovali mesni pripravki iz skupine oblikovano presno začinjeno meso, kot so vrhunsko pripravljene jedi za peko, čevapčiči, pleskavice, burgerji, mešanice mariniranih koščkov mesa z različno zelenjavo ali marinirane s kombinacijo različnih začimb, marinirani piščanci ter mokro in suho zoreno goveje meso.

Naziv šampiona kakovosti, ki ga prejmejo izdelki, ki so tri leta zaporedoma dobili zlato medaljo so si prislužili štirje izdelki, in sicer Piščančji file, Hermine Wech - Koroška perutnina d.o.o.; Leskovački čevapčiči AVE, Panvita MIR d.d.; Piščančji čevapčiči AVE, Panvita MIR d.d. in Kolekcija puranje meso Natur, Perutnina Ptuj d.o.o..

Rezultati po abecedi:

  • Celjske mesnine d.o.o. so prejele zlato medaljo za tržno ponudbo: Mleto mešano meso pripravek 1000g, Argentinski steak z dežele 300g, Goveji burger z dežele 400g, Pleskavice 480g, Svinjsko meso za zrezke 500g, Burger z angusom 400g, Poprov steak 300g skin, Pusto mleto mešano meso 400g, T-bone zračno zorjeni z dežele in Čevapčiči z dežele 480g. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Leskovački čevapčiči z dežele 480g, Mlado goveje meso za juho/kg, Leskovačke pleskavice 960g, Sveže goveje mleto meso 500g, Argentinski steak 300g, Kuhani vampi 500g, Svinjski kare s kostjo 500g, Mrežna pečenka iz vrata, Goveji medaljoni in Telečji zrezki 450g. Prejele pa so tudi bronasto medaljo za tržno ponudbo: Sarajevski čevapčiči 480g, Picanha stegno skin: mlada govedina 30 mesecev, Sarajevski čevapčiči 960g, Čevapčiči 480g, Mrežna pečenka iz plečeta inSveže mleto mešano meso 500g.
  • Galjot - Adrijan Galjot NDDK je prejel zlato medaljo za tržno ponudbo: Sveži domači piščanec.
  • Hermine Wech - Koroška perutnina d.o.o. so prejeli naslov šampiona za izdelke; Piščančji file. Prejeli so tudi zlato medaljo za tržno ponudbo: Piščančja bedra z delom hrbta, Piščančji zrezki iz stegen in 2 mini piščanca na podstavku z drobovino. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: BBQ piščančji steak in Piščančja bedra.
  • Kmetija Čas d.o.o. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo: Suho zorjen T-Bone steak, Suho zorjen steak in Suho zorjen Tomahawk steak.
  • Kmetijska zadruga Rače z.o.o. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo: Zorjeni goveji rostbif in Suho zorjeni T-bone steak
  • Koka d.d. Industrija mesa Varaždin so prejeli zlato medaljo za tržno ponudbo: Pileća krila u pikantnoj marinadi, Pileči file zabatka in Piščančji ražnjiči KIDS. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Marinato grill MINI in Filetino Classic.
  • Košaki tovarna mesnih izdelkov d.o.o. so prejeli zlato medaljo za tržno ponudbo: Goveje kocke ter srebrno medaljo za tržno ponudbo: Gurmanska pleskavica in Goveji zrezki.
  • Kvibo d.o.o. je prejel srebrno medaljo za tržno ponudbo: Sarajevski čevapčiči.
  • Mesarstvo Oblak d.o.o. je prejelo srebrno medaljo za tržno ponudbo: Čevapčiči.
  • Mesnica in trgovina Matves Irena s.p. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo: Piščančja nabodala s sirom.
  • Mesnine Štajerske d.o.o. so prejele zlato medaljo za tržno ponudbo: Marinirani ribsi ter srebrno medaljo za tržno ponudbo: Goveji steak in bronasto medaljo za  tržno ponudbo: Goveji leskovački čevapčiči in Čevapčiči.
  • Mesnine Žerak d.o.o., Rogatec so prejele bronasto medaljo za tržno ponudbo: Čevapčiči.
  • Meso Kamnik d.d. je prejelo zlato medaljo za tržno ponudbo: Kamniški odščipanci s sirom in. Kamniški odščipanci z mesnato slanino brez "E".  Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Čevapčiči brez "E" Anton, Marinirana svinjska ribica Anton in Leskovački čevapčiči Anton.
  • Norbert Marcher GmbH je prejel zlato medaljo za tržno ponudbo: Gereiftes Rostbeef Steak/kg in srebrno medaljo za tržno ponudbo: Bio Rinderfaschiertes 300g.
  • Panvita Agromerkur d.o.o. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo: IK Piščančji ražnjiči s slanino, IK Piščančji zrezki brez GSO, IK Piščančja hawaii nabodala, IK Piščančja nabodala brez GSO in  IK Piščančja gurmanska nabodala brez GSO. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: IK Piščančji gyros brez GSO in IK Piščančji kebab brez GSO.
  • Panvita MIR d.d. je prejela naslov šampiona za izdelke; Leskovački čevapčiči AVE in Piščančji čevapčiči AVE. Prejeli so tudi zlato medaljo za tržno ponudbo: Balkanski čevapčiči 480g, Čevapčiči s sirom 480g, Svinjski file ekstra katin in Uštipci 480g. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Goveji čevapčiči/pleskavice 480g, Gasilski čevapčiči, Telečji čevapčiči AVE, Svinjsko pleče BK II. kat, Balkanski piščančji čevapčiči/pleskavice inBaby back ribse. Prejeli pa so tudi bronasto medaljo za tržno ponudbo: Leskovačka klobasica AVE.
  • Perutnina Ptuj d.o.o. je prejela naslov šampiona za izdelke; Kolekcija puranje meso Natur. Prejeli so tudi zlato medaljo za tržno ponudbo: Piščančji zrezki po štajersko z bučnimi semeni, BBQ krilca, Piščančji čevapčiči brez aditivov in brez E-jev, Kolekcija piščančje meso NATUR PREMIUM, Mediteranski piščanec s soljo iz piranskih solin, Piščančji zrezki s cheddar sirom, Sočni BBQ zrezki, Ptujski piščanec, Štajerski piščanec z bučnimi semeni, Fit filetini, BBQ steak, Natur Premium sočni zrezek s piransko soljo, Piščančje meso po italijansko, Grill perutničke brez aditivov in brez E-jev, Natur Premium sočni zrezki z gorčico in česnom, Piščančji curry, Sočni piščančji ražnjiči in Vok okus poletja. Prejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Fit nabodalca in Texas filetini.
  • Pivka Perutninarstvo d.d. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo: Pripravljeno za peko - piščanec izpod peke, višja kakovost, vir selena in Pivka nabodala iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena. rejeli so tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo: Piščančji burger, višja kakovost, vir selena, Piščančji polpeti, višja kakovost, vir selena in Pivka čevapčiči iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena.
  • Sever Robert - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji je prejel zlato medaljo za tržno ponudbo: Čevapčiči.

*Fotografije so simbolične (Foto: Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2021 ob 9:28 gost

      Kje je pa naš slavni in najboljši Kodila?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2021 ob 22:39 orglice gost

        Kudila se je usral in ukozio. Zdaj pa spet kolje žive svinje ! Še nisem videl, da bi klali mrtve svinje !!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2021 ob 11:55 GOST gost

      KA JE TOJ OCENJEVANJE MESA ALI ČEVAPA KAMA SMO PRIŠLI KA PREDELAVA DELA SALAME KLOB ALI SAMO ČEVAP SE VIDI NEGA TEHNOLOGOV IZ POMURKE ŠKODA TE STE BAR JELI KVALITETO

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2021 ob 10:15 Agromerkur gost

      Panvita agromerkur 👍👍👍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:48 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.