https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpisali pogodbo za obnovo vodovoda v Kamenščaku in Cezanjevcih

Ljutomer, 28.05.2021 ob 11:25  

V Ljutomeru je danes, 28. maja, potekal podpis pogodbe med Občino Ljutomer in podjetjem Pomgrad d.d. za obnovo vodovoda v naselju Kamenščak in Cezanjevci, ki bo potekala v sklopu preplastitve regionalne ceste R3-713.

Direkcija RS za infrastrukturo bo v letu 2021 izvedla preplastitev regionalne ceste R3-713, na odseku Ljutomer – Savci – Ptuj, od začetka naselja Spodnji Kamenščak do začetka naselja Zgornji Kamenščak v skupni dolžini 4.605 metrov.

Dela bo izvajalo podjetje Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. V sklopu navedene investicije pa se bo izvedla reciklaža obstoječe podlage in celotna preplastitev ceste na navedenem odseku, vključno z odvodnjavanjem.

»Ko smo dobili to informacijo smo se povezali z Direkcijo in izbranim izvajalcem ter se dogovorili za izgradnjo vodovoda,« je povedala županja Občine Ljutomer Olga Karba.

Občina Ljutomer je zato takoj pripravila ustrezno projektno dokumentacijo, ki jo je izdelal Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi, in izvedli postopek javnega naročila. Svojo ponudbo sta oddala dva ponudnika in kot najugodnejše je bilo izbrano podjetje Pomgrad d.d.. Podizvajalec v projektu pa je Komunalno podjetje Ormož d.o.o..

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Inženiring, Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote. Varnostni načrt je izdelal Daing d.o.o. iz Beltincev, kateri bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu v času trajanja investicije.

V sklopu investicije, katere naročnik je Občina Ljutomer, se bo izvedla obnova vodovodnega omrežja, ki zajema tudi prevezave obstoječih sekundarnih cevovodov in hišnih priključkov na novi vodovod, v skupni dolžini 2.443 metrov.

Županja in direktor podjetja Pomgrad d.d Boris Sapač sta tako danes popisala pogodbo. Vrednost izgradnje vodovoda je 380.809,86 evra, rok končanja del pa je 15. avgust 2021.

Dela na sami cesti se bodo pričela izvajati takoj po izgradnji vodovoda oziroma najkasneje 15. avgusta in bodo zaključena predvidoma v letošnjem letu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2021 ob 12:19 Marija gost

      Bravo naša županja! Edina županja lotmerka na katero smo lahko občani ponosni.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2021 ob 13:04 Tone gost

      Bravo županja!!!!! ponosni nate

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2021 ob 15:07 vse ok. gost

      vse ok samo kdo izbira nadzor?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.