https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gaberju zadišalo po koruznih zlevankah

Gaberje, 01.06.2021 ob 18:00  

 V soboto, 29. maja 2021, je Kulturno društvo »Zarja« Gaberje, že šestič zapored pripravilo Zlevankijado. 


Gre za tekmovanje v pripravi najboljše zlevanke iz koruzne moke. Tekmovanja se je udeležilo 25 tekmovalcev iz Gaberja, Petišovec, Dolgovaških goric, Pince Marofa, Benice, Trimlinov, Gornjega Lakoša, Lendave, Čentibe, Doline in Pinc. Tekmovanje pa se je tokrat izvedlo v sklopu projekta “DediščiNAdlani”.

Tekmovalci so skupaj oddali 31 vzorcev, med njimi je bilo 19 vzorcev po klasični recepturi in 12 vzorcev na moderni način.

Tričlanska komisija je izbrala tri najboljše klasične in tri najboljše moderne koruzne zlevanke.

Prvo mesto za klasično koruzno zlevanko je prejel Stanislav Vučko iz Gaberja, drugo mesto je dobila Marija Raduha iz Gaberja, tretje mesto pa Branko Prendl, prav tako iz Gaberja.

Z najboljšo moderno koruzno zlevanko je navdušila Snežana Novak iz Lendave, drugo mesto je zasedla Blanka Geld iz Čentibe, tretje mesto pa Olga Magdič iz Dolgovaških goric.

Spodbudno je, da so sodelujoči vsako leto vse bolj ustvarjalni in izvirni, tako je žirija podelila še nagrado za inovativnost, katero je prejela Snežana Novak iz Lendave.

Obiskovalci in tekmovalci so bili nad pripravljenimi zlevankami navdušeni, zato so jih na koncu tudi poskusili. Sobotno tekmovanje so popestrili domači slovenski ljudski pevci in godci Gaberski mantraši.

Foto: Tomaž Galič in Občina Lendava 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2021 ob 10:19 bejla 88 gost

      Kak pa maske pa zaprejte prostore? Ne umiramo več?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2021 ob 10:47 kilonja gost

      Ne, ker je konec GRIPE, ki so jo preimenovali v covid - 19 zaradi svojih velikih koristi....zanimivo, v Argentini so zaradi velikega števila okuženih odpovedali gostiteljstvo Copa America...hm...Janša ? Stadioni v zadnjih krogih nemškega, francoskega, španskega prvenstva, prazni ! V Mariboru pa je bilo 3500 gledalcev. SI videl debeli, Janša je car .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 11:04 gost

        Janše jaz nisem nikjer omenil, omenjaš ga ti. Mislil sem največje svetovne bogataše, ki imajo v lasti farmacijo, svetovno zdravstveno organizacijo, prehrano in večino vsega ostalega. Ja, Argentina je pa vam - črnim desničarjem - že od nekdaj dom, zato toliko spominov nanjo. Jaz se raje oziram po razvitih državah kot so Švedska, Južna Koreja, Singapur, Japonska, Kitajska, precejšen del ZDA, ...................................... Ti pa ostani v svoji domovini Argentini. Če ne opaziš kakšne nasprotujoče izjave dajejo razni naši in tuji " strokovnjaki " o tem virusu iz tedna v teden - danes povozijo vse tisto, kar so trdili pred mesecem dn9i - si pač navadno revše v glavi, plačan provokator in nisi vreden, da sonce posije nate. Mimogrede: Ustavno sodišče je povedalo, da so Janševi ukrepi o zapiranju in omejevanju gibanja neustavni in jih mora v dve mesecih popraviti. Kako kaj tvoj stečaj?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 17:06 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.