https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Novi turistični boni vredni 50 evrov

1.6.2021  

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je za 24UR potrdil, da bodo novi turistični boni znašali 50 evrov. Enaka vrednost bo tudi za bone za otroke.

Turistične bone so lani prejeli vsi prebivalci Slovenije, in sicer mladoletni v višini 50 evrov, odrasli pa v višini 200 evrov. Skupaj je bilo izdanih 2,047 milijona turističnih bonov v skupni vrednosti 356,86 milijona evrov. Vlada je njihovo veljavnost podaljšala do konca letošnjega leta.

Po navedbah 24ur.com je Zajc povedal, da je bilo do sredine prejšnjega tedna unovčenih ali rezerviranih 924.261 turističnih bonov v vrednosti skoraj 132 milijonov evrov. "Novi boni v pravico do koriščenja starih ne bodo posegali. Bodo pa na gospodarskem ministrstvu s spremembo zagotovili, da bo stare bone mogoče koristiti tudi denimo pri ponudnikih, ki so svoja vrata odprli šele letos.

Foto: arhiv Pomurec.com

Lani so boni veljali le za namestitvene kapacitete, letos pa se uporaba predvidoma širi še na dejavnosti v gostinstvu, kulturi, športu in rekreaciji. 

Sicer pa vlada pripravlja nov sveženj pomoči turizmu in gostinstvu v Sloveniji, ki ju je pandemija močno prizadela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2021 ob 7:01 123 gost

      Keri gostinec de se s tem ukvarjo za dve kosili

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2021 ob 7:11 gost

      Naš denar so nam dali davkoplačevalski 50 evrov vrnili pa bomo morali 100 evrov. Kajti obresti si bo razdelila debilna vlada,,,, janusa groznuga,,,. Keri je vse prodal kaj je bilo še vrednega Orbanu. Zato se bo Slovenija začela učiti madžarski jezik prej kot Prekmurje.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 10:45 kilonja gost

        Debeli kdaj boš nehal kolcat, no, jokat ? Nič ti ni prav, jamraš kak stara revmatična baba ki cele dneve visi na oknu, ti pa pač pred ekranom. Izkoristi 50 € pa pojdi na kakšno Murino tekmo, se boš sprostil lepo, nadihal svežega zrakeca .

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 12:33 gosta gost

        Kaj vam le manjka pod to vlado, prej so kradli samo rdeči, zdaj pa vsaj narod dobi nekaj, tako upokojenci, kmetje itd. Groza, samo kritizirate Janšo, tak da bi bili ostali recimo kulovci boljši, so najslabši kar jih je

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 12:59 gost

        Ti neumna gost(j9a ob 12:33, sem upokojenec in od te vlade nisem dobil čisto nič razen protiustavnih ukrepov, katerih bi se sramoval tudi kakšen velik diktator. Sem pa v svojem življenju državi 42 let plačeval zelo visoke prispevke in davke, tudi po upokojitvi plačujem visoke davke. Za razliko od tisočev župnikov in drugih cekvenih uslužbencev, ki državi niso dali ničesar, imajo pa že več kot pol leta plačane vse prispevke in mesečno žepnino 700 evrov, zdaj že nekaj mesecev 730 evrov. Če ne veš kaj se dogaja v državi pod Janševo vlado, raje molči in ne hvali slabega. Ustavno sodišče je temu tvojemu junaku že večkrat povedalo, da dela mimo zakonov in mimo Ustave.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2021 ob 7:23 gost

      Seveda levaki itak kritizirajo vse povprek. Resnica pa je ta, da ljudje in posledično gospodarstvo s tem pridobivajo. Levi so dener rajši dajali bankam. Še en dober ukrep vlade.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 9:35 gost

        Bančno luknjo in tajkune je ustvarila desna Janševa vlada 2004 - 2008. Pridobivamo čedalje večjo zadolžitev, ki jo bomo morali mi, naši otroci in naši vnuki vračati z velikimi obrestmi. Noben denar nikoli še ni bil zastonj. V enem letu vladanja nas je desna vlada zadolžila za 7 milijard evrov in uničila vse normalno življenje in poslovanje.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2021 ob 8:01 gost

      Že spet si bogi, bogi , že spet si nor , idi že enkrat na zdravljenje bolnik.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2021 ob 8:56 gost

      Moglo se je dati banka ker je največji svetovno bolnik keri vodi državo Slovenijo in jo terorizira naredil največje neustrezne poteze v vseh svojih vladaj kere je vodil. Zato smo vse prodali tujcem zato imamo taki dolg zato smo Slovenci največji dolžniki Evropi pa se največ sramote nam je nakopal. Proti njemu se že pripravljajo sankcije v Evropi. Se hujši je kot,,,, adek 1,,, v drugi svetovni vojni. Gnoj od gnoja.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 9:40 gost

        Vedno sem trdil in ponovno zapiše, Ivan Janez Janša in Alenka Bratušek bi morala biti v zaporu. No Janša je bil, ker so ga vsa sodišča v Sloveniji obsodila, a ga je stari Petrič rešil, ki je za nagrado pri starosti 85 let svetovalev predsednika države. Se čudite zakaj predsednik države ne upa povedati nič proti Janši?

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.06.2021 ob 22:11 kilonja gost

      Debeli, daj napiši še enkrat tisto ko tako rad pišeš, da je Janša znižal penzije,pol pa levaki niste našli načina kako bi jih v naslednjih 7-ih letih znova zvišali in vam je kar pasalo da je Janša naredil umazano delo za vas :) .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.