https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Pomurju 22 novih okužb

2.6.2021  

Včeraj je bilo opravljenih 4.166 PCR testov, potrjenih je bilo 374 novih okužb.


V torek, 1. junija, v Pomurju potrdili 22 novih okužb

V torek so potrdili okužbe v 12 pomurskih občinah. 5 v Radencih, 3 v Murski Soboti in Sv. Juriju ob Ščavnici, 2 v Črenšovcih in Gornji Radgoni ter po eno v Apačah, Gradu, Križevcih, Lendavi, Ljutomeru, Puconcih in Veliki Polani.

V ponedeljek, 31. maja, v Pomurju potrdili 5 novih okužb

V ponedeljek so potrdili okužbe v 4 pomurskih občinah. 2 v Križevcih, ena okužba v Gornji Radgoni, Murski Soboti in Svetem Juriju ob Ščavnici.

V nedeljo, 30. maja, v Pomurju potrdili 9 novih okužb

V nedeljo so potrdili okužbe v 5 pomurskih občinah. 5 v Svetem Juriju ob Ščavnici, ena okužba v Apačah, Gornji Radgoni, Lendavi in Puconcih. 

V soboto, 29. maja, v Pomurju potrdili 12 novih okužb

V soboto so potrdili okužbe v 10 pomurskih občinah. Po dve v Križevcih in Veliki Polani ter po eno v Apačah, Črenšovcih, Kobilju, Lendavi, Murski Soboti, Puconcih, Radencih in Sv. Juriju ob Ščavnici.

V petek, 28. maja, v Pomurju potrdili 14 novih okužb

V petek so potrdili okužbe v 9 pomurskih občinah. 3 v Murski Soboti, 2 v Apačah, Lendavi in Razkrižju ter po eno v Gradu, Ljutomeru, Moravskih Toplicah in Turnišču. 

V četrtek, 27. maja, v Pomurju potrdili 12 novih okužb

V četrtek so potrdili okužbe v 9 pomurskih občinah. 2 v Črenšovcih, pri Gradu in v Svetem Juriju ob Ščavnici, ena okužba v Apačah, Gornji Radgoni, Lendavi, Moravskih Toplicah, Murski Soboti in Puconcih.

V sredo, 26. maja, v Pomurju potrdili 14 novih okužb

V sredo so potrdili okužbe v 7 pomurskih občinah. 3 v Apačah in Murski Soboti, 2 v Gornji Radgoni, Moravskih Toplicah in Sv. Juriju ob Ščavnici ter po eno v Križevcih in Lendavi.

* Podatki so razvidni na spletni strani NIJZ.

Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2021 ob 11:21 Karel K. gost

      Se dviga, Je to zdaj po 14. dneh proslavljanje Murinega shoda?

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2021 ob 11:41 gost

      Janšev vernik na portalih MMC, Necenzurirano si preberi kaj o tem kako je Ustavno sodišče odločilo o neustavnih ukrepih Janševe vlade in o čemer sem pisal že na začetku teh ukrepov, da so neustavni, a vragovje čarni ste kot hlapci to zagovarjali. Sploh neustavno policijsko uro, ki sta jo uvedla Hojs in Janša mimo zdravstvene stroke in smo jo morali prenašati pol leta. Neumni hlapci ste vragovje čarni in nič drugega.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 12:37 gost

        Nič drugega niso na teh dveh portalih napravili kot napisali to kar je Ustavno sodišče sklenilo. A ti kot človek z nedokončano osnovno šolo tega pač ne razumeš. Za tebe so dobre samo laži na Novi24TV. ČARNI HLAPEC UBOGI.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2021 ob 12:52 Karel K.Veš kaj debeli bimbo, ustavno sodišče je odločilo, da je neustvven zakon o nale4zljivih boleznih in ker je ta neustaven gost

      Veš kaj debeli bimbo, ustavno sodišče je odločilo, da je neustvven zakon o nale4zljivih boleznih in ker je ta neustaven

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2021 ob 13:14 Karel K. gost

      Ne vtikaj se v tolmačenje odločitev sodišč, saj to preveč zapleteno za tvoj intelekt. Ni bil objavljen moj celotni komentar. Janša ni naredil nič narobe, on je sprejemal odločitve na temelju evropskega pravnega reda. V Evropi so bili sprejeti še bolj ostri ukrepi, ponekod so ljudje bili zaprti v mesta celo v posamezne vasi. Ustavno sodišče je določilo, da zakon o nalezljivih bolezni ni ustaven, tega pa ste sprejeli vi titoisti tam v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Nihče ni moj gospodar, tudi Janša ni Ti pa imaš gospodarje in vedno zapisano, povedano, sodne odločitve in zakone bereš tako kot tebi paše.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 13:29 gost

        Madžaron, ti si neumni hlapec in boš takšen ostal. Glej hlapec, v nekaterih državah protestnike tudi sreljajo in ubijajo. Hočeš, da bo do tega prišlo tudi pri nas? Ti loleki na oblasti, sploh tisti tvoj gospodar n vrhu, niti niso vedeli, da je potrebno kaj zapisati v Uradni list. Puklasti kaplar Janči je mislil, da je dovolj, če on to napiše na svojem twiter računu. Uboge ovce, ki takšnemu bolniku sledite. Ustavno sodišče je samo potrdilo tsto, kat jaz že od samega začetka pišem. Čarni vragovje si mislite, da ste nad zakoni in nad Ustavo. Prišla bo kazen za vas.

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 14:30 Karel K. gost

        Ti že ves čas le pišeš, da je Janša debil in podobno, nikoli pa nisi napisal, da je zakon o nalezljivih bolezni neustaven. Zato nehaj po titoistični logiki sam sebe povzdigovati in si nekaj pripisovati kar nikoli nisi napisal. Kdo pa zdaj govori o streljanju protestnikov v Sloveniji, to samo tebi pristane kot titoistu. Seveda pa so jih pretepali, ker so se mednje, tako kot v Sloveniji vtihotapili skrajni desničarji in levičarji. Še zapirali so jih v tujini. Morda tisto o zapisu v Urqdni list, drugega pa Janševa vlada ni naredila narobe. Ti pa le melji svoje otrobe na podstršju, ki je prazno. In še to, smešiš se debeli bimbo s tem, da meni pripisuješ madžaronstvo. Tega ti do zdaj nisem hotel napisati, ker sem mislil, da se boš zresnil ali te bo na to nekdo spomnil. Pozna me Prekmurje in širše in glede na odnost do madžarov, do madžarizacije Prekm,urja in Slovenije jkaz imam zepo strogi odnos, kar mi madžarijo zamerijo. V tej smeri sem v Prekmurju marsikaj ukrepal v teh 30. letih, da Prekmurje nebi postal najprej protektorat madžarov. Zato se pom,olnoma ne strinjam z Janšo in tudi Kučanom, katera sta naklonjena madžarizaciji Prekmurja in zdaj že celi Sloveniji. Posebej je aktualno Janša ponorel v tej smeri, saj je postal zares hlapec Orbana. Ta mu je zdaj posodil 300.000 cepiva Astra-Zeneca katero je vprašljive kvalitete. Zdaj pa se skupaj z ministrom za zdravje poklukarjem hvalita kako so madžari dobri do Slovenije. Orban se je rešil tega cepiva na ta način. Torej ne smeši se več in se ne kompromitiraj še bolj v tej smeri, da te bodo ljudje imeli za bedaka zato opusti ta pripis meni "madžaron"

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 15:26 gost

        Karel, čestitam ti. Dolgo sem te moral izzivati, a mi je uspelo. Končno sem od tebe slišal del resnice o Janši. Ni lepa, ker on ni človek, o katerem bi se dalo kaj lepega zapisati. Hvala za pošten komentar. Za prvi del tvojega komentarja pa samo to, da sem že od začetka pisal, da je veliko Janševih ukrepov protiustavno in tudi vsi objektivni mediji so o tem pisali. Zdaj pa sprašujem tiste najbolj zagrizene Janševe vernike: " Kako to, da to cepivo ni bilo dobro za Madžare, za Slovence pa bo? "

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 17:07 Karel K. gost

        Jaz napišem resnico, ti pa žaljivke na njegov račun. S tem nič ne poveš o njemu in njegovem delu, zato se smešiš. Ne morem verjeti, da si pri teh letih tako neolikan in nesocializiran. Nič ti mene nisi izzval, saj za to moje mnenje o Janši o Madžarih vedo vsi, tudi tvoj prijatelj bivši partijski novinar B.Cipot, ki me je skupa s kolegom Dorom tam leta 1990 prišel špionirat v pisarno DEMOSA v stavbi takratne občine Murska Sobota. Zdaj pa se prikazuje kot Janšev simpatizer in neki prenovitelj. Seveda je tudi Janša bil na njegovi in tvoji strani, bili ste si kolegi v smislu titoisitčne ideologije.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 17:26 gost

        Karel, zdaj pa lepo prosim, da mene ne mešaš z nesnago Borisom Cipotom in Janezem Janšo, ker nisem iz njunega gnezda, niti pokvarjen kot sta onadva. Boris je pa tako zaradi svoje nesposobnosti in pokvarjenosti pristal v osebnem stečaju. Nihče na tem portalu ni napisal več od mene o Janševim dejanjih in stranpoti. Dokazano z argumenti in številkami. Kat pa ti imaš za žaljivke, je pa samo resnica, ki vam , njegovim vernikom, neodgovarja. Je Ivan Janez Janša puklast? Je. Torej resnica. Je plešast oz. čelav? Je. Zopet resnica. Je po činu kaplat oziroma desetar? Je. Torej zopet resnica. Pravimo Janezu ponekod v Prekmurju Janči? Pravimo. Tudi to je resnica. So avstrijski novinarji pisali o Janši kot o slovenskem pacientu št. 1 in nekateri naši novinarji in blogerji? So. Zopet resnica. Kje zdaj ti vidiš kakšno žalitev, če je vse to res?

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 18:04 Karel K. gost

        To kar si tu napisal niso žaljivke in jaz to tudi nimam za žaljivke na račun Janše. Žaljivke pa so tisto kar si zapisal ti in tvoji somišljeniki o njem pa ne bom našteval, saj bi to bilo neresno. Pravkar sem ti zelo resno napisal, da jaz nisem Janšev ljubljenec, n iti hlapec niti oboževalec, saj ga osebno poznam že tam od leta 1990. Koliko resnice sem jaz napisal o njemu in razodel kaj vse je delal narobe v teh letih in to sem napisal tudi v zadnjem odstavku mojega zadnjega prispevka katerega so ti vročili z uredništve Pomurec, moraš ti še živeti vsaj 50 let, da boš napisal to. Jaz nisem pisal o njemu, da je čelavi in vse ostalo kar si naštel ampak njegova negativna dejanja. On je vedno vso svojo politično kariero v bivšem sistemu in zadnjih 30 let in danes delal in dela za vas titoiste za Kučanovo bando. Tudi to kar sedaj počne ima ta predznak. Dela kaos, da bi potem takšni kot ti lahko pisali, da je v bivšem sistemu bilo bolješ. To je vidiš negativna stran Janše, ne pa da je puklst, čelav, Janši, šiptar, Jašari. S tem nič ne poveš o njemu, njegovi osebnosti, njegovem delu in njegovi povzročeni škodi na račun slovenskega naroda in države Slovenije. Kar se tiče Cipota, seveda sta oba delala v korist titoizma skupaj z Janšo, Cipot kot novinar in ti kot družbenopolitični delavec, zato ste bili vsi trije privilegirani.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2021 ob 13:14 Orwell1984 gost

      Množično cepljenje človeške populacije spremeni cepljene ljudi v tovarne "super sevov", ki proizvajajo mutirane, smrtonosne seve koronavirusa, ki lahko uničijo človeštvo. Vrhunski znanstvenik o cepivih (dr. Bossche) opozarja, da lahko množična cepljenja ustvarijo "neustavljivo pošast" in da bi množična cepljenja med pandemijo lahko preoblikovala razmeroma neškodljiv koronavirus, ki smo ga prvič videli (SARS-cov-2) in ki ni bil nikoli izoliran, v smrtonosnem "biološkem orožju". Medtem se sedanje cepivo ne približuje le točki, da bi bilo popolnoma zastarelo, saj se virusna imunost hitro doseže; prav tako trajno poslabša prirojeni imunski odziv na prihodnje različice koronavirusa, tako da cepljeni posamezniki ostanejo popolnoma ranljivi in ​​neobranljivi pred izpostavljenostjo mutiranim različicam koronavirusa. Končni rezultat je zelo resnična možnost globalnega množičnega smrtnega dogodka, ki bi lahko ubil stotine milijonov ljudi in razbil svetovna gospodarstva, vlade in celotne države. Toda trmasta, arogantna, kriminalna industrija cepiv in njeni odposlanci (kupljeni politiki, mediji, znanstveniki, zdravniki ...) agresivno zahtevajo cepiva za vse, popolnoma se ne zavedajo množične smrti, ki jo bodo verjetno sprostili zase in za druge.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.06.2021 ob 13:41 Orwell1984 gost

      Prof. Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade, virolog: »Program cepiva proti koronavirusu je nesprejemljiva znanstvena in medicinska napaka.« To je nesprejemljiva napaka. Zgodovinske knjige bodo to pokazale, saj je cepljenje tisto, kar ustvarja različice, "je nadaljeval prof. Luc Montagnier. Ugledni virolog je pojasnil, da "obstajajo protitelesa, ki jih ustvari cepivo", zaradi česar virus "poišče drugo rešitev" ali umre. Tu nastajajo različice. Gre za različice, ki so "proizvodnja in rezultat cepljenja".

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.06.2021 ob 13:44 Orwell1984 gost

      Rezultati študije, objavljene v International Journal of Clinical Practice, so pokazali, da je na voljo dovolj literature, da se lahko ugotovi, da cepiva COVID-19 povečajo tveganje za resnejše bolezni in da se morajo prejemniki zavedati vseh tveganj pred cepljenjem. Raziskovalci so ugotovili, da lahko cepiva poslabšajo bolezen COVID-19 z ojačevanjem odvisnih od protiteles (ADE) in da so tveganja v protokolih kliničnih preskušanj in vzorcih soglasja zaupna.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.06.2021 ob 14:22 gost

      bo oni 153/200-70...lahko odpeketal na hrvačko scalnico,samo vseeno,kako se lahko nekdo giblje če je velik 153 pa ima 200 kil sala?to je medicinski čudež ali? ...Pol zgleda ko napihnjena žaba,ahja zato pa toliko regeče tukaj ta napihnjenec

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.06.2021 ob 14:50 gost

      Ta virus je ustvaril človeški pohlep. Vse de človeški pohlep tudi uničil celo orbito če bomo mi preostali ljudje 90 procentov zemljanov zdrave stali in klumali pohlepnezem. Kero uničujejo pragozd keri kradejo čisti zrak keri uničujejo živalsko vrsto keri kradejo naravne vire itd.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.06.2021 ob 15:58 gost

      Janša je danes jasno povedal, da bodo ukrepi ostali tudi, ko bo preklical epidemijo. Ovce, vam še vedno ni jasno kam pluje naša država z Janšo na čelu. V POPOLNO DIKTATURO KJER NE BODO VELJALI NE USTAVA NE ZAKONI. Veljalo bo samo tisto kar bo bolnik Janša povedal in naročil. Si želite živeti v takšni džavi?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.06.2021 ob 19:16 gost

      Karel, zdaj pa greva v sedanjost.Ker si razgledan človek, verjamem, da si prebral kako v tvoji najboljši in najdomekratični državi Nemčiji na veliko služijo in bogatijo prevaranti pri testiranju. Od države poberejo 18 evrov za en test, število testiranj si pa preprosto izmislijo - mnogo več kot so jih opravili. In zelo verjamem, da se pri nas dogaja enako. Kaj praviš na to?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.