https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada sprošča ukrepe v nekaterih dejavnostih

2.6.2021  

Vlada je na današnji seji še dodatno sprostila nekatere dejavnosti in omilila ukrepe.

Vlada je na današnji seji s ponedeljkom sprostila ukrepe na področju izvajanja dimnikarskih storitev, gradbenih del in kongresne dejavnosti. Zrahljala je omejitve pri ponujanju nastanitev in predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih. Ukinila je prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, bo s ponedeljkom dovoljeno izvajanje kongresne dejavnosti ob pogoju, da zaposleni in potrošniki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Foto: Vlada RS Twitter

Rahljajo tudi omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka naprej ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot. Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 % zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.

Novost je dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Ta pogoj morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Zasedenost razpoložljivih zmogljivosti je omejena na 75 odstotkov.

Trgovski centri bodo morali po novem na posamezno stranko zagotavljati 10 kvadratnih metrov, in ne več 20 kvadratnih metrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2021 ob 2:10 proti McDonaldizaciji gost

      espreso.co.rs/vesti/drustvo/806187/ceda-jovanovic-demolirao-lokal-brze-hrane-ponco

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2021 ob 5:18 gost

      TOTALNI IDIOT JE JANEZ JANŠA. SRAMOTA, DA TAKŠEN IDIOT VODI VLADO.LJUDJE GREMO NA ULICE, DA NAŽENEMO TO VLADO ZA VSE VEČNE ČASE.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2021 ob 7:25 gost

      gost 5:18 ti lahko greš na WC in se tam posereš. Gobezdalo levuharsko.Revček mamicin.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2021 ob 7:26 gost

      On odpira svojo noro glavo. Zdaj ko so nas eno leto in pol nezakonito zapirali in dirkali v. Glavo se naj jebe gnoj nesposoben.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2021 ob 8:14 gost

      Kdaj boste levuharji enkrat razumeli da ulica ne more zamenjati vlade. To se lahko zgodi samo v DZ , kjer levi pokvarjenci rabite 46 glasov ne pa brezvezno nakladanje To pa ono pa laž na laž zavajanja tak da ti gre na bruhanje.Štirje aduti levuharjev mesec ,bratušek ,fajon ,šarec vsi skupaj niso za enega pubeca.Ovce levuharske lažnive zavajalske smrdeče.Pojma od pojma nimate. MARŠ GOVNA RDEČA.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2021 ob 8:43 gost

        Ti si hlapec in vernik s petimi razredi osnovne šole. Uživaj v Noriškem kraljestvu. RDEČA PETEROKRAKA ZVEZDA JE ZAKON.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.