https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarske steze

Beltinci, 02.06.2021 ob 17:00  

V prostorih Občine Beltinci je bila včeraj, 1. junija, podpisana gradbena pogodba za izgradnjo »Južne kolesarske povezave v občini Beltinci in Črenšovci«.

Gradbeno pogodbo so podpisali župan Občine Beltinci Marko Virag, županja Občine Črenšovci Vera Markoja in direktor vodilnega partnerja – izvajalca podjetja LEGARTIS d.o.o. Matjaž Hozjan.

Štirje meseci

"Izvajalec se je s podpisom pogodbe obvezal, da bo gradnjo navedene kolesarske steze zaključil v roku štirih mesecev od podpisa. Občina Črenšovci ima v proračunu za 1200 metrov dolge kolesarske steze od Gornje Bistrice do meje z občino Beltinci rezerviranih 250.000 evrov, od teh se pričakuje cca 93.000 evrov evropskih sredstev in cca 23.000 evrov iz proračuna Republike Slovenije, preostanek pa zagotovi občina," so zapisali pri črenšovski občini.

Kot smo že poročali, je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Južna kolesarska povezava v občini Beltinci in Črenšovci«. 

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša slabih 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 550 tisoč evrov.

Z naložbo bodo vzpostavljene racionalne, varne in udobne kolesarske povezave v občini Beltinci in občini Črenšovci, med naselji obeh občin ter povezave z regijskim središčem.

V ta namen bodo urejeni posamezni odseki kolesarskih poti v obeh občinah, in sicer v občini Beltinci v dolžini 4,6 kilometra ter v občini Črenšovci v dolžini dobrega kilometra. V sklopu projekta se bodo s kolesarskimi potmi povezala naselja Dokležovje, Ižakovci, Melinci in Gornja Bistrica.

Foto: Občina Črenšovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2021 ob 19:54 gost

      Kaj pa preostale občine ni potrebno kolesarskih stez. Če župani ne rabijo kolesarskih stez zaradi svojih debelih vampuv. Ostali normalni ljudje pa rabijo.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2021 ob 20:22 NEPOTREBNA INVESTICIJA gost

      Komu bo služila ta kolesarska steza to sploh ni pomembno, glavno da se nekaj dela in to zadeva, ki so najmanj potrebne v občini Beltinci. To da skoz Beltince ob glavni cesti kjer je 100x več prometa NI kolesarske steze pa nikogar ne moti. Pločnik, ki obstaja po veljavnih predpisih v RS NI IN NE MORE BITI KOLESARSKA STEZA, čeprav jo je OBČINA BELTINCI NAPAČNO označila za kolesarsko stezo. Torej kolesarji se morajo, oziroma bi se morali, skoz Beltince voziti po zelo prometni regionalni cesti že kar nekaj hujših prometnih nesreč je bilo na srečo še ne smrtnih, občina pa gradi za 1 milijon evrov kolesarsko stezo med Melinci in G. Bistrico kjer se dnevno peljeta 2 kolesarja. Saj ne moreš verjeti da je kaj takega možno.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2021 ob 21:53 Obmurski gost

      Zgornji komentator, pišeš neumnosti. Večji del denarja prihaja iz Evrope. Občina Beltinci in Črenšovci sta se prijavili na Evropski razpis in bili izbrani. Očitno si iz Beltinec in za vas je vse brez veze, kar se ne gradi v Beltincih. Tako bi lahko ostali občani rekli, da je izgradnja igrišča z umetno travo v Beltincih, ki ga je v glavnem financirala Občina Beltinci brez veze in je stalo dosti več, kot izgradnja omenjene kolesarske steze, ki bo kolesarjem pomenila varnost in rekreacijo, kakor tudi vedno večjemu številu turistov, ki v Pomurje v glavnem pridejo zaradi urejenih kolesarskih stez. Torej, dobro je, da se izgradi omenjena kolesarska steza, ki je bila dogovorjena za izgradnjo že pred štirimi leti in je že skrajni čas, da pride do izgradnje.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2021 ob 4:19 ZA OBMURSKI gost

        Očitno si iz Melinec, tam ste znani že od nekdaj po težnja po svoji fari in samostojnosti. Morate pa se zavedati, da so Beltinci občinsko središče in ne Melinci. Ker pa to stanje v občini Beltinci, ko vsaka vas vleče voz v svojo stran ne valja, bomo v Beltincih zahtevali isključno svojo občino samo Beltinci, tako kot so Odranci, ki jim samo zato ker so sami zelo dobro gre. Igrišče z umetno travo pa je bilo zgrajeno, kot zahvala nekaterim, ki so podprli na volitvah župana in krajanom BELTINEC ni od nobene koristi, razen da za uporabo še baje moraš dobro plačati.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2021 ob 6:51 Okostnjak gost

      Sem melinčarski cuzek!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2021 ob 15:16 gost

      Na Melincih Dugarjevi vladajo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2021 ob 15:33 melin gost

        Vij za Beltince lahko zahtevate samo en drek! Tam vas je polno samih gobezdačev in vam je sedaj nekaterim seveda težko ,če se kje drugje kaj dela ne v Beltincih:Po vaseh občine Beltinci živimo dobri ljudje ki razmišljamo s svojo glavo in se ne damo kar tako voditi pa čeravno ni vse kakor je treba. Steze so nuja ker varnost je na prvem mestu!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2021 ob 16:20 BELTINCI OBČINA gost

        BELTINCI OBČINA ZA SEBE, IN TO V KRATKOM KER SO VOLITVE V OBČINSKI SVET NEUSTAVNE, GLEDE NA ŠTEVILO PREBIVALCEV BELTINCI IMAJO PREMALO OBČINSKIH SVETNIKOV. (Pobuda na US za razveljavitev volitev že podana.)

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2021 ob 16:19 Giza gost

      Ta steza more biti ka mo se ges z mofo frčo sakši večer šeto od Bistrice do Dokležovja. Pred volijtvami pa mo okoli fubal placa napravili najdžakšo atletsko stezo. Tou mi delaj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.06.2021 ob 17:11 BELTINCI SVOJA OBČINA gost

      BELTINCI SVOJA OBČINA. Sestava občinskega sveta je nezakonita neustavna in je zadeva na Ustavnem sodišču. Ne morejo iz Beltincev v občinskem svetu biti samo 3 člani v Beltincih je 2044 volilnih upravičencev iz Lipe pa tudi 3 predstavniki na 510 vol. uprav. in iz Melinec tako isto 3 člani na 674 volilnih upravičencev. Ustavno sodišče bo take volitve 100 % razveljavilo, pijtajte se ka dela dobro plačana občinska volilna komisija, zato BELTINCI SVOJA OBČINA.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.06.2021 ob 19:16 delavec gost

      Naj se razveljavi!!!!!!!!!!!!!!! 85 % članov občinskega sveta POJMA NEMA kako zakaj in kaj je potrebno ko si član sveta! Eni prestari neuki nekaj pa premladih ki so jih porinili na strankarske liste zaradi imena in priimka. Znanja---razprave pa nobene samo pritisk na gumb in sejnina je v žepu! Žal žalostno vendar resnično!!!!!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.06.2021 ob 19:18 gost

      MELINČARI IDEMO NA KRAPJE!!!!!!!!!! Sigurno nam bo biljše vij pa se jebite z veljavo ---eceki !!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 15:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.