https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svet MOMS potrdil podražitev odvoza odpadkov

04.06.2021 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se v četrtek, 3. junija, sestali na 18. redni seji in med drugim potrdili spremembo zazidalnega načrta s katero bo na območju Lendavske-sever namesto predvidenih enajst stanovanjskih blokov osem ter višje cene zbiranja komunalnih odpadkov.

Sejo so pričeli z drugo obravnavo predloga Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje Mestne občine Murska Sobota, ki so jo na prejšnji seji umaknili iz dnevnega reda. Po predlog odloka bo komunalni prispevek višji za okoli 15 odstotkov. Odlok je bilo potrebno sprejeti zaradi spremembe prostorske zakonodaje, kar spremeni način obračunavanja komunalnega prispevka. 

Svetniki so tokrat predlog odloka potrdili  z 17 glasovi za in 5 glasovi proti. Predloga odloka med drugim ni potrdila stranka SDS iz katere so ob tem opozorili, da bi morala občina narediti okolje takšno, da bodo mladi, ki so bodoči lastniki novih parcel in novih gradenj z veseljem prišli v to okolje, kar je ob staranju prebivalstva še posebej pomembno.

Namesto predvidenih enajst bo novih stanovanjskih blokov osem

Nato so mestni svetniki v prvi obravnavi potrdili predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje Lendavska – sever v Murski Soboti (stanovanjski bloki). Na območju je že izgrajen en večstanovanjski objekt, investitor pa je predlagal spremembo zazidalnega načrta s katero želi na območju zmanjšati gostoto objektov iz predvidenih enajst na osem stanovanjskih blokov. Z zmanjšanjem pozidanosti se bodo povečale zelene površine in osončenost, zmanjšali medsebojnih vplivi objektov ter na ta način izboljšali bivalni pogoji. Jože Šadl (DESUS) je v razpravi opozoril, da bo potrebno preden bodo dokončani vsi poskrbeti tudi za prometno ureditev v okolici.

Položnice za odpadke bodo višje

Potrdili so tudi Elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota. Cene komunalnih odpadkov bodo višje za skoraj 5 odstotkov, pri bioloških odpadkih pa za dobrih 15 odstotkov. Direktor Saubermacher-Komunale Drago Dervarič je pojasnil, da je podražitev posledica spremembe cene obdelave bioloških odpadkov, na katero nimajo vpliva.

Pri 120 litrskem zabojniku bo pri mešanih komunalnih odpadkih povišanje za 8,5 evra na leto oziroma povprečno 0,71 evra na mesec (vključno z DDV). Pri bioloških odpadkih pa bo pri istem zabojniku povišanje cene za 20,95 evra na leto oziroma 1,75 evra na mesec (vključno z DDV).

Podali soglasje k zadolžitvi ZD Murska Sobota za nakup vozila

V nadaljevanju seje so mestni svetniki med drugim obravnavali in podali soglasja za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov Mestne občine Murska Sobota, in sicer v javni upravi, s področja kulture ter s področja okolja in prostora.

Podali so tudi soglasje k zadolžitvi javnega zdravstvenega zavoda ZD Murska Sobota, v višini slabih 23 tisoč evrov po sistemu finančnega najema za nabavo osnovnega sredstva vozila za zdravstvene namene Volkswagen GV Caddy 5, 2.0 TDI.

Prav tako so podali soglasji še k sistemizaciji delovnih mest Vrtca Murska Sobota za šolsko leto 2021/2022 in k obračunavanju subvencije zasebnemu vrtcu v Mestni občini Murska Sobota za šolsko leto 2021/2022.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2021 ob 9:39 orglice gost

      Mestni svet MOMS potrdil podražitev odvoza odpadkov, kar je nujno, da zagotovimo dovolj dobička za vlaganje v javno zasebno partnerstvo !

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2021 ob 9:39 orglice gost

      Mestni svet MOMS potrdil podražitev odvoza odpadkov, kar je nujno, da zagotovimo dovolj dobička za vlaganje v javno zasebno partnerstvo !

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2021 ob 12:39 AAAAAAAAAAA gost

      Na križišču Lendavska Gregorčičova trbej napraviti krožni promet pa te se lejko cuj zijda nika prlej.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2021 ob 19:57 gost

      Najlažje je dvigovati cene položnic da bo ljudstvo še težje zhajalo skozi mesec Zaubermacher pa si bo izplačeval dobiček od ljudstva ki ga znori z temi položnicami žal kam gremo samo siromaštvo se nam obeta kaj to njim pomeni nič glavno je dandanes samo kapital v tej tajkunjski Sloveniji žal

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2021 ob 8:37 gost

      Vsi so bili za dvig odvoza razen SDS.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2021 ob 19:52 Sigurno gost

      PEEES

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:21 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.