https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Logarjeva: Prehitro sproščanje ukrepov privede do povečanega števila okužb

7.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovali dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje, in mag. Marjana Majerič, direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije v okviru GZS.

Včeraj je bilo opravljenih 1.329 PCR testov in 8.463 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 57 novih okužb. 7-dnevno povprečje po danes objavljenih podatkih znaša 242, 14-dnevna incidenca pa je 173, je uvodoma povedal Uroš Urbanija.

Dodal je še. da dopoldanski podatki kažejo, da je s prvim odmerkom cepljenih že 719.715 oseb, z vsemi odmerki pa 478.383 oseb.

V primerjavi s številnimi drugimi evropskimi državami, imamo bistveno slabšo epidemiološko situacijo, zato so še vedno potrebni določeni ukrepi, saj iz izkušenj v zadnjem letu vemo, da prehitro sproščanje ukrepov privede do povečanega števila okužb, je povedala vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Pojasnila je tudi, da sistem PCT ni prisoten le v Sloveniji, ampak v številnih državah. »Sistem omogoča, da kljub temu, da epidemiološka situacija še ni idealna, lahko izvajamo določene dejavnosti, ki jih sicer ne bi mogli izvajati, ob tem pa poskrbimo za varnost udeležencev,« je dodala.

Gospodarska zbornica Slovenije je že od začetka cepljenja v Sloveniji opozarjala o pomenu cepljenja v gospodarstvu. Če se ob zdravstvu in šolstvu zlomi še gospodarstvo, to za Slovenijo zagotovo ne bi bilo dobro, je povedala Marjana Majerič, direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije v okviru GZS.

Izpostavila je, da je cepljenje oz. precepljenost delovno-aktivnega prebivalstva pomembno tudi zato, ker s tem pridemo do velikih prihrankov na nivoju državne blagajne, saj so stroški zdravljenja bolnikov s covid-19 nesorazmerno višji kot so stroški cepljenja

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2021 ob 15:05 gost

      Da ta plačana babura laže, so jasno pokazali protesti v Ljubljani 27. aprila in 28. maja ter Murina fešta na Fazaneriji 22. maja. A plačanci bodo dalje svoje laži tupili. Povozili so svoj lastni semafor, ki so si ga sami izdelali. GNOJI. Nimam druge besede za takšne ljudi. Vzeti jim zdravniško licenci in v zapor z njimi.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2021 ob 9:11 kilonja gost

        Prehitro sproščanje ukrepov privede do povečanega števila okužb...točno tako DEBELIM in zadrogiranim levakom maske gor, ker imajo umazane gobce, jaz bi za njih uvedel še nagobčnike.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2021 ob 15:08 gost

      Zdaj nabijajte s temi korona lažmi in strašenjem ljudi, ko vam je minister Simoniti zrihtal 15.000 evrov.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2021 ob 15:18 Zaraženi gost

      Daj spelji se baba. Drži se sklede kot tele seska. Samo molze.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2021 ob 16:10 gost

      Povečajo se tebi možgani od laganja in dodatki kere že 1 in pol leta dobivaš za vse vaše bulozne laži. Vse ste delali nezakonito gnoji.. Zato pa vsi pametni Slovenci v tožbo proti golazni kera nas je nezakonito zapirala in ustrahovala. Vlada komplet z debilon,,, Janezom groznim,,, stroko nesposobno lažnivo z vsemi ki so pri tem sodelovali da so ljudem lagali, kradli, maltretirali, jim kradli dostojanstvo itd.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.06.2021 ob 16:52 gost

      Karel Kozic boš kaj napisal? Verjameš temu kar pravi ta tvoja " strokovnjakinja ", ki požre zaradi evrov Hipokratovo prisego in lastno obljubo?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.06.2021 ob 21:13 gost

      Vsi navzgor STE BUDALE I OBICNE PEDERCINE.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.