https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

VIDEO: Filma ljutomerskih dijakov osvojila glavni nagradi Videomanije

9.6.2021  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so osvojili glavni nagradi na festivalu mladinske ustvarjalnosti Videomanija 2021.

Filmi ustvarjalci iz GFML so pomembno zaznamovali izvedbo 17. festivala mladinske ustvarjalnosti Videomanija 2021, saj so kar dve od treh glavnih nagrad osvojili dijaki 3. in 4. letnika umetniške gimnazije, smer film.

Nagrajen film: Zakaj, avtorice Line Horvat, dijakinje 3. u

Film nas popelje skozi tako imenovano eksistencialno krizo, s katero se nas sooči velika večina ljudi vsaj enkrat v življenju. V filmu se skriva tudi nekaj družbenokritične simbolike in prikazov osamljenosti. Zagotovo ni klasičen dokumentarec.

V utemeljitvi žirije med drugim piše: Natančno odmerjeni posnetki ironično dopolnjujejo družbenokritično besedilo, s katerim avtorica ošvrkne privilegirano človeško vrsto, odnose v družbi, celotno zgodovino sveta … vse tja do uničenja našega osončja. In nam v slogu omenjenega naslova veliko pove tudi o sebi, o univerzumu najstnice iz hiše v majhni skrivnostni vasici, prostoru za prikrajšane in nesrečne, na obrobju Slovenije.

Nagrajen film: Razred, avtorja: Lan Časar, Žanmark Čeh in dijaki 4. u

Snemalna ekipa se je podala v Ljutomer, da bi posnela dogajanje na Ljutomerski Gimnaziji Baltazarja Tomšiča (LGBT), kjer spremljajo vsakdanje dogodivščine dijakov 4. letnika.

V utemeljitvi žirije med drugim piše: Scenarij nas drži v napetosti in smehu vse do konca. Glavni igralec je odličen: živ, sugestiven, izrazno raznolik in prepričljiv v neposrednosti. Vsi ostali igralci s stilizirano karakterno igro to le še podčrtujejo. Kamera je dokumentarna, živa, dinamična, v neprestanem približevanju in oddaljevanju. To živost ritmično ustavljajo statični posnetki komentarjev intervjuvancev. Občutek, da dogajanje poteka necenzurirano in da smo sami priča snemanju, poudarja mikrofon, ki nastopa kot alter ego celotnega snemanja. Film Razred je inteligenten, humoren, ironičen in vizualno zanimiv portret razrednega dogajanja.

Še več o nagrajenih filmih festivala Videomanija najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.