https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V ZD Murska Sobota to soboto cepljenje brez naročanja

10.6.2021  

V Zdravstvenem domu Murska Sobota bo to soboto, 12. junija 2021, med 12.30 in 19.30 potekalo cepljenje proti covid-19 brez naročanja.

Cepljenje bo potekalo v Ambulanti za cepljenje ZD MS (vhod je z dvoriščne strani, mimo laboratorija). S seboj pa morate prinesti kartico zdravstvenega zavarovanja.

Kot sporočajo iz ZD Murska Sobota bodo cepili s cepivom AstraZenece, Vaxzevria, ki je registrirano za uporabo pri odraslih, starih 18 let in več.

Ob tem so zapisali tudi nekaj navodil vezanih na cepljenje:

Priporočen presledek med odmerkoma pri cepivu AstraZenece se zaradi boljše učinkovitosti priporoča čez 12 tednov, cepljenje z drugim odmerkom pa se lahko v skladu z navodili opravi tudi prej, 4 -12 tednov po prvem odmerku.

Cepljenje oseb, ki so prebolele covid-19, se lahko opravi takoj, ko mine obdobje izolacije. Ker so osebe še nekaj mesecev po preboleli bolezni zaščitene, se cepljenje lahko varno odloži do 6 mesecev od začetka bolezni.

Dosedanji podatki kažejo, da za zaščito oseb, ki so v zadnjih 8 mesecih dokazano prebolele covid-19, zadostuje en odmerek cepiva proti covid-19. Če oseba želi, lahko prejme tudi polno cepljenje v skladu z navodili. V takih primerih prebolevnik velja za zaščitenega takoj po cepljenju.

Če je minilo več kot 8 mesecev od začetka bolezni in prebolevnik še ni bil cepljen, prejme polno cepljenje.

Imunsko oslabljene osebe, ki so prebolele covid-19, prejmejo polno cepljenje.

Osebe, ki so dokazano zbolele za covid-19 po cepljenju s prvim odmerkom, naj prejmejo drugi odmerek cepiva istega proizvajalca do 6 mesecev po začetku bolezni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2021 ob 14:25 gost

      PRIDNE OVCE PRIDITE ZASTONJ VAS CEPIMO. IN ŠE LETOS TRIKRAT IN DRUGO LETO ŠESTKRAT. PRIDITE, PRIDITE. CEPIMO PA S CEPIVOM, KI GA JE ORBAN JANŠI POSLAL.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.06.2021 ob 15:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Sem slišal,da po Orbanovem cepivu moškemu bolj stoji,a je to res?

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2021 ob 14:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      A to je ono cepivo Astra Zingaro,tega ima Orbán še kakšen milijon na zalogi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2021 ob 15:16 gost

      bolje ovca kot majmun --gamad neotesana J J vas redno usred kretenskog čela nabija---smrad brezobrazna

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.06.2021 ob 15:35 gost

        PRIDNA PRIDNA OVCA, SAMO TAKO DALJE. PRIDNA OVCA BOŠ ZA SVOJIM PASTIRJEM JANŠO ŠLA V PREPAD. PRIDNA, PRIDNA OVCA CEPI SE.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2021 ob 15:42 gost

      Ljudje se naj cepijo z cepivo kero nam je bilo posojeno. Kajti Madžari nejebejo teh cepiv kera so za en Derek. Oni se cepijo z sputnikom ki je zanesljivo in učinkovito pa se samo enkrat je potrebno. Samo nas vele vodja zabiti,,, Janez grozni,,, je zastavil za to posrano cepivo, banko nkdm, planet teve, mol, Koper pristanišče je že v prevzemu itd. Tako da hitro madžarske slovarje v roke in se učit madžarski jezik.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.06.2021 ob 16:46 gost

      VSE OVCE NA CEPLJENJE.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.