https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada bo o interventnem zakonu za turizem odločala v prihodnjih dneh

10.6.2021  

Vlada Republike Slovenije se je danes sestala na 81. redni seji, kjer so med drugim začeli z razpravo o interventnem zakonu za turizem in sprejeli Uredbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji začela z obravnavo predloga zakona o dolgotrajni oskrbi ter predloga zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 in jo bo nadaljevala v prihodnjih dneh.

Sprejela je Uredbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije, ki podrobneje ureja opravljanje javne službe STA in njeno financiranje ob upoštevanju Sklepa Komisije 2012/21/EU o uporabi člena 106(2) Pogodbe o delovanju Evropske unije. Uredba, za izvajanje katere vlada pooblašča Urad vlade za komuniciranje, opredeljuje vrste in obseg storitev javne službe, določitev nadomestila za opravljanje javne službe ter sklenitev letne pogodbe.

Z Odlokom o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19 je vlada določila, da je za letalski promet znotraj EU in schengenskega območja prestop meje mogoč tudi izven treh kontrolnih točk, ki so določene za mednarodni letalski promet (Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Portorož).

Poleg tega je več držav črtanih z rdečega seznama, med njimi tudi Nemčija, Češka, Slovaška, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina.

Vlada je sklenila tudi, da prekliče stopnjo tajnosti dokumenta o možnih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine. V zadnjih mesecih smo v domačih in tujih mediji zasledili vrsto informacij o t.i. non-paperju, ki se ga pripisuje Republiki Sloveniji. Vlada Republike Slovenije s takšnim dokumentom ni seznanjena, saj ga v aktualnem mandatu ni obravnavala, pripravljala ali o njem razpravljala, niti tega ni storilo katerokoli ministrstvo ali vladni organ.

Dokument s št. Z-103-34/2010, z dne 26. 1. 2011, o možnih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine, obstaja. Na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije ga je, v vlogi posebnega poročevalca za Bosno in Hercegovino, pripravil Milan Kučan. Glede na to, da je vsebina dokumenta v pretežni meri že več več tednov javno znana, ni več pogojev, ki so potrebni za nadaljnji zaupni status tega dokumenta.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2021 ob 18:53 gost

      Kaka vlada saj to ni nobena vlada to je preprosto tolpa nesposobnih debilov. Samo za sebe se dela in vse se nastavljajo projekti iz kerih oni največ dobijo. Navadni Slovenci keri vse to plačujemo pa dobijo mrvice ali pa še niti to ne. Denar kerega tako veselo delijo sebi je pa od davkoplačevalcev. Zdaj pa Nej ljudje vse vračajo tiste mrvice njim pa ostanejo milijoni davkoplačevalskega denarja. Prekleta golazen nesposobna.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2021 ob 12:42 Risto Kubura gost

        Ta vlada je društvo največjih LOPOVOV, KRIMINALCEV, POKVARJENCEV. Zanima me, le kako dolgo bo narod to še mirno prenašal???? Jashari bi že zdavnj moral biti zaprt za najmanj 30 let ali pa viseti na drevesu?????

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2021 ob 12:47 Magyar Bacsi gost

        Ta vlada, nič drugega ne zna kot ustrahovati narod. Jaz se poserjem na njih. Itak smrdijo!!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.