https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti načrtujejo prenovo več cest in preureditev križišč v krožišča

Murska Sobota, 14.06.2021 ob 6:00  

Mestna občina Murska Sobota nadaljuje z ureditvijo prometne infrastrukture. V Murski Soboti načrtujejo uredtev Ulice Staneta Rozmana, Ulice Arhitekta Novaka, Gregorčičeve in Slomškove ulice.

Kmalu se bo začela celovita ureditev Ulice Staneta Rozmana. Mestna občina Murska Sobota je na portalu javnih naročil objavila javno naročilo za celovito ureditev ulice Staneta Rozmana, ki bo zajemala ureditev pločnikov, kolesarskih stez, cestišča, ponikovalnice, javne razsvetljave in zelenih površine.

V sklopu ureditve bo križišče pri Centru za starejše Murska Sobota (Gregorčičeva – Staneta Rozmana) urejeno v krožišče. Prav tako bo zamenjan kanalizacijski kolektor po celotni dolžini ulice Staneta Rozmana. Predvideno je, da bodo z delom pričeli proti zaključku tega poletja.

Ureditev Ulice arhitekta Novaka

Še to poletje bo objavljeno javno naročilo za ureditev Ulice arhitekta Novaka, od Slovenske do Gregorčičeve ulice. Cestišče bo po prenovi asfaltno, za kolesarje bodo urejeni obojestranski kolesarki pasovi na cesti, parkirišča bodo umeščena obojestransko (bočno) ob cesti. Prometna ureditev bo že prilagojena za trgovski center Mercator. Izvedba je predvidena v začetku jeseni in do konca leta 2021.

Prihodnje leto ureditev Gregorčičeve ulice

V letu 2022 bo urejena Gregorčičeva ulica od (novega rondoja) Staneta Rozmana, križišče z ulico arhitekta Novaka bo preurejeno v rondo, ureditev se bo zaključila na križišču s Slomškovo ulico (do katoliške cerkve). Prav tako bo zamenjan kanalizacijski kolektor po celotni dolžini navedene ureditve Gregorčičeve ulice.

Začetek in zaključek del sta predvidena v letu 2022.

V letih 2022 in 2023 je predvidena ureditev Slomškove ulice. Prenova bo potekala od Mojstrske, mimo nove prometne ureditve pri izvozu iz Zvezne oz. Kocljeve ulice do križišča z Gregorčičevo ulico (pri katoliški cerkvi), ki bo v tej fazi preurejeno v krožišče. Tudi v tej ulici bo zamenjan kanalizacijski kolektor po celotni dolžini navedene ureditve Slomškove ulice. Začetek del je predviden v drugi polovici leta 2022, zaključek pa v 2023.

Vse obnove povezane s ureditvijo kolesarskih stez, pločnikov, krožišč in pripadajoče infrastrukture bodo sofinancirane iz evropskih sredstev in sicer iz evropskih projektov Urejanje kolesarskih povezav 1 faza in 2 faza. Prenove cestišč, parkirišč in izgradnja kanalizacijskih kolektorjev pa bodo financirani iz občinskega proračuna, sporočajo iz Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2021 ob 7:23 gost

      Potem pa dobi delo firma brez iskušenj. Kot je delala Kroško ulico. Dela se zavlečejo in ko končno končajo pa še pol leta popravljajo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2021 ob 7:33 gost

        Vse samo nekaj razkopajo in popravljajo,brez glave in repa.naj se zgleduje malo po Jankoviću nas šerif,in tudi kolesarske steze bi bilo potrebno prej urediti.ne pa da ljudem preprečuje iz hiše in dostop do hiše..upajmo da bo bolje in olj smiselno se vnaprej načrtovalo in delalo lp

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2021 ob 7:41 gost

      Sobota je zaspano mesto skratka je bolano. Ni življenja ni tiste pristnosti kot jo ima mesto Lendava. Kera je postavljena v osrčje goric in naravnega zelenja.

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2021 ob 9:24 JB gost

      Rondo, za rondojem, ali je to res potrebno? Za oživitev mestnega jedra bi bilo smiselno spremeniti promet v ulicah Staneta Rozmana in Arh. Novaka v enosmernega.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2021 ob 17:18 gost

      kak je z noršinsko cesto? šlo v pozabo?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2021 ob 23:50 poznavalec gost

        Noršinska cesta je ena najslabših cest v občini MS in Pomurji nasploh. Zakrpana, zluknjana pa še brez označb in sredinske črte. Tak je slaba, ka niti ne zmorejo narisati talnih označb. Na tej vijugasti cesti je bilo že veliko nesreč tudi smrtnih. Kdo načrtuje in kontrolira te ceste je slep ali pa... Zelo nevarno je samo križišče z rakičansko cesto, s tistim predvojnim mostom in omejitvijo hitrosti na 30 km. Kjer so pločniki, pa res ni pametno voziti skozi naselja 30 km. Na ta način se zrak še bolj onesnažuje, država pa kasira za proračun . Vozniki uporabniki in tudi drugi udeleženci v prometu brez možnosti vpliva na izboljšanje, pa vse to še financiramo na različne kraje in konce z davki, cestninami in kaznimi povrh. Pa tega še v romuniji nega, kot je v Sloveniji. Upam, da to berejo tudi inšpektorji za promet in vsi drugi, ki so soodgovorni za takšno stanje opisanih cest. Ja odgovori so znani, čaka se na obvoznico, kere še nekaj let ne bo. Pa kakšno bi v MO lahko povedo tudi predstavnik Rakičana, ki jih ta problematika najbolj tangira. Ampak se ve ...

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.06.2021 ob 7:59 kuku gost

      zdaj pa ste že skrajno dosadni v ms s temi cestami. pa še te ne boste zadovoljni. samo mrdate pa mrdate pa nikoli nič bolje. brez veze stroški. da bi se vsaj anpravilo v smeri da bi bilo manj nesreč, a to jim že dol visi. samo da lahko vrtajo, škoda da ne v lastne možgane, da se dobi keš za projekt, od tega nekaj v lastni žep in baš jih boli k. za pravi namen.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.06.2021 ob 12:56 gost

      Občina Murska Sobota bi morala tri krat več cest urediti, kot je Koroška in omenjene ceste v tem članku. A je drvarnica pri Soboškem jezeru požrla polovico sredstev iz CTN, ki so prednostno namenjena mestnim jedrom in ureditvi cest v mestih.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.06.2021 ob 20:43 Joužekk gost

      -----bodo sofinancirane iz evropskih sredstev in sicer iz evropskih projektov Urejanje kolesarskih povezav 1 faza in 2 faza. Delajo krožišča in popravljajo ceste, ki bi jih že zdavnaj morali. To kar delajo, niso kolesarske povezave. Kjer bi jih pa morali narediti (npr. Živeks- Merkur ali BTC- Nemčavci) pa je spet izpadlo. Tudi cesta do noršinec in rakičana ali proti markišavcem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 15:16 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.