https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kdo je spekel najboljšo prleško gibanico

Križevci pri Ljutomeru, 13.06.2021 ob 6:05  

Osmo ocenjevanje prleških gibanic je znova postreglo z izjemno lepo razstavo in odličnimi rezultati.

Vsakoletno ocenjevanje prleških gibanic pridobiva na pomembnosti. O tem je prepričan tudi predsednik strokovne komisije Tomaž Vozelj, ki, kot je dejal, zelo natančno spremlja kulinariko in njene posebnosti na lokalnem parketu po Sloveniji.

Tudi Elvira Štumpf in Zdenka Tompa sta bili navdušeni, pozitivno ju je presenetilo število prijavljenih prleških gibanic, kar 19 jih je pečenih v okroglem lončenem pekaču, na tradicionalen način. Zopet so prijetno presenetili mladi, kar pet jih je sodelovalo, ki so mlajši od 18 let.

V kategoriji ljubitelji prleške gibanice je bilo ocenjenih 18 prleških gibanic, prva tri mesta so osvojili:

1. Majda Markovič,
2. Erazem Kos,
3. Martina Jesenik.

V kategoriji tržni ponudniki je strokovna komisija ocenila 8 prleških gibanic, najboljše so tokrat spekli:

1. Lončarstvo Saša Žuman s.p.,
2. Segrap d.o.o. - Bioterme,
3. Društvo kmetic Križevci - Veržej.

Zmagovalki v obeh kategorijah sta prejeli tudi okrogel lončeni pekač Lončarstva Žuman.

Absolutna zmagovalka letošnjega ocenjevanja je postala Prleška gibanica Lončarstva Saša Žuman s.p.

V ponedeljek, 21. junija 2021, bo Kulturno, turistično in izobraževalno društvo Kelih že drugič podelilo certifikate Tradicionalna prleška gibanica tistim, ki so dosegli pogoje, določene s pravilnikom. Tradicionalna prleška gibanica se namreč peče v okroglem lončenem pekaču in na državnem ocenjevanju prleških gibanic ustreza visokim standardom kakovosti.

Foto: Društvo Kelih

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2021 ob 8:07 krog gost

      Gibanica je ena in edina in to Prekmurska .To kar prlleki imajo za gibanico je podobno posolanki in sirovemu bureku .Tudi kisilo juho kuhajo iz kurjega in piščančjega mesa .

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2021 ob 8:50 gost

        Ne piši laži. Prekmurska gibanica je suha materija, sestavljena iz preveč snovi in kot taka neokusna. Ker je preveč suha, se je pred leti v Mariboru študentka zadušila z njo. Ta prleški izdelek, kakor koli ga Prekmurci imenujete, je veliko okusnejši od vaše prekmurske gibanice. Prleki pa kuhamo kislo župo iz svinjskih tac, svinjske kože, krompirja, lovorjevih listov, .................................... V Prekmurju kuhate kislo župo iz kokoši in picekov. Pravo kislo župo znate skuhati samo tam kamor se je Prlečka priženila.

        8 24 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2021 ob 9:29 Gost2345 gost

      Ge so pa orehe pa mak pa jaboke? Lendavski gibanici so vzeli en red materiala tu pa skoro vse. To je tak kak če be bograč kujo samo z lukon pa paradajzon ostalo be pa pozabo not date

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2021 ob 10:08 gost

        Prleki ste škrt ljudje zato tudi tak enostaven izdelek ki ga vi tako povzdigujete! Prekmurci smo radodaren narod kar seveda za vas prleke NIKAKOR ne velja, vij ste skopuhi!!!!!!!!!!!!

        11 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2021 ob 9:57 Gost gost

      Prekmurska in prleška gibanica sta kulinarični specialiteti, ki sta si različni kot dan in noč. Vsaka po svoje je posebnost. Dobro poznam obe, a je po mojem osebnem mnenju prekmurska presežek kulinarike.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2021 ob 10:04 domačin gost

      Lepo na izgled in dobro na okus ,samo z prekmursko gibanico pa se tale nikakor ne more primerjati ker je pač čisto druga . zato pa tisti gospod ki spremlja kulinariko krajev mora jasno in glasno povedati kako zakaj itd... drugače pa vsem čestitke za izdelke in ljudem je potrebno ponuditi malo širše ne samo v gasilskem domu!!!!?

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.06.2021 ob 10:12 krog gost

      8:50...............Ti se le tolaži imaš vso pravico .

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2021 ob 11:52 bodi roža gost

      10;19 @@@ Tudi vij ste od Madžarov potomci za kaj skrivate ? Resnice iz preteklosti ne moreš skriti

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.