https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Pomurju novi termini za cepljenje brez naročanja

14.6.2021  

V Zdravstvenem domu Murska Sobota in Ljutomer bodo tudi v prihodnjih dneh cepili brez naročanja.

V Zdravstvenem domu Murska Sobota organizirajo cepljenje proti COVID-19 brez naročanja:

- PETEK, 18. 6. 2021: od 15. do 18. ure

- PONEDELJEK, 21. 6. 2021: od 15. do 18. ure

- PONEDELJEK, 28. 6. 2021: od 15. do 18. ure

- PETEK, 2. 7. 2021: od 15. do 18. ure

V torek, 15. 6. 2021, med 12. in 16. uro bo tudi v Zdravstvenem domu Ljutomer, na »Dnevu odprtih vrat« potekalo cepljenje nenaročenih oseb proti Covid–19.

Cepijo s cepivom AstraZeneca (Vaxzevria) v Ambulanti za cepljenje ZD MS (vhod je z dvoriščne strani, mimo laboratorija). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja.

Cepivo AstraZeneca je registrirano za uporabo pri odraslih, starih 18 let in več.

Priporočen presledek med odmerkoma pri cepivu AstraZeneca (Vaxzevria) se zaradi boljše učinkovitosti priporoča čez 12 tednov (cepljenje z 2. odmerkom Vaxzevria se lahko v skladu s SmPC opravi tudi prej, 4 -12 tednov po 1. odmerku).

Cepljenje oseb, ki so prebolele COVID-19, se lahko opravi takoj, ko mine obdobje izolacije. Ker so osebe še nekaj mesecev po preboleli bolezni zaščitene, se cepljenje lahko varno odloži do 6 mesecev od začetka bolezni. Dosedanji podatki kažejo, da za zaščito oseb, ki so v zadnjih 8 mesecih dokazano prebolele COVID-19 (izvid o pozitivnem PCR testu ali potrdilo zdravnika o prebolelem covid-19), zadostuje en odmerek cepiva proti COVID-19 (če oseba želi, lahko prejme tudi polno cepljenje v skladu s SmPC). V takih primerih prebolevnik velja za zaščitenega takoj po cepljenju.

Če je minilo več kot 8 mesecev od začetka bolezni in prebolevnik še ni bil cepljen, prejme polno cepljenje.

Imunsko oslabljene osebe, ki so prebolele COVID-19, prejmejo polno cepljenje.

Osebe, ki so dokazano zbolele za COVID-19 po cepljenju s prvim odmerkom, naj prejmejo drugi odmerek cepiva istega proizvajalca do 6 mesecev po začetku bolezni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2021 ob 15:34 gost

      To cepivo za Madžare ni dobro zato so ga poslali Janši, da cepi Slovence. Zakaj pri nas ne cepijo s najboljšim cepivom SPUTNIK? Ker so naši vdilni hlapci Merklove in jo ubogajo.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 8:13 kilonja gost

        Kako je zdaj naenkrat spet za tebe debelinko najboljše cepivo Sputnik, če papraviš da korone ni ? Debeli, jebote te oni ki ti zjutraj da tablete, ta te celega na glavo obrne, ker ne ve kaj dobiš zjutraj, kaj popoldan in kaj zvečer :) .

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 8:26 gost

        Kilonja, gripo so preimenovali v covid - 19 in pravi ljudje obgateli preko vseh mej, politiki pa izvajali svoje tiranske sanje z odvzemo veliko človekovih in delavskih pravic. Da ti obiske določenih področij pogojujejo s CPT je človeško dno tiranije mimo Ustave in vseh normalnih zakonov, samo verniki tega ne razumete. Če boste kdaj razumeli, bo prepozno. Če se pa verniki cepite, se cepite s Sputnikom, ker je dejansko v vseh pogledih boljše od AZ in veliko varnejše. Jaz se nikoli ne bo cepil, čeprav sem star 71 let. Vsaj v Ustavi piše, da je cepljenje prostovoljno.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 8:40 gost

        Kilonja, jutri bo konec epidemije, maske, PCT pravila, določeni ukrepi pa ostajajo. Če kaj takega zagovarjaš, ker so pač tvoji na oblasti, si navadna ČLOVEŠKA PIZDA brez svoje pameti. Da je to protiustavno je pa vam vernikom v džabe pisati.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2021 ob 15:34 gost

      EMA odsvetuje AstraZeneko, ker so nam ga podarili Madžari pa naša država cepi!!??

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2021 ob 18:15 gost

      Država je podarila (ne ven kelko) doz cepiva Pfaizer, svoje državljane pa cejpi z Astro. Nema veze, če je dobijla od Madžarov, je pa sramota!! In zdaj računajo na tou, ka do se lidje cejpili zaradi dopusta pa cepijvo ponucali. Ka ti slabo grata!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2021 ob 19:42 gost

      Zato se pa ljudje nočejo cepiti ker če bi bila cepiva prvovrstna bi v vrsti stali do kopališča. To cepivo si pa naj,,, Janez grozni,,, v vrit potisne. Denar za kvalitetna cepiva si pa je gnila vlada razdelila. Gnoji. Jebite se.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.06.2021 ob 19:46 gost

      Naj pove vlada ceupa skom so se cepili. Z nobeno astra zeneko. Kajti negdo ki je bil prisoten takrat na cepljenju ve skom so se cepili. Lažnivci, kradljivci. Lazlivci.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.06.2021 ob 20:16 Karel K. gost

      Zagotovo je to cepivo Orban namenil za nas Prekmurce, Slovenske narodnosti, da bi nas čimprej pobralo in bi tako bilo Prekmurje primerno za naseljevanje madžarske populacije iz matične države.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.06.2021 ob 20:36 gost

      K Kozic tij si siromak---bedak vol

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.06.2021 ob 12:56 Občan! gost

      Zakaj se ne objavlja število nenaročenih, ki so se cepili v M.Soboti? Ne objavi se, ker je odziv zelo, zelo slab. Takrat, ko bi se pa ljudje masovno cepili (v času velikega števila okuženih) pa ni bilo cepiva. Velika večina takih, ki bi se tudi cepili, pa se noče cepiti z Astra zeneko. Naj razume to bedarijo kdor lahko. Po sili silijo z Astra zeneko, ki so jo dobili, ali sposodili (enkrat v medijih ena, potem pa druga informacija) od "prijateljske" Madžarske. Upam, da bodo ti ljudje, ki počnejo te neumnosti s cepivi, testi in drugo odgovarjali ljudem. Že popolnim laikom je jasno, da v ozadju močno, močno smrdi!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.