https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V dvorec Rakičan prihaja muzejska noč

15.06.2021 ob 14:00  

V dvorcu Rakičan bo v petek, 18. junija, potekal dogodek Muzejska noč v dvorcu Rakičan.

Čaka vas pester kulturni program, in sicer bodo ob 17.00, 18.30 in 20.00 potekala vodenja z ogledom dvorca, kočijaškega muzeja in razstave likovnih del pomurskih umetnikov, prav tako bo ves čas med 17.00 in 23.30 možen samostojen ogled dvorca in njegovih zbirk. Ob 21.30 in 22.30 pa bo na zidovih dvorca na ogled svetlobno - zvočni šov!

V sklopu dogodka organizirajo tudi pester otroški program, in sicer branje grajskih legend za otroke, lončarsko in druge kreativne delavnice, ki bodo potekale med 17.00 in 19.30, na voljo bo tudi nova aplikacija, v kateri otroške risbe oživijo v digitalni obliki, prav tako bo potekalo zbiranje grajske sestavljanke. V kočijaškem muzeju bo možen tudi sprehod z novo mobilno aplikacijo »Kočijaški muzej na dlani«.

Dogodek bo potekal v skladu z ukrepi za omejevanje epidemije virusa covid-19, pri čemer si organizator pridržuje pravico do prilagajanja programa aktualnim vladnim ukrepom.

Kulturni program dogodka se izvaja v okviru projekta LIVING CASTLES, ki se izvaja v sklopu programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška za obdobje 2014-2020. Otroški program dogodka pa se izvaja v okviru projekta MUS.NET (program Ustvarjalna Evropa).

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.