https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Ljutomerski gimnazijci uspešni na tekmovanju iz Logične pošasti

19.6.2021  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se odlično izkazali na tekmovanju iz Logične pošasti in osvojili dve zlati in šest srebrnih priznanj.

Logična pošast ni pošast, temveč tekmovanje, ki vsebuje veščine logičnega mišljenja preko razvedrilnih nalog in problemov, ki so polni zabavnih izzivov s poudarkom na matematični logiki. Poteka na dveh ravneh, kot šolsko in državno tekmovanje. Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer se ga vsako leto udeležijo in dosegajo odlične rezultate. Letos so na državnem tekmovanju, ki je potekalo 21. maja 2021, osvojili dve zlati in šest srebrnih priznanj.

Zlato priznanje sta osvojila Filip Zver in Julija Vajs, srebrna priznanja pa so osvojili Julija Kronvogel, Živa Lukač, Petra Ouček, Rene Žižek, Anamarija Horvat in Jan Lorenčič.

Nekateri dijaki so se tekmovanja iz radovednosti udeležili prvič, drugi pa ga že poznajo z osnovnih šol in jim je všeč reševanje matematičnih nalog, ki so drugačne od tistih, ki jih rešujejo pri pouku.

Vir in foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:32 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.