https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Novi boni za polnoletne v vrednosti 100 evrov, za mlajše 50

17.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Vlada je na današnji seji dodatno sprostila nekatere ukrepe iz odlokov, povezanih z epidemijo COVID-19. Sprejela je tudi  predloge zakonov o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19, o dolgotrajni oskrbi, o nujnih ukrepih na področju zdravstva in o zagotavljanju sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031 ter gradbenega zakona in zakona o urejanju prostora. 

"Vlada je danes sprejela predlog težko pričakovanega zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID19. Verjamemo, da naslavlja največje, najbolj akutne izzive, s katerimi se gospodarstvo srečuje," pove Zajc.

Prvi ukrep v višini 22,8 mio evrov je pomoč države za financiranje regresa za letni dopust v višini 1.024 evrov na zaposlenega. Ukrep velja za tiste, ki so registrirani do 31. maja letos in imajo letošnji upad prometa več kot 20 % glede na lani oz. 2019.

 

Drugi ukrep v višini 3 mio evrov je povračilo stroškov industriji srečanj v času od začetka avgusta do konca letošnjega leta. Sofinancirali bomo 80 % stroškov zaradi odpovedi ali 60 % zaradi omejene izvedbe. To velja za dogodke z organizacijskimi stroški nad 10.000 evrov.

Zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva

"Omogočili bomo bolj učinkovito delo v zdravstvu, povečali dostopnost do zdravstvenih storitev in varnost pri uporabi medicinskih pripomočkov.

Vse predlagane rešitev prinašajo hitre in preproste ukrepe, s ciljem večje učinkovitosti zdravstva. Ti ukrepi bodo zdravstvenemu delavcu olajšali vsakdan. Če bo zdravstveni delavec bolj opolnomočen za svoje delo, bomo na koncu močnejši kot družba.

Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v slovensko zdravstvo predvideva, da bomo v naslednjih 10 letih v zdravstvo vložili 1,9 mrd €. Za zaposlene bo to pomenilo boljše delovno okolje, za bolnike pa še bolj kakovostno obravnavo v modernih prostorih," pove minister Poklukar.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2021 ob 17:54 gost

      Dobili bon za 100 evrov, vračali pa 200 ali 250 evrov. Razlika pa v žep..................

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2021 ob 18:51 Ferenc gost

      Bona ne budem izkoristla ker su i meni ko v pisarna dobivam korona dodatak, vsi pljuvala kako sam bogata . zdaj pa raje bom vrgel i cela moj familija ove bone u koša pa ne dam onim ki pljuvaju po nas u pisarnama ni centa .a jedni su odprli s.p. u času korone ali pred drugim valom pa nisu nikoli ništa radili i prodali, a otvorili su s.p. pa su dobili korona dodatke .

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2021 ob 19:50 gost

      ferenc ,ferenc utonilo je sonce je bil film pred skoraj pol stoletja in takšen je tvoj odgovor na tvojo razumevanje korona dodatka žalostno

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2021 ob 7:24 gost

      Kaki boni kaplja v morje. Vlada in stroka pa vsi keri nimajo pojma o bilo kaki korona bolezni pa vsak mesec do 5 tisoč dodatka. Kaj vse pa se davkoplacevalci ne vemo da so si delili. Vračali pa bomo mi in to z velikimi zelo velikimi obrestmi. Ta korona čas je bil pisan na kožo debilu,,,, Janušu groznemu,,, kaj vse je spet pokradel zajebal bo pokazal čas. Sanacija bo trajala do leta gospodovega 2050.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.06.2021 ob 8:02 gost

        Več zdravnikov je prejemalo mesečni dodatek tudi 8.000 evrov bruto. Korona dodatke so dobivali tudi taki v javnem sektorju, ki korona bolnika še videli niso. Razni direktorji nekaj tisoč evrov, ki so se v pisarni " borili " proti koroni.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2021 ob 8:09 gost

      Če bi vi vedeli koliko korona dodatkov dobivajo Krek, Beovićeva, Logarjeva, Kacin in ostali plačanci, ki se pojavljajo na novinarskih konferencah in na veliko lažejo, strašjjo in grozijo, bi takoj izklopili televizijo, ko jih zagledate. R

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2021 ob 11:00 gost

      Denar direktno ljudem, edino pravilno. Bravo vlada in finančni minister.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.