https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Potrdili 26 novih okužb, včeraj brez smrtnih žrtev covida-19

20.6.2021  

V soboto je bilo potrjenih 26 novih okužb. 

 

 

Včeraj so opravili 1.059 PCR testov. Pri PCR testih je bil delež pozitivnih 2,5-odstoten, potrdili so 26 okužb.

 

Vir: Covid-19 Sledilnik

Hospitaliziranih je bilo 102 oseb, od tega 37 na intenzivni negi.

Nobena oseba s covidom-19 ni umrla. Skupno število umrlih ostaja 4.412.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2021 ob 10:12 gost

      To je zato toliko okuženih ker se vse dogaja koncerti, tekme, prireditve, veselice,.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.06.2021 ob 10:26 gost

      Debila vladniva Hojs in maršal tvita ne razumeta kaj morata popraviti glede zakonov kere krši vlada o vse vrstnih prepovedi. Onadva buzija si razlagat opozorilo ustavnega sodišča spet sebi v prid. Ker vse kar je v državi narobe ni kriv,,,, Januš grozni,, pa njegovi hlapci ampak glupi narod ker ne razume. Da je Švedska bila odprta mi pa vsestransko zaprti in oni imajo za,,, 47 procentov,,, manj umrlih in manj okuženih.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.06.2021 ob 13:33 gost

      Debeli kak si dosaden z tem ponavljanjem vsak dan, še driska ni tak dolgočasna kak ti.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.06.2021 ob 14:56 Karel K. gost

      DF Švedska je demokratična in razvita in bogata država, ker ni imela 30 let na 45 let podlage titoistične diktature kot je to Slovenija zato je njen zdravstveni sistem razvit in strokovno ter tehnološko razvit, da so lahko bolnim ustrezno pomagali, so jih lahko zdravili. V Sloveniji pa je vse na kantu, oprema je zastarana in primanjkuje, zdravniki in medicinsko osebje bežijo v tujino. Zato vidiš, da si zares šolski primer za dokaz tega, da neandertalci na tej zemlejski obli niso izumrli, še vedno so prisotni, saj so oni bili tisti rod človeka kateri so bili umsko slabše raztviti in so zaradi tega izumrli, niso znali loghično razmišljati kot je to pri tebi primer.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2021 ob 15:28 gost

        Karel Kozic, narobe, popolnma narobe si napisal. Včasu socializma ( ti temu praviš zgrešeno titoizem ) je bil naš zdravstveni sistem med naboljšimi na svetu. K nam so se hodili učit Nemci, Švicarji,Švedi, ................... Ko so oblast prevzeli desničarji ( čebelar Lojzek, metlaš Rupel, vojni dobičkar Janša, pritepenec iz Nemčije - nekdanji komunist!!!!!! - Pučnik, ................ je pa šlo samo navzdol. Uvedba privitizacije in koncesije so pa dodale svoje. Vse najboljše naprave in stroje so privatniki odpeljali v svoje ordinacije, nekateri so celo tak0o predrzni, da izkoriščajo državne naprave in stroje v bolnišnicah v svoje privatne namene. Zdravniki dvoživke so pa največji problem. Potrebno strog ločiti državno in zasebno - ne more nekdo dopoldan šetati po bolnišnici in si iskati delo za popoldansko privatno delo v tej isti boonišnici. Štekaš ali je preveč za tvoj mozag? Za neupraičene dodatke medicinskemu osebju v času korone i nekorone je pa šlo v enem letu 400 milijonov evrov. Zdaj pa razmisli kaj bi se v zdravstvu dal0o storiti za teh 400 milijonov evrov. Slovenija z davkoplačevalskim denarjem izšola zelo dolg študij, specializacije, ........... zdravnikov. Vsak zdravnik bi prede študijem moram podpisati pogodbo, da bo toliko in toliko let ( stvar dogovora ) v državnem zdravstvu preden gre v tujino. Če pa gre prej, mora povrniti stoške šolanja, študja, specialzacije, ......... V zahodnih državah s9i najamejo posojilo, da lahko študirajo. Po drugi strani Zdravniška zbornica - predsednica zdaj je vaša SDS doktorca Bojana Beović, pridno skrbi, da ne dovoli večjega vpisa na študij za zdravnike, da povzroči umetno pomanjkanje zdravnikov, da ti lažje potem izkoriščajo sistem in bogatijo- meni osebno je nerazumljivo kako lahko nekateri zdravniki v državnem zdravstvu delajo po 400 ur mesečno. In odgovor na tvoje mutenje V VEDSKIH BOLNIŠNICAH NI BILO NIČ VEČ BOLNIKOV KOT PRI NAS ( na število prebivalcev ) pa tam skoraj ničesar niso zapirali in imeli policijske ukrepe kot mi. Tudi mrtvih je tam veliko manj kot pri nas. Tam stroka vodi ukrepe ( zelo dober EPIDEMIOLOG Tegnell ) pri nas pa kaplar Janša. Opaziš razliko pri vodenju boja proti epidemiji??????????????????????

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2021 ob 17:26 Karel K. gost

        DF ne lepi več te vsebine, saj jo resni in umsko uravnovešeni komentatorji in bralci že poznamo na pamet. Si slišal, da so v bolnišnici v Murski soboti v bivšem sistemu opravili zdravniki 25 ur dela na dan. A to ni huješ kot sedaj ko dobivajo nek dodatek. A ti veš kako se je soboška bolnica gradila, ko so ponoči odvažali gradbeni material. Razen Pučnika si naštel vse svoje kolege kadre kateri ste skupaj delali v bivčem sistemu. Torej problem je, ker ni prišel nekdo nov ampak ste ostali isti, zato tudi od leta 1990 do danes slovenija na vseh področjih zaostaja pod istim naklonskim kotom. Seveda je to za tvoje neandertalske možgane preveč komplicirano razumeti. Ker ste ostali isti, se je v samostojni sloveniji tudi kradlo po enakih vatlih, se je korupcija razmahnila do onemoglosti, laž je dobila domovinsko folklorno moč.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.06.2021 ob 16:42 gost

      ,,,, karči,,, kaj ima kovid z zgodovino Švedske in Slovenije. Tukaj in zdaj smo vsi imeli kao kovid neko bolezen. Švedska je ispit naredila z 9. Slovenija pa z minus 1.štekas,,,, karči,,, debil. So te povabili na glasovanje vsemogočnega debila buzija za predsednika tolpe SDS. Eden kandidat temu vi pravite demokracija debili.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.06.2021 ob 17:10 Karel K. gost

      Ti si že drugi primerek dokaza, da so neandertalci še vedno med nami, saj ne znaš logično razmišljati kot oni. Seveda imata zgodovini obeh vplin na potek pandemoije in smrtnosti. Švedaka ima razvit in opremljen zdravstveni sistem in so lahko uspešno zdravili paciente, Slovenija ki je zaradi titoizma v popolni revščini pa nima teh kapacitet in so zaradi tega umirali ljudje kateri bi na Švedskem pot njihovim zdravstvenim sistemom bili ozdravljeni. Torej ti neandertalec ne štekaš ker si zaradi tega še daleč bolj umsko zaostal kot debil. Kaj pa ima skupnega SDS, eden kandidat in demokracija z pandemijo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2021 ob 17:47 gost

        Ti si konj zabiti, ki živiš 40 let v preteklosti. Nobene številke, noben dokazi, nič tebi ne pomaga, da bi dojel bisvo vsega. Na Švedskem so ukrepe proti epidemiji vodili strokovnjaki epidemiologi, največji med njimi Tegnell , pri nas je ukrepe vodil ravno ta edini kandidat za predsednika SDS, po izbrazbi obramboslovec. Kaj so pa delali njegovi plačanci Kacin Hojs, Poklukar, Krek, Beovićeva, Logarjeva pa meji na kriminal. Upam, da bo v prihodnosti kakšno sodišče kdaj o tem kaj povedalo - nekaj ukrepov je že označilo za neustavne. Potem pa primerjaj Švedsko z Nemčijo ali Švedsko s Francijo. Kaj boš dobil? Da je Tegnell šolal tako tvojo priljubljeno Merklovo kot tvojega priljubkljenega Macrona. Zakaj je slovensko zdravstvo kurcu, sem ti pa na široko opisal v nekem drugem komentarju. Noben titoizem nima tu zraven ničesar kot ti zblojenec neprestano pišeš. Sploh nimaš pojma kaj se je pri nas v času epidemije dogajalo - ogromno zdravsvenega osebja je bilo doma, ogromno tega osebja je delalo pri zasebnikih namesto v bolnišnicah, ogromni korona dodatki za posvečene in prave zdravnike, nekaj tudi za ostalo osebje. Samo z denarjem za te dodatke bi lahko zgradili nekaj novih in opremljenih bolnišnic. Ti sploh veš, da so nekateri zdravniki dobivali mesečno več kot 8.000 evrov dodatkov?? Ne piši več o stvareh, o katerih nimaš pojma. 15 MESECEV STE DESNIČARJI Z JANŠO NA ČELU IN NJEGOVIM MEDIJI PLJUVALI PO ŠVEDSKI, ZDAJ SE JE PA ŠVEDSKA IZKAZALA ZA PAMETN IN NAJBOLJŠO. IN LOLEKI BOSTE ZA SVOJE NEZNANJE, LOPOVŠČINO IN POLICIJSKIMI UKREPI KRIVILI TITOIZEM, NE PA SEBE , VAŠE NEZNANJE, POKVARJENOST, ZASLUŽKARSTVO, .................. Za bruhat.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.06.2021 ob 19:00 Karel K. gost

      Jaz sem priložnostni zgodovinar, zgodovino berem in poslušam. Povprašaj ti profesionalne zgodovinarje in ti bodo povedali, da je titoizem obstajal in obstaja še danes in daje Jugoslavijo ohranil v zaostanku in revščini in je zaradi tega titoizma ta Jugoslavija v krvi razpadla, ekonomsko na smetišču. Zato ne piši teh neandertalskih umskih norosti o uspešnosti titove Jugfoslavije in o dobrem življenju v njej, tudi ne o dobrem zdravstvenem sistemu. Švedska je utrla drugi pot pri zaustavitvi Kovida in je spoznala, da so se zmotili in so potem sprejeli Evropsko pot. Imeli so mnogo obolelih, vendar dosti manj mrtvih kot v Sloveniji. Tudi druge države EU so imele mnogo obolelih vendar manj mrtvih, oboji pa zaradi tega, ker imajo urejen in funkcionirajoči zdravstveni sistem katerega so ustvarjali in razvijali 75 let od leta 1945 naprej, ko so se osvobodili diktatur in so stopili na pot demokracije. Tvoja Titpova Jugposlavija pa je leta 1945 začela funkcionirati kot titoistična diktatura in je rapidno zaostajala za razvojem kateri se je dogajal v zahodnih demokratičnih državah.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2021 ob 19:16 gost

        Nehaj s temi nesmisli. Že sem ti večkrt naštel socialistična podjetja v Jugoslaviji, ki so bila med petimi naboljšimi na svetu, zato tega ne bo več ponavljal. Socialistična Jugoslavija je prva v Evropi sestavila računalnik in ne tvoja kapitalisična Nemčija. Jugoslavija je pa razpadla zaradi interesov ZDA, Nemčije in Vatikana s pomočjo domačih plačancev - no, Pučnik je bil uvoženi. Na zgodovino, ki jo pišete desni izdajalci, se pa jaz poščijem.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2021 ob 19:48 Karel K. gost

        Sem ti napisal, da nehaj s temi neandertalskimi vložki opisovati znanost in nastanek računalnika in izdelavo prvega računalnika. Jugoslavija je sestavila morda prve brane za kravjo vprego ne pa računalnik. To so ustvarjali ljudje z znanjem v zahodni Evropi, na primer iNTEL v ZDA. Osebni računalnik pa so razvili tudi v zahodnih državah. Nehaj tudi v enaki meri s temi socialističnimi tovarnami, saj so pa vse razvojno propadle, proizvajale pa so le plagiate ali se šle dodelavne proizvodnje za zahodne firme. Proti koncu 80. let prejšnjega stoletja več nihče ni kupil storitev in proizvodov teh firm, niti južnobalkanske in ruske države ne.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.06.2021 ob 20:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Károly ,rédnu si drapnjeni,tvoje litanije nišče ne čita.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.